Dyskusje Ogólne

Odpowiedz
Beta Tester
Schemat
Zarejestrowane: ‎15-12-2008
Wiadomość 31 z 71 (776 wyświetleń)

Zlot integracyjny OFPS - 11 lipca, Poznań

[ Edytowane ]

Troszkę już późno, więc aby chociaż co nieco zaspokoić Waszą ciekawość wrzucam kilka zdjęć oraz jeden filmik, który jest drobną zapowiedzą tego, co też się działo na naszym integracyjnym spotkaniu... :smileyhappy:

Z tego też miejsca informuję, że jestem już w miarę wyspany, w naszym klubie byliśmy do 2:30, a w domu wylądowałem koło 4... Czy było fajnie? O tym dowiecie się już z relacji, która jest na etapie powstawania :smileywink:

Naprawdę wielkie dzięki Wam wszystkim za przybycie! :smileyhappy: W kuluarach zastanawiamy się już nad kolejnym spotkaniem :smileywink:

A zdjęć i filmików mamy mnóstwo! Sam upolowałem sporo, ale towarzyszył nam również pewien fotograf, od którego oczekuję kolejnej partii zdjęć i filmów, a który sam... bawił się z nami wyśmienicie :smileyhappy:

Enjoy! :smileywink:

Schemat co-op xWisnia_PL SingStar Zlot integracyjny OFPS w Poznaniu ver. Alpha - Zapowiedź!

To be continued... :smileywink:

Uploaded with ImageShack.us
Prosimy używać zwykłego tekstu

Re: Zlot integracyjny OFPS - 11 lipca, Poznań

Jakbyś miał nagranie z Queena to możemy pogadać a Ty Abbe wrzucasz :smileytongue:

Dlatego większość machaczy to faceci...
Beta Tester
Schemat
Wiadomość 33 z 71 (769 wyświetleń)

Poczekaj, poczekaj... :smileywink:

Owszem czekam z niecierpliwością :smileywink:

Tak chciałem tam być, ale 11 lipca wracałem z dawno zaplanowanych wakacji ze Stegny. No a przecież nie powiem znajomym, że rezygnuje z wyjazdu z nimi by pojechać na OFPS. Zabiliby mnie… Następnym razem postaram się być.:Wink:

Community Manager
Cassiopaea
Zarejestrowane: ‎26-11-2008
Wiadomość 36 z 71 (704 wyświetleń)

Zlot integracyjny OFPS - 11 lipca, Poznań

Teraz to dopiero wzbudziliście moją ciekawość:smileywink:

Wygląda rewelacyjnie, dlatego teraz Schemat rzucaj wszystko i zaktualizuj nas proszę w tym temacie:smileyhappy:

:smileyvery-happy:

Member

Member
play-zak
Zarejestrowane: ‎06-07-2012
Wiadomość 37 z 71 (690 wyświetleń)

Dotyczy: Zlot integracyjny OFPS - 11 lipca, Poznań

ufff, szczęście, że mnie nie ma na żadnym zdjęciu :smileywink: było dobrze, tylko gry nie 'moje' ;p no i następnym razem nie zabiorę obciażnika uniemożliwiającego wypicia soczku :smileywink:;p na następny raz przydałoby się wiecej chętnych :smileywink:

Dotyczy: Zlot integracyjny OFPS - 11 lipca, Poznań

Pewno jeszcze na zdjęciach będziesz, spokojnie :smileywink:

Beta Tester
Schemat
Wiadomość 39 z 71 (594 wyświetleń)

Zlot integracyjny OFPS - 11 lipca, Poznań - Relacja :)

[ Edytowane ]

Na wstępie powiem tak. Nie, nie, nie, nie przewracaj strony w dół. Spójrz na zegarek. Zadaj sobie pytanie czy siedzisz teraz w domu, w wygodnym fotelu i czy masz pod ręką kubek dobrej herbaty lub jak wolisz jakiegoś chłodniejszego napoju. Jeżeli nie, poczekaj, wróć do domu i dopiero wtedy, siedząc wygodnie, zacznij na spokojnie czytać dalej…

Relacja została przygotowana z myślą o wszystkich osobach z naszego forum, które z różnych powodów być z nami nie mogły. Chciałem aby każdy z nas, OFPS, mógł chociaż na chwilę przenieść się do owego miejsca naszego spotkania. Spotkania integracyjnego, którego wspólnie postanowiliśmy nazwać wersją Alpha. Byliśmy Alpha-Testerami. Pierwsza edycja zlotu OFPS jest jeszcze przed nami :smileyhappy: Życzę Wam miłej lektury!

