Beantwoorden
Heb je iets toe te voegen?

Meld je aan om verder te gaan

 • 20

  Nieuwe berichten gedurende het laatste uur

 • ontvang binnen enkele minuten een antwoord

 • 92%

  92% percent van berichten die beantwoord zijn

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
29 apr 2007
Door [Beekie]

[Beekie]

 • Offline
80%
01 Rang
voortgang

Algemeen: Welke kabel geeft het beste beeld/geluid

58 reacties 10.775 Weergaven Aangemaakt: 29-04-2007
29 apr 2007
Door [Beekie]
Ik word helemaal gek van alle aansluit "kabel" mogelijkheden van spelconsoles. Vooral nu sommigen van ons op korte termijn ook een BEAMER, PLASMA/LCD TV, of een Ps3/ Xbox 360 willen a**********, misschien handig om een overzicht te maken hoe je games het beste kan weergeven op je TV.

Stel in dit topic vragen hoe je jouw consoles het beste kan aansluiten, en help anderen door te helpen aan een zo'n compleet mogelijk overzicht van ALLE aansluitmogelijkheden per console, op volgorde van de beste naar slechtste beeldkwaliteit. (geluid mag natuurlijk ook!) Plus- en minpunten, ervaringen met kabels, (import experts die weten hoe je met je NTSC console wel progressive scan kan gebruiken, ervaringen met HD-TV) etc.


Index:
Deel 1: Kabels (video)
Deel 2: Kabels (audio)
Deel 3: Progressive Scan en High Definition
Deel 4: Overige


----------

Deel 1: KABELS (video):

Hier onder een stukje uitleg over ieder soort kabel:


Composite

Dit is eigenlijk samen met s-video de manier van aansluiten die de minst goede beeldkwaliteit oplevert, de reden hiervoor is dat alle beeldsignalen simpel gezegd door een kabeltje worden verzonden.


component

Bij component word itt bij composiet de beeldsignalen (RG af zonderlijk verstuurd, het hoeft dus niet allemaal over een draadje waardoor er minder verstoring van het beeld optreed.(DVI-I)
(HDMI)


PS3:

-1.HDMI 1.3
-2.Component
-3 VGA
-4 RGB Scart
-5 S-Video
-6 Composite

Standaard wordt een composiet kabel bij de ps3 geleverd

Xbox 360:

-1 HDMI (is nog niet uit, komt pas binnenkort, en welke versie van HDMI ?? )
-2 Component
-3 VGA
-4 RGB Scart
-5 S-video
-6 composite

Standaard word de xbox360 premium geleverd met een component en een composite kabel, de core versie word alleen met een composite kabel geleverd.

Xbox:

-1 Official componentkabel
-2 RGB
-3 S-video
-4 composite kabel

Playstation 2:

-1 Official Sony component kabel
-2 Official Sony RGB kabel of Blaze RGB kabel
-3 S-video
-4 composite kabel

Gamecube:

-1 Official component kabel (requires Digital A/V out port op Gamecube!)
-2 VGA kabel (alleen voor de NTSC versie, support enkel progressive scan)
-3 Official RGB kabel (geen aparte L+R audio out, dus sommige mensen kunnen beter de onofficieele versie halen)
-4 S-video
-5 composite kabel


Dreamcast:

-1 VGA box (of direct via nieuwe Dreamcast VGA kabel) op computer monitor, of op de VGA aansluiting van de LCD/PLASMA TV's (of beamers!)
-2 RGB
-3 via de S-video aansluiting (die trouwens vaak ook zit op een Dreamcast VGA box)
-4 composite kabel
-5 RF-kabelPC--->TV
-1 DVI
-2 VGA (of component)
meer info hierover door exus
-3 S-video(nadeel, aansluiting vaak aan zijkant/voorkant TV)
-4 Composite


DVD speler--->TV
-1 DVI/HDMI
-2 VGA/component
-2 RGB
-3 Composite


Retro:
PSOne/Nintendo 64/SNES/NES/Megadrive/Saturn/etc.: -1 VGA box mits beschikbaar, -2 RGB mits beschikbaar, -3 S-VIDEO, -4 composite, -5 RF-kabel.

