Reply
Want to join in?

Sign in to continue

  • 30

    New messages in the last hour

  • Get a response within minutes

  • 92%

    92% percent of messages responded to

Accepted Solution

View Original

Problem Solved

View Original Post
16 Jan 2012
By AoNekoAmaru

AoNekoAmaru

  • MVP
  • Offline
97%
06 Rank
Progress

[Review] AMY (PS3)

[ Edited ]
0 Replies 250 Views edited 16-01-2012
16 Jan 2012
By AoNekoAmaru

 

Namn: AMY

Genre: Action/äventyr
Format: PS3
Medietyp: PlayStation Store nedladdning (1615MB)
Utvecklare: Lexis Numérique
Utgivare: Lexis Numérique
Antal spelare: 1
Online stöd: Nej
Sixaxis-stöd: Ja

Move-stöd: Nej

HD-upplösning: 720p
3D-stöd: Nej

Ljud: DTS Digital Surround 5.1

Officiell hemsida: www.amy-thegame.com

Trailer: Official Launch Trailer (100% in-game rendering)

 

 

 


Presentation:


Producerat av Paul Cuisset, namnet bakom Flashback-spelklassikern från 1992, AMY är ett nytt nedladdningsbart actionspel i survival horror genren som berättar om den nyligen infekterade Lana, om den autistiska och mystiska flickan Amy och bådas kamp för att överleva genom ett plötsligt zombie-utbrott.

 

Officiella recensioner:

 

 

Min recension:

 

Intressant dynamik med att hålla i Amys hand och skicka henne runt under problemlösarsekvenser, en kusligare action/äventyr för pusselspelfantaster.

 

Ibland för få och spridda checkpoints, smått arkaiska gameplay-val för en survival horror, väldigt mörka miljöer kan göra det svårt att se viktiga detaljer.

 

 

Spelet börjar med en olycka som landar Lana och Amy fast i en stad där ett zombie-utbrott just skett. Lana upptäcker senare att hon blivit infekterad och att det enda som håller henne någorlunda frisk är närvaron av Amy som själv börjat utveckla paranormala reaktioner till utbrottet. Fortsätter en flykt genom ödesdigra miljöer där båda måste hjälpas åt för att ta sig förbi diverse hinder och överleva det farligare som väntar på deras väg.

 

 

Till grunden av gameplay:n ligger samarbetet mellan Lana och Amy. Lana kan kämpa någorlunda mot fiender såvida hon hittat ett funktionellt vapen som inte gått sönder vid tidigare strider. Lanas infektion förvandlar henne dock progressivt till en zombie om hon inte t.ex. plockat upp vaccin doser att använda eller håller sig nära Amy, vars närvaro av någon anledning helar Lana temporärt från spridningen av infektionen. Amy för sin del är för liten för att kunna flytta runt på större föremål eller tydligen klättra upp för stegen men hon börjar utveckla paranormala krafter som kommer till stor användning. Amy kan dessutom krypa in genom mindre öppningar och skickas runt för att aktivera knappar, vilket utgör en stor del av spelet då man behöver alternera mellan att hålla ordentligt i Amys hand så hon inte hamnar i knipa, att gömma Lana och/eller Amy från fara och att skicka Amy runt för att aktivera knappar samtidigt som man navigerar påverkade hinder. Lanas progressiva förvandlingen till en zombie fungerar ungefär som en timer i problemlösarsekvenserna som följer men även som verktyg då zombier inte anfaller Lana om sin infektion spridit sig nog och hon passerar dem långsamt. En del andra mindre pusselmekaniker såsom en Master Mind kodhackning och DNA skanning gör också inslag här och där för att bryta trenden.

 

 

AMY utspelas i mörka urbana miljöer svagt belyst av månen, elektriskt ljus och eldlågor. Det kan vara enkelt att gå vilse i de större miljöerna om man inte ökat smått på gamma-inställningen och det är inte heller ovanligt att behöva navigera fram och tillbaka några gånger genom samma korridorer. Amy bär på en lysrör som belyser sin omgivning svagt men då Lana vandrar ensam börjar spridningen av infektionen förvränga Lanas utseende och perception av omgivningen som blir rödare och ojämn medan hon börjar höra konstiga röster i huvudet.

 

 

Ljudmässigt är inget musiktema märkvärdigt men en stor del av spelet är ändå musiklös så man kan höra sin omgivning bättre, vilket utgörs mestadels av stämningsfulla ambient sounds, smått repetitiva stridsljud och när Lana pratar med Amy eller andra. Röstskådespelandet är inte heller någonting märkvärdigt men passar acceptabelt med survival horror genren och fiendeläten ekar kusligt i korridorerna.

 

 

Sammanfattningsvis: Som survival horror är Amy inget nyskapande och man borde nog inte jämföra spelets livslängd, gameplay och allmänt produktionskvalitet med andra större titlar av den spelgenren. AMY bör egentligen ses som ett action/äventyr pusselspel med zombie-tema för då stör man sig mindre på dess ibland arkaiska gameplay-val (Lana skulle själv kunna krypa genom vissa gångar endast Amy kan gå genom, man får samla på en hel del färgade passerkort för att öppna dörrar, plockade föremål och krafter är nollställda vid början av varje bana och död, många hissar har sin switch på andra sidan rummet...) och kan i stället uppskatta spelet som ett läskigare pusselspel med betoning på överlevnaden och samarbetet av båda karaktärerna. När spelet släpptes fanns det redan en patch 1.01 att ladda ner, vilket menar att utvecklarna arbetar vidare med att stryka ut spelets kvarvarande buggar, så vissa gameplay-aspekter kan komma att finjusteras. AMY kallades av vissa för en ”ICO med zombier” och jag tycker att parallellen stämmer någorlunda då jag överraskats av att behöva tänka om mitt sätt att överleva zombier så jag inte tappade lilla Amy medan vi sprang i korridorer och att hon inte råkade ut för fiender eller panik när lämnad ensam ett tag. :smileytongue:

 


Bildkälla: www.facebook.com/AMY.thegame

Reply
LABELS:

View our house rules for posts
Post Reply Update Reply Cancel
View our house rules for posts
Post Reply Update Reply Cancel