Materiał od naszego fotografa wylądował na moim biurku... Ufff, ale tego jest sporo! Ale po kolei :smileyhappy: Zaczynamy!

Pierwsze spotkanie, burze i poślizgi organizatora...
Plan był prosty. O godz. 15:30 spotykamy się z ekipą przyjezdnych na Dworcu Głównym. Wypalił w połowie. Przyjezdni byli punktualnie, organizator (dalej nazywany "opiekunem szaleńczej gromady") miał 15-minutowy (studencki!) poślizg spowodowany zapewne atakiem nagłych piorunów i burzy. Ekipa z KZ3 - zakenzo80 oraz xWisnia_PL oraz forumowy reprezentant serii MotorStorm - BartX_PL otrzymali polecenia w jaki sposób udać się do pewnej komercyjnej restauracji mieszczącej się w samym sercu Dworca Głównego. Fragment informacji podawanej do Zakenzo: "słuchaj, wychodzisz z pociągu, wchodzisz w tunel, nim udajesz się do centralnej części dworca, schodami do góry i po prawej, dasz radę?" - "no pewnie" - tak brzmiała jedyna możliwa odpowiedź. Suma sumarum spotkaliśmy się przed ową restauracją, Wiśnia spotkał Bartka, później dołączyłem ja i obok nas pojawił się Zakenzo. Powitalna „piona”, szybkie przywitanie i byliśmy w komplecie.

Co robimy? Idziemy coś zjeść, zdecydował Zakenzo. Ruszyliśmy do przydworcowego Bistro Baru "U Ani" - brzmiało apetycznie. To, że takie nie było przekonał się sam Zakenzo, który nie był pewien co zamówił, nawet po zjedzeniu owego posiłku. W między czasie dołączył do nas nasz fotograf - Łukasz aka "basskot", nazywany dalej Kotem. Pamiątkowa fotka przed barem i mieliśmy w planie ruszyć po coś do picia... W końcu Zakenzo przed chwilą jadł. Spojrzenie na zegarek, telefon do Ciut_Nienormalnej, informacja, że jest już w drodze kazała nam cierpliwie poczekać. W między czasie rozstrzygaliśmy kwestię udania się do pierwszego punktu naszej wyprawy (obskurnego salonu arcade posiadającego ok. 4 automaty - przyp.). Zatwardziały wojownik Zakenzo, miłośnik m.in. serii Dead Space, jednomyślnie zadecydował... że nie chciałby udawać się w to miejsce. Patrząc z perspektywy czasu, myślę, że dobrze zrobiliśmy. Kto wie co też tam mogło na nas czekać... A zamiast tego, po przywitaniu z Julią, wesołą gromadą ruszyliśmy na jeden „sok”. Zrobiło się w końcu gorąco...

(od lewej: xWisnia_PL, Ciut_Nienormalna, Schemat, zakenzo80, BartX_PL, w tle... pewien pan... multum gier i nasze pady...)

Pomarańczowy pad, życie jest piękne, a trawa jest zielona i jazda na gapę...
Po wstępnym zapoznaniu przyszedł czas na wspólny toast: Za OFPS! - krzyknęła szczęśliwa gromadka. Rozmowy ruszyły! O grach, o nadchodzącym evencie (tylko cicho-sza! :smileywink: ), trochę o nas, padły anegdoty (historia tańczących wspólnie chłopaków... przy DDR, opowiedziana przez naszego fotografa, który omyłkową ją zinterpretował, rządzi! :smileywink: ), została przytoczona historia pomarańczowego pada (tutaj drobne sprostowanie - pad nie pochodzi z Szanghaju, a z Singapuru :smileywink: przepraszam za pomyłkę :smileywink: - recenzja padów za 100 zł z Allegro już niebawem!) i gdzieś tak pod koniec naszych rozentuzjazmowanych rozmów... podszedł do nas pan alkoholowy. Rzekł nam mniej więcej tak: "Z pełnym szacunkiem, ale życie jest piękne, trawa jest zielona, a nie tylko PlayStation" - "A alkohol coraz droższy", odrzekł cichaczem Wisnia i miał wydaje mi się, że miał w tym sporo racji... Next please!