Algemeen:
Het gebruik van een spider-scart kabel / scart-splitter, waarmee je bijv. 3 consoles op 1 TV scart-ingang aansluit is af te raden. Bijna iedereen ondervind storingen, alhoewel extreem dure scart-switchboxes (waarvan sommige zelfs RGB ondersteunen) daar minder last van zouden moeten hebben. Component switchboxen hebben veel minder last van kwaliteitsverlies.


Deel 2: KABELS (audio) (voor mensen met een Dolby versterker)

-Ps3: Digital Optical Out -->Dolby Digital tot 7.1 (geen kabel bijgeleverd alleen standaard composiet)
-Xbox 360: Digital Optical Out-->Dolby Digital, uitgang zit standaard op alle Official Microsoft kabels
-Xbox: Digital Optical Out--> Dolby Digital, DTS, er zit een Digital Optical Out op alle Official Microsoft HD A/V kabels (zowel op de component, als RGB en s-video kabel) dus vervang je composite kabel!
-PS2: Digital Optical Out--> Dolby Pro Logic II, 5.1, DTS, afhankelijk wat het spel support, uitgang zit standaard op een PS2.
-Dreamcast: rood/witte tulpstekkertjes-->Dolby Pro Logic II (betreft maar 5 spellen, alle anderen zijn alleen stereo)
-Gamecube: rood/witte tulpstekkertjes-->Dolby Pro Logic II. Dit geeft wel enige problemen in combinatie met de component/vga video kabel, omdat daar geen audio uitgang op zit, dus wil je het beste geluid en beeld moet je OOK je composite kabel erin laten zitten (allebei dus tegelijk!) en de L+R audio out hiervan leiden naar de receiver.

Voor lijst welke spellen wat voor geluid supporten zie de High Definition Game Database: http://hdgames.net/Deel 3: Progressive Scan en High Definition

Wat is Progressive Scan en High Definition?

Voor de mensen die een LCD/PLASMA TV/BEAMER hebben: Hoe krijg je de BESTE beeldkwaliteit? (480p, 720p, 1080i)
-1 koop de juiste kabel (zie lijst boven) (=vrijwel altijd de COMPONENT kabel, maar VGA kan ook)
-2 Unlock progressive scan!*

*Hoe unlock je progressive scan?:
-1 Het spel moet progressive scan supporten. Lijst met spellen (Xbox/PS2/Gamecube/Dreamcast) met support 480p, 720p, 1080i: http://www.hdtvarcade.com/ of http://hdgames.net/
-2 zie hieronder

Xbox 360: aansluiten met de standaard meegeleverde component kabel, component selecteren in de instellingen en SPELEN maar!
%: 100%. ALLE spellen (PAL en NTSC) supporten 480p, 720p (en enkelen 1080i).

PAL/NTSC Dreamcast: aansluiten met VGA kabel en SPELEN maar! (-->480p)
%: 80%. Een verrassend hoog aantal Dreamcast spellen support progressive scan, dus koop alsnog een VGA kabel/box en haal die Dreamcast uit de kast!

NTSC PS2: aansluiten met component kabel, component instellen als video output in de PS2 videoinstellingen, en SPELEN maar! (-->480p, en 480i als het spel geen progressive ondersteunt)
PAL PS2: aansluiten met component kabel, component instellen als video output in de PS2 videoinstellingen en SPELEN maar! MAAR Sony heeft progressive scan uit sommige PAL spellen gehaald (o.a. Gran Turismo 4 en Burnout 3). Dus van die spellen zul je op zoek moeten gaan naar de NTSC versie. (-->480p, en 576i als het spel geen progressive ondersteunt)
%: Slechts <20% PS2 spellen support 480p (PAL nog minder!), en de spellen die 720p en 1080i supporten zijn op 1 hand te tellen.

(Opmerking: M.b.v. een IScan Ultra (a 400 euro!) kan je 576p unlocken op een PAL PS2 dat er nog beter uitziet dan 480p!)

