Odpowiedz

Idealne bonusy do gier Classics HD jakich sobie życzycie

[ Edytowany ]

Jak dobrze wiemy, w przypadku gier niekoniecznie lubimy drugi raz płacić za to samo. Niektórzy twierdzą, że reedycje gier z PS2 wydawanych w HD to właśnie taki "drugi ten sam zakup". Nie jest tak do końca, ponieważ za cenę z reguły do 139 zł otrzymujemy od 2 do 3 gier na jednym krążku. Dochodzi również implementacje trofeów i podbicie rozdzielczości do standardów HD - Niemniej to są takie "oczywistości", standardowe wytyczne dla gier wydawanych w edycji Classics HD.

Zupełnie inną sprawą są dodatki, jakie oferują producenci chcąc nakłonić Graczy do dokonania tego niekiedy "ponownego zakupu" (bo weźmy też pod uwagę, że nie każdy wcześniej kupił dany tytuł i dla niektórych może to być pierwszy zakup, związany dopiero co z zapoznaniem się z daną grą czy też serią gier). Do takich dodatków na obecną chwilę należały m.in. implementacja 3D, obsługa PS Move, dodatkowe meteriały filmowe lub graficzne (zależnie od konkretnych serii gier). Niestety w tym przypadku nie ma już takiego ujednoliconego standardu i dobrze widać, że jedni deweloperzy starają się w tym aspekcie bardziej, a inni traktują dodatki trochę jakby po macoszemu.

Stąd właśnie moje pytanie, czy są dla Was jakieś istotne urozmiacenia do takich edycji, które w większym stopniu nakłoniłyby Was do zakupu takich gier z PS2 wydanych w rozdzielczości HD? Czy np. zaimplementowanie samych trofeów jest dla Was w zupełności wystarczające. Zapraszam do czystej dyskusji na ten temat.

Share
Prosimy używać zwykłego tekstu

Re: Idealne bonusy do gier Classics HD jakich sobie życzycie

Mile widziane byłyby duperele do świata Home. Odblokowujące się podczas postępów w grze.

Unit13-Wyzwanie DniaOFPS UnchartedOFPS Resistance 3OFPS Killzone 3OFPS News
Share

Dotyczy: Idealne bonusy do gier Classics HD jakich sobie życzycie

hmm thinking.gifByło by miło gdyby dodawali coś do gierek, choć z drugiej strony do wersji HD trafiają tylko kultowe tytuły takie jak God of War 1 i 2, cała saga Sly, czy też Trylogia Prince of Persia , więc nawet i bez bonusów każdy, kto nie miał okazji zagrać pewnie sięgnie po taką gierkę z ciekawości a nawet stary wyjadacz chętnie powróci do nich z uśmiechem na twarzy by przypomnieć sobie stare dobre czasy (^^) tak więc jak dla mnie czy są dodatki czy nie to ja i tak zawsze się skuszę na odrobinę retro grania i już nie mogę się doczekać na Shadow of Collosus / Ico 

Proszę o nie przysyłanie mi pustych zaproszeń do znajomych (PSN) bo takie usuwam
platinumMojePlatynki(^^) platinum
Share

To fakt, ja również z miłą chęcią sięgam po te klasyki i naprawdę cieszę się, że są ponownie wydawane (dzięki temu np. będę mógł nadrobić zaległość z serią Sly, którą z jakiś powodów ominąłem na poprzedniej generacji konsol). Niemniej tak jak wspominałem, widzę, że mimo wszystko deweloperzy lubią coś dodać do takich gier, co moim zdaniem jest bardzo dobre, ponieważ w ten sposób możemy mieć jeszcze większą przyjemność poznania (powrócenia do) danej serii, a nawet zobaczyć rzeczy, których nie widzieliśmy wcześniej (jak chociażby filmiki z produkcji gry). Dlatego skoro takie rzeczy są dodawane, to zacząłem się zastanawiać co nam Graczom, podobałoby się, gdybyśmy w jakiś sposób mieli wpływ na rodzaj tych dodatków.

Nie ukrywam, że ze swojej strony chciałbym otrzymywać dodatkowo ścieżkę dźwiękową z gry i najlepiej na osobnym krążku :smileytongue: (oczywiście na zwykłej CD, a nie na Blu-Ray :smileywink: ).
Share

Osobiście nie preferuję dodatków typu "smycz", czy "podkładka pod myszkę" - znacznie lapsze byłoby jakieś DLC: Unikatowy Avatar, motyw XMB, Sackboy albo soundtrack. :smileyhappy:

Lo, gjør der jeg ser min far. Lo, gjør der jeg ser min mor, mine søstre og mine brødre. Lo, gjør der jeg ser ledningen av mitt folk tilbake til å begynne. Lo, de kaller til meg. De byr meg tar mitt sted på Asgard i hallene av Valhalla, hvor den modige kan leve for evig.
Share
Beta Tester
Emeraldar
Wiadomość 6 z 6 (290 Obejrzane)

Mi szczerze mówiąć wystarczyłyby tylko poprawki kosmetyczne. Rozdzielczość 1080p, stałe, bez żadnych spadków 60 FPSów, antyaliasing i fitrowanie anizotropowe. Niech to będzie prawdziwe HD, jak w tytule stoi. Do tego oczywiście trofea z platyną dla każdego z tytułów składanki z osobna.

Share
Ogłoszenia

Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!

Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.