Czas upłynął moment, było już po 19:00, a w planie był jeszcze przecież Salon Gier "z prawdziwego zdarzenia", w którym miał na nas czekać roch_27! Zebraliśmy się i ruszyliśmy w stronę tramwaju. W komunikacji miejskiej jak to się ma w zwyczaju, jedni jeżdżą z biletami, drudzy bez "bo przecież Helghaści jeżdżą za darmo!". Słusznie, choć ja będąc po stronie ISA (wyjątkowo) potulnie skasowałem swój bilet. Jednak na straży Helghastów stał Zakenzo, który przyczaił się przy jednej ze ścian tramwaju, włączył kamuflaż i zaczął kampić - choć w KZ3 za często tego nie robi. Na szczęście obyło się bez ściem, że pochodzimy z innej planety.

Walki ramię w ramię, przeciwko sobie, piękne samobóje i znikającej strzałki po jednym piwie...

W okolicach Fantasy Park czekał już na nas roch_27. Szybkie przywitanie, zapoznanie i jazda do Salonu Gier. Roch prawie jak nasz ojciec, przy kasie pochwalił się kartą "stałego bywalca - wraz z synem" i na ową kartę mogliśmy przelać wirtualną mamonę. Na pierwszy ogień poszedł pojedynek w Tekken'a pomiędzy mną a Zakenzo. Po ciekawej walce ostatecznie udało mi się rozpracować naszego Dowódcę 3:0. Byłem zadowolony, choć jak przyznał Zakezno - "to przez brak pada" - no dobrze, no dobrze... :smileywink:
Fragment pojedynku obejrzycie poniżej:

Zlot inegracyjny OFPS ver. Alpha - 11.07.12, Poznań - Tekken - zakenzo80 vs. Schemat

Po pojedynku pozostała runda z maszyną. BartX_PL przejął stery i przeszedł no właśnie, do którego levelu? :smileyhappy:

W następnej kolejności doszło do wspólnej walki ramię w ramię Zakenzo oraz Rocha, którzy zdecydowali się powyrzynać w pień chordę Obcych, w grze Alien vs. Predator. Panowie pokazali klasę. Mimo to kończące grę hasło "i co teraz mamy zrobić?" zapadło mi w pamięć najbardziej...

(od lewej: zakenzo80, roch_27 - klan KZ3 OFPS :smileyhappy: )

(a tutaj od lewej: roch_27 i zakenzo80 :smileywink: )

(te na końcu: "co mamy teraz zrobić?" - bezcenne... :smileyhappy: )

Zlot inegracyjny OFPS ver. Alpha - 11.07.12, Poznań - Alien vs. Predator - roch_27 co-op zakenzo80

Po braterskiej walce przyszedł czas na chwilę relaksu. "Pong w wersji arcade" zdecydowanie dał radę!

(dwa pod rząd samobóje Rocha miażdżą - klasyka! :smileyvery-happy:)

Zlot inegracyjny OFPS ver. Alpha - 11.07.12, Poznań - Pong Arcade - zakenzo80 vs roch_27

Na koniec naszej wyprawy do Salonu Gier (było już przed 20!) wraz z Ciutnienormalną postanowiliśmy zatańczyć na pożegnanie! Występ jest dedykowany całej Społeczności PlayStation (nawet tej z zagranicy)! Oczywiście celowo ustawiliśmy poziom trudności na 5 stópkach żeby nie było przypału... a i tak wyłoniły się pewne "zaskoczenia"...

(Ciut_Nienormalna i Schemat - Move to the beat!)

(Bo to już plecy nie te... - dziadek Schemat)

(Schemat: Startujemy! Ciut_Nienormalna: Wow!)

(Schemat: Zaraz się wywrócę! Ciut_Nienormalna: Hihi! - whatever)

(za szybcy się wściekli)

(ekipa OFPS)

Dobrze, zapraszam do wersji wideo...

(wszystko było pięknie, kiedy nagle w połowie piosenki zaczęły się "schody"... znikające i rozmywające się strzałki? zaraz przecież to było tylko jedno piwo? i nagle mina zrzedła... :smileyhappy:)

Zlot inegracyjny OFPS ver. Alpha - 11.07.12, Poznań - DDR - Ciut_Nienormalna vs Schemat

Poprosimy chociaż oklaski za odwagę :smileywink: Ok, next!

Beta Tester
Schemat
Wiadomość 40 z 71 (592 wyświetleń)

Zlot integracyjny OFPS - 11 lipca, Poznań - Relacja :)

[ Edytowane ]

Klub Cicibór, wielkie wow, rzutnik i MotorStorm na 4...