NTSC XBOX: aansluiten met component kabel, in dashboard 480p, 720p, 1080i aanzetten (dat kan je pas aanzetten als de Xbox is aangesloten met een component kabel!) en SPELEN maar!
PAL XBOX: Op een unmodded PAL Xbox is het niet mogelijk om spellen in progressive scan te spelen. Als je met een softmod of modchip met het programma "Enigmah NTSC PAL video switcher" de beeld output zet op NTSC, en de Xbox aansluit met een component kabel kan je wel in dashboard 480p, 720p, 1080i aanzetten (dat kan je pas aanzetten als de Xbox is aangesloten met een component kabel!) en SPELEN maar! (Als dit niet doet krijg je met component kabel -->576i)
%: 98% spellen (NTSC en PAL) supporten 480p, en zo'n 60 titels 720p (en 20 titels 1080i)
How to Enable High Definition on your unmodded! Xbox (PAL) tutorial: http://www.xboxworld.com.au/forum/sh...&mode=threaded

NTSC Gamecube: aansluiten met component kabel en SPELEN maar! (-->480p, en 480i als het spel geen progressive ondersteunt)
PAL Gamecube: aansluiten met component kabel (enkel Gamecubes gemaakt voor mei 2004 hebben hier een aansluiting voor!), en enkel NTSC import spellen spelen met Freeloader. (-->480p) PAL games kunnen op een PAL Gamecube geen progressive scan weergeven. (maar wel -->576i)
%: 60% NTSC Cube games support 480p, en ongeveer 1% PAL games. (en dat laatste is opmerkelijk gezien een PAL Gamecube geen progressive scan ondersteunt)

Opmerking: Progressive Scan-->VGA monitor kan m.b.v. een Progressive-Scan Component VGA Box.


Deel 4: Overige

-PS3/Revolution: (reeds bevestigde kabels)

Playstation 3:
-1 HDMI--> (2x) (!!!!) 480p, 720p, 1080i en 1080p (!!!)
-2 Component
-3 RGB
-4 S-VIDEO
-5 Composite

Nintendo Revolution
-1 Component
-2 RGB
-3 S-video
-4 Composite

-Dat verschil in kabels zie ik nooit!?

FAQ: Zie ik het verschil wel tussen composite-->s-video-->RGB-->component en is het het geld voor nieuwe kabels wel waard? (zie 4 posts hieronder voor foto's!, en 16 posts hieronder in de post van eXistor)

Iedereen die gamed op een TV van:
*<58cm - Het verschil tussen composite-->s-video-->en zelfs het superieure RGB is de investering in dure nieuwe kabels niet echt waard.
*59-82cm - (vooral breedbeeld) Overweeg de investering in RGB kabels!
*PLASMA/LCD (formaat maakt niet uit) (non HD-TV) - Het importeren van component kabels (ook al kosten ze 39 euro per stuk) is het meer dan waard! Het beeld wordt met component zowel veel scherper, en de kleuren worden veel beter weergegeven. Als je alles al had aangesloten met RGB kabels en niet van plan bent moeite te doen om progressive scan (op Xbox en Cube) te unlocken, is de overstap naar component de investering in dure nieuwe kabels niet echt waard.
*PLASMA/LCD/BEAMER (HD-TV: 720p ++ en/of >37inch grootte) Koop component kabels! EN zorg ervoor dat je zo veel mogelijk met progressive scan kan spelen! (vooral mensen die gamen met een BEAMER!) Dus idiote aankopen (zoals al je PAL Gamecube spellen vervangen voor NTSC versies) zijn volledig gerechtvaardigd.

FAQ: Welk TV moet ik kopen? (als ik HDTV en "nieuwe generatie consoles" PREPARED wil zijn)

-LCD/PLASMA/BEAMER met minstens support 720p (het liefst tot 1080i of 1080p)
-zo'n PLASMA TV kost 2000+ euro, dus als je dat te duur vind moet je kiezen voor een kleinere LCD TV. (1000+ euro) (of een afweging maken tussen de schermgrootte en resolutie, door bijv. een grote non-HDTV plasma te kopen die max. maar 480p support)
-of voor een computer monitor met een component/HDMI aansluiting (700+ euro) (voor de Xbox 360 is ELKE monitor met een VGA aansluiting voldoende)
-Zoveel mogelijk COMPONENT, HDMI, DVI, en VGA aansluitingen. (pas op veel goedkope plasma/LCDs hebben geen COMPONENT!)
-(HDMI/DVI zijn niet automatisch beter dan COMPONENT - zie: http://forum.ecoustics.com/bbs/messa...79/122868.html )
Nederlandse vertaling van hetzelfde artikel
-16 : 9 (breedbeeld) en niet vergeten je Xbox en PS2 video instellingen ook op breedbeeld te zetten!
-

Algemene opmerkingen:
RF kabels: enkel gebruiken als je tv ZOOOOO oud is dat er geen scartaansluiting op zit
RGB: RGB en composite kabels kunnen er identiek uit zien dus pas OP. Let ook op dat vaak slechts 1 van de 2 (of 2 van de 3 ) scart aansluitingen op een TV RGB ondersteunen)

SCART: is enkel de naam van het blokje (de plug) die je in je TV steekt. Door een scartkabel kan je echter verschillende signalen sturen! (composite, s-video, RGB en zelfs component) Dus let op wat voor soort scartkabel je koopt!
Officiele kabels (RGB / COMPONENT) geven in vrijwel ALLE gevallen veel beter beeld dan veel goedkopere onofficiele kabels. (m.u.v. enkele BLAZE kabels)

Handige links:
-www.hdtvarcade.com (HDTV info/forum) met de beste uitleg over Progressive Scan en definitie HD-TV
-High Definition Game Database en wederom http://www.hdtvarcade.com/ voor een lijst van alle spellen die progressive scan, 720p, Dolby Digital, etc. ondersteunen.
-Artikel: HDMI/DVI vs COMPONENT ) Nederlandse vertaling van hetzelfde artikel.

Handig als je aansluitingen te kort komt :


Component splitter met schakelaar


Optische schakelaar


Met dank aan Patvs van gamer.nl doe er je voordeel mee , aanvullingen zijn van harte welkom.
Beantwoorden
0 Kudos
reactie
LABELS:
Bekijk onze huisregels voor posts
Antwoord plaatsen Antwoord bijwerken Annuleer

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
01
/16

[Beekie]

 • Offline
80%
01 Rang
voortgang
[Beekie]
geaccepteerde oplossing
MOD: IK heb alle reactie samengevoegd en verwijderd, houd het dus leuk! Iedereen die nog in deze thread post is gewaarschuwd! Gedraag je na deze waarschuwing nogsteeds neit dat worden het echte waarschuwing en is het bij een 3de waarschuwing direct een ban.

Op zich is dit handig informatie voor mensen die meerdere hd bronnen gebruiken op een beamer en/of hd-tv of dit nu de PS3, dvd spelers, andere consoles zijn maakt niet uit voor het gebruik. De info die hier in staat is behulpzaam. Component signaal uit alleconsoles is het zelfde wat betreft kabels.

Als je het niet begrijpt kun je vragens tellen of je reactie achterwegen laten.
Beantwoorden
0 Kudos

No Subject

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
Award Winner
05
/16

TheMerovingian

 • Award Winner
 • Offline
94%
05 Rang
voortgang
TheMerovingian
geaccepteerde oplossing
Plaatje van een optical cable:


Dit is erg goede verbetering voor het geluid. Je hoort nu het geluid echt surround. Dus het geluid komt ook uit de juiste box. Schiet iemand achter je dan hoor je dat ook uit de juiste surroundbox komen. Schiet iemand links voor, dan hoor je dat ook linksvoor, etc. Ik zou dit zeker aanraden :gr8:

Even een aanvulling :D
Beantwoorden
0 Kudos

Re: Algemeen: Welke kabel geeft het beste beeld/geluid

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
02
/16

fnt

 • Offline
40%
02 Rang
voortgang
fnt
geaccepteerde oplossing
my eyes :eek:

is er een verschill tussen een goude kabel en een normale kabel bij HDMI ? Geloof er vrij weinig van namelijk :|
Beantwoorden
0 Kudos