W klubie byliśmy 15 minut po 20:00. Barman już na nas czekał, włączona konsola również. Pierwszym, jakim wywarło na nas pozytywnym wrażeniem, były telewizory LCD zawieszone na ścianach oraz bardzo ładnie podświetlony bar. Euforia przyszła, kiedy zobaczyliśmy obraz z rzutnika. Padło od razu pytanie - to co odpalamy? Coś na 4! ModNation Racers został przegłosowany przez MotorStorm: Apokalipsę. Jak się okazało w klubie były dostępne aż 4 pady, czyli praktycznie nie musieliśmy używać naszych (i tak też było do końca spotkania). Uprzejmy barman doradził abyśmy poprzestawiali kanapy według naszego zapotrzebowania. Szybkie przemeblowanie i czuliśmy się jak w domu... No prawie, bo w domu raczej próżno szukać takiego rzutnika! Nic tylko usiąść, chwycić pada i odpłynąć... I tak też się stało... Połowa osób na moment zaniemówiła... A chętnych do gry nie brakowało...

Zlot inegracyjny OFPS ver. Alpha - 11.07.12, Poznań - MotorStorm, klub Cicibór

Piłka nożna i pojedynek wieczoru - słynne El Clasico, czyli dziewczyny zaczynają ziewać...

Podczas pojedynków w MotorStorma, do naszej gromady dołączył misfyt6 z dziewczyną Basią oraz koleżanką Jagodą. Pierwsze co też musiał uczynić to poprosić wszystkich zgromadzonych o możliwość rozegrania jednego meczu (i rewanżu) ze mną we FIFIE. Na tak wielkim ekranie jeszcze przeciwko sobie nie graliśmy. Otrzymaliśmy aprobatę, przyjęliśmy "kuflową" pozycje i... zaczęliśmy grzebać we formacji naszych drużyn. FC Barcelona (Schemat) vs. Manchester United (misfyt6). Po naprawdę dwóch bardzo zaciętych bojach ostatecznie udało mi się wygrać oba mecze po 2:1. Nie obyło się bez błędów, kibice na trybunach szaleli, media pstrykały fotki, a my bawiliśmy się w najlepsze! Ale zaraz, to nie mecz z LOFPS tylko relacja ze zlotu... Po meczu uścisnęliśmy sobie dłoń i byliśmy usatysfakcjonowani (no misfyt miał pewien niedosyt, ale co obiecany mecz i rewanż, to... w tym przypadku po prostu wyjątkowo nie było innej możliwości...:smileyhappy: ).Do następnego Piter! :smileyhappy: Było mega!

(misfyt6 - wielki fan FIFY! pod wrażeniem gry na tak wielkim obrazie :smileyhappy: )

(El Clasico - misfyt6 vs. Schemat)

(Schemat: nie żebym był nagle za Realem :smileywink: żart :smileywink: )

(nie za blisko..?)

(...tylko Wam się wydaje :] )

(postanowiliśmy nagrywać do pierwszego gola... :smileywink: czeski komentator wymiatał :smileywink: no i nie obeszło się bez drobnej cenzury... ;P)

Zlot inegracyjny OFPS ver. Alpha - 11.07.12, Poznań - FIFA, klub Cicibór, Schemat vs. misfyt6

Emocjonujący turniej w Marvel vs. Capcom 3 i niespodzianki...
Po przerywniku piłkarskim przyszedł czas na zorganizowanie pierwszego w historii zlotu turnieju Spontan! Polegał on na tym, że na turnieju została od foliowana gra i wspólnie młóciliśmy w nią bez żadnej zapowiedzi, że takowy turniej będzie miał miejsce! Padło na Ultimate Marvel vs. Capcom 3, które niedawno wpadło w moje posiadanie. Ale jak to czasem bywa, nie było czasu, aby ten tytuł sprawdzić... No i natrafiła się najlepsza okazja! Ekipa z okolic Poznania - Misfyt wraz z dwoma dziewczynami musieli się zrywać. Ostatni pociąg oraz poranna pobudka do pracy nie pozwoliły im zostać z nami na dłużej. W między czasie musiał się z nami pożegnać również Roch, który następnego dnia również wstawał wcześnie do pracy. W ich miejsce odwiedził nas jednak kolejny Poznaniak, play-zak! W pozostałym składzie zabraliśmy się za losowanie drabinki. Graliśmy systemem pucharowym, czyli "kto przegrywa – odpada". A jak się okazało było o co walczyć, ponieważ pozwoliłem sobie na najwyższym miejscu podium postawić super, mega, hiper, odjazdowe Real Triggers firmy Gioteck (nakładki na triggery), które ufundował mój blog osobisty: graczem-od-dziecka mieszczący się pod adresem http://graczem-od-dziecka.blogspot.com/ :smileyhappy: Byłem mile zaskoczony, ponieważ taka skromna nagroda wyrwała we wszystkich prawdziwego ducha walki! Każdy z pozostałych z miejsca przystąpił do turnieju!