Re: Algemeen: Welke kabel geeft het beste beeld/geluid

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
Award Winner
05
/16

TheMerovingian

 • Award Winner
 • Offline
94%
05 Rang
voortgang
TheMerovingian
geaccepteerde oplossing
Goud is net ff iets beter, maar dat is voor de echte junks. Verschil zie of hoor je nauwelijks :)
Beantwoorden
0 Kudos

Re: Algemeen: Welke kabel geeft het beste beeld/geluid

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
01
/16

[Beekie]

 • Offline
80%
01 Rang
voortgang
[Beekie]
geaccepteerde oplossing
Als je de Wii/Ps3/Xbox 360/Ps2 bezit is de XCM XFPS 360 multicomponent cable v2! ook een uitkomst.Deze componentenkabel heeft aan de ene kant 5 tulpjes voor high definition beeld en aan de andere kant drie aansluitingen voor de PS3 & PS2 (deze hebben dezelfde aansluiting), Nintendo Wii en Xbox 360. Wisselen tussen de verschillende consoles kan met een handig schuifje, wat gedemonstreerd wordt in het onderstaande filmpje.

http://www.youtube.com/watch?v=0qCT3fH_EgI&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Eps3only%2Enl%2Fnieuwsitem%2Ephp%3...
Ps3 RGB kabelGebruik je bovenste zwarte scart blokje betekent dus dat je geen echte scart aansluiting hebt waar niet alle pinnen bezet zijn.
Heb het nieuwe scartblokje eens bekeken die bij de ps3 zat deze heeft ook hetzelfde probleem een aantal pinnetjes ontbreken.
S-video kabel
Beantwoorden
0 Kudos

Re: Algemeen: Welke kabel geeft het beste beeld/geluid

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
01
/16

[Beekie]

 • Offline
80%
01 Rang
voortgang
[Beekie]
geaccepteerde oplossing


Ps3 scart blokje (andere afbeelding werkte niet) net zoals met de ps2 kun je hier problemen krijgen met de weergave van NTSC signalen deze worden dan in zwart/wit of met storing weergegeven.

Een goede installatie is natuurlijk ook niet weg met de nodige aansluitingen

Beantwoorden
0 Kudos

Re: Algemeen: Welke kabel geeft het beste beeld/geluid

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
Award Winner
05
/16

TheMerovingian

 • Award Winner
 • Offline
94%
05 Rang
voortgang
TheMerovingian
geaccepteerde oplossing
Wil je graag op een PC scherm spelen? Gebruik dan een VGA box. Deze zet de tv-monitorkabel om in pluggen:

Beantwoorden
0 Kudos

Re: Algemeen: Welke kabel geeft het beste beeld/geluid

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
02
/16

fnt

 • Offline
40%
02 Rang
voortgang
fnt
geaccepteerde oplossing
Nou las ik ergens dat PS3 HDMI 1.3 heeft en bijvoorbeeld Xbox360 maar een 1? (weet niet of dit klopt ofzo) maar maakt het dan nog uit wat voor HDMI kabel (bepaalt type of merk?) en heeft dit nog uit voor je TV? Of is het gewoon HDMI kabel = HDMI kabel, dus haal er maar 1 die er leuk uit ziet? PS beekje heel veel van je links naar andere forums werken niet
Beantwoorden
0 Kudos

Re: Algemeen: Welke kabel geeft het beste beeld/geluid

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
01
/16

[Beekie]

 • Offline
80%
01 Rang
voortgang
[Beekie]
geaccepteerde oplossing
Nou las ik ergens dat PS3 HDMI 1.3 heeft en bijvoorbeeld Xbox360 maar een 1? (weet niet of dit klopt ofzo) maar maakt het dan nog uit wat voor HDMI kabel (bepaalt type of merk?) en heeft dit nog uit voor je TV?
Of is het gewoon HDMI kabel = HDMI kabel, dus haal er maar 1 die er leuk uit ziet?

PS beekje heel veel van je links naar andere forums werken niet

Klopt kon het helaas niet meer editten omdat de half uur restrictie voorbij was .

Wat is HDMI

HDMI betekend High-Definition Multimedia Interface.
En is ontwikkeld door Sony, Hitachi, Thomson (RCA), Philips, Matsu****a (Panasonic), Toshiba and Silicon Image.

HDMI is de opvolger van het huidige scart.
En daarmee is HDMI nu ook meteen over de hele wereld beschikbaar. Van HDMI zijn er inmiddels een aantal versies; 1.0, 1.1, 1.2, 1.2a, 1.3 en 1.3a.
De PS3 zal je eerste aparaat zijn die de nieuwe HDMI 1.3 gaat gebruiken.

Met HDMI 1.3 zal er ook een nieuwe connector beschikbaar komen.
Deze is kleiner en speciaal bedoelt zijn voor Digitale videocamera's
Let goed op!! Als een apparaat bijvoorbeeld HDMI 1.3 aansluitingen heeft, wil dat niet zeggen dat ook alle nieuwe 'HDMI 1.3' features worden ondersteund! De fabrikanten zijn er namelijk vrij in om te bepalen welke features ze opnemen in 't apparaat. Het zou dus zomaar kunnen dat je tv met de zogenaamde 'Deep Color' techniek overweg kan via HDMI 1.3, maar je Blu-ray/HD DVD speler niet, terwijl deze ook over een HDMI 1.3 uitgang beschikt. Daarom is het ook raadzaam om veel -en goed- onderzoek te verrichten voordat je een dergelijk apparaat koopt. In de algemene specificaties zijn zulke details doorgaans niet terug te vinden, dus zal je contact op moeten nemen met de klantenservice/technische dienst van 't betreffende merk.

Verschil tussen de HDMI versies (kon helaas geen nederlandse link vinden)voor de complete link : http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI#Versions

HDMI 1.0
Released December 2002.

Single-cable digital audio/video connection with a maximum bitrate of 4.9Gbps. Supports up to 165Mpixels/sec video (1080p60Hz or UXGA) and 8-channel/192kHz/24-bit audio.

HDMI 1.1
Released May 2004.

Added support for DVD Audio.

HDMI 1.2
Released August 2005.

Added support for One Bit Audio, used on Super Audio CDs, up to 8 channels.
Availability of HDMI Type A connector for PC sources.
Ability for PC sources to use native RGB color-space while retaining the option to support the YCbCr CE color space.
Requirement for HDMI 1.2 and later displays to support low-voltage sources.

HDMI 1.2a
Released December 2005.

Fully specifies Consumer Electronic Control (CEC) features, command sets, and CEC compliance tests.

HDMI 1.3
Released 22 June 2006.

Increases single-link bandwidth to 340 MHz (10.2 Gbps)
Optionally supports 30-bit, 36-bit, and 48-bit xvYCC with Deep Color or over one billion colors, up from 24-bit sRGB or YCbCr in previous versions.
Incorporates automatic audio syncing (lip sync) capability.
Supports output of Dolby TrueHD and DTS-HD Master Audio streams for external decoding by AV receivers. TrueHD and DTS-HD are lossless audio codec formats used on HD DVDs and Blu-ray Discs. If the disc player can decode these streams into uncompressed audio, then HDMI 1.3 is not necessary, as all versions of HDMI can transport uncompressed audio.
Availability of a new mini connector for devices such as camcorders.

HDMI 1.3a
Released 10 November 2006.