Największe emocje wzbudzały pojedynki Ciut_Nienormalnej, która najpierw wyeliminowała z turnieju Bartka, aby następnie zmierzyć się w zaciętym boju z naszym debiutantem - fotografem, który znalazł się w półfinale "z marszu" otrzymując przy losowaniu "złotą kartę". Kto wygrał ten pojedynek i dostał się do finału? Dowiedzcie się sami z filmu poniżej... :smileyhappy:

(od lewej: play-zak, Ciut_Nienormalna, xWisnia_PL, zakenzo80, BartX_PL)

(z lotu ptaka... dlatego tak niewyraźnie)

(zmiany typowań podczas walki - bezcenne :smileywink: )

Zlot inegracyjny OFPS ver.Alpha - 11.07.12, Poznań - MVC 3, klub Cicibór, Kot vs. Ciut_Nienormalna

No i jak się już dowiedzieliście, do finału dostała się Ciut_Nienormalna! :smileyhappy: Z kolei po drugiej stronie zawrzało od meczu mojego z play-zakiem (notabene moim faworytem turnieju) oraz Wisni z Zakenzo. Ku moim zaskoczeniu udało mi się przebić do półfinału gdzie czekał już na mnie niesamowicie groźny Wiśnia! I nie wiem jak to się stało, ale udało mi się go pokonać! :smileyvery-happy: Pierwsze miejsce w turnieju czekało na mnie otworem, został ostatni pojedynek... Kto go wygrał? :smileyhappy: Sami obejrzyjcie... :smileyhappy: Polecam! ^^

(Schemat vs. play-zak)

(oglądać do samego końca! Pojedynek zlotu! Klasyka! :smileyhappy: )

Zlot inegracyjny OFPS ver.Alpha-11.07.12,Poznań-MVC 3,klub Cicibór,Schemat vs. Ciut_Nienormalna

Nie dowierzałem *_* Ciut_Nienormalna rozjechała nas wszystkich i zgarnęła nagrodę główną ufundowaną przez... ae, poczytajcie u góry :smileywink: Brawo!!! Pojedynek ten już przeszedł do historii jako jeden z najbardziej widowiskowych i emocjonujących! Takim finałem zakończyć pierwszą edycję turnieju Spontan? Istne marzenie :smileyhappy: Jeszcze raz wielkie gratulacje Julia! :smileyhappy:

(1 msc. w turnieju Spontan zajęła Ciut_Nienormalna! - Gratulacje! Uczyłem się zawsze z prasy i telewizji, aby pamiętać o sponsorach :smileyhappy: graczem-od-... ten no, o góry jest :smileywink: wiecie "like it!" i do przodu :smileywink: BRAWO!!!)

Czas na odpoczynek, czyli cisza przed burzą...

Po tak emocjonującym turnieju przyszła pora na chwile odpoczynku. Jedni poszli po soki, drudzy po tosty, trzeci wylegiwali się na kanapach przy nowo włączonym ModNation Racers... No nareszcie zdało się słyszeć jednych wołania! A jak to w MNR bywa było równie emocjonująco :smileyhappy: Tylko nie wiem czy miał ktoś siły coś nagrać... Zaraz sprawdzę teczuszkę... A w między czasie galeria zdjęć:

(nasz niestrudzony barman - pozdrawiamy i dziękujemy za wyrozumiałość!)

Zlot inegracyjny OFPS ver.Alpha-11.07.12,Poznań-ModNation Racers,klub Cicibór,chillout play

Po grze w MNR na swym motorku musiał już wracać do domu play-zak, który następnego dnia również szedł do pracy :smileyhappy: Spokojnie, o terminie spotkania jeszcze raz porozmawiamy na samym końcu :smileywink: Tylko jakby się teraz zastanowić, nie wiem czy to był dobry pomysł aby zaraz po MNR wyjeżdżał na ulicę... Ale to chyba lepiej niż jakby po MotorStorm...

Ten widżet nie mół zostać wyświetlony.
Ogłoszenia

Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!

Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.

Ostatnie wiadomości