Cable and Sink modifications for Type C
Source termination recommendation
Removed undershoot and maximum rise/fall time limits.
CEC capacitance limits changed
RGB video quantization range clarification
CEC commands for timer control brought back in an altered form, audio control commands added.
Concurrently released compliance test specification included.
Beantwoorden
0 Kudos

Re: Algemeen: Welke kabel geeft het beste beeld/geluid

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
01
/16

[Beekie]

 • Offline
80%
01 Rang
voortgang
[Beekie]
geaccepteerde oplossing


Guitar Hero 1 en 2 nu wel op PS3 speelbaar

Bij de launch van de PS3 waren met de toenmalige PS2-PS3 converters de beide Guitar Hero delen niet speelbaar op de gloednieuwe console. Dit was een teleurstelling voor veel Guitar Hero-fans. Pelikan biedt hiervoor een oplossing: een nieuwe PS2 to PS3 Adapter die deze spellen wel ondersteund. Het is gewoon een kwestie van je PS2-gitaartje in dit apparaat inpluggen, aansluiten via USB en rocken maar! Ook normale PS2 controllers kunnen zonder problemen aangesloten worden.

Een andere goede functie van het apparaatje is een PS Home-button functie, en de mogelijkheid om de PS2-controller náást de PS3 controller(s) te gebruiken. Een minpunt is dat rumble nog steeds niet ondersteund is; ook niet bij Playstation 2 games.

met dank aan ps3-media voor het melden.
Beantwoorden
0 Kudos

Re: Algemeen: Welke kabel geeft het beste beeld/geluid

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
01
/16

[OwNaGe]

 • Offline
80%
01 Rang
voortgang
[OwNaGe]
geaccepteerde oplossing
Goeie topic :gr8:
Beantwoorden
0 Kudos

Re: Algemeen: Welke kabel geeft het beste beeld/geluid

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
01
/16

[joa0712]

 • Offline
80%
01 Rang
voortgang
[joa0712]
geaccepteerde oplossing
HDMI geeft digtaal beeld en geluid. Op dit moment is met HDMI het hoogst haabare kwaliteit te bereiken. Laatst een HDMI-kabel van Monster getest en één van Sony zelf. De Monsterkabel was zeker beter, maar ook 3x zo duur (99euro).Heb je een Full HD TV thuis ga dan zeker voor de Monster HDMI-kabel.

PS...zilver geleidt beter dan goud, goud roest minder snel.;)
Beantwoorden
0 Kudos

Re: Algemeen: Welke kabel geeft het beste beeld/geluid

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
01
/16

[VI0L3NCE]

 • Offline
80%
01 Rang
voortgang
[VI0L3NCE]
geaccepteerde oplossing
Een goude HDMI is toch gewoon dat het plaatje waarmee je hem in je tv/ps3 stop dat dat goudkleurig is ja toch? Lol, dan heb ik een gold hdmi nooit naar gekeken ik zag het toevallig.
Beantwoorden
0 Kudos

Re: Algemeen: Welke kabel geeft het beste beeld/geluid

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
01
/16

[joa0712]

 • Offline
80%
01 Rang
voortgang
[joa0712]
geaccepteerde oplossing
Gold-Plated HDMI kabel is niet pertinent beter. Er wordt voornamelijk voor goud gekozen omdat goud minder snel oxideert (roest) en staat natuurlijk mooier.
Zilver geleidt beter dus eigenlijk zouden de connectoren van zilver moeten zijn.
Verschillen in beeldkwaliteit zijn echter gering. Kwaliteit van de kabel staat vooral op de verhouding tussen de kern van de kabel en de ommanteling. Bij de juiste verhouding tussen beide is er het minst signaalverlies naar buiten toe en het minste ruis van buiten af.
Beantwoorden
0 Kudos

Re: Algemeen: Welke kabel geeft het beste beeld/geluid

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
Award Winner
04
/16

Banaan_us

 • Award Winner
 • Offline
90%
04 Rang
voortgang
Banaan_us
geaccepteerde oplossing
Nou ik zag hier als iets staan van ps3 op pc scherm spelen. Maar hoe is dit nou precies? En wat is de prijs van deze 'converter'?
Beantwoorden
0 Kudos

Re: Algemeen: Welke kabel geeft het beste beeld/geluid

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
Award Winner
05
/16

TheMerovingian

 • Award Winner
 • Offline
94%
05 Rang
voortgang
TheMerovingian
geaccepteerde oplossing
Via een VGA box en het kost rond de 60-80 euro.
Beantwoorden
0 Kudos

Re: Algemeen: Welke kabel geeft het beste beeld/geluid

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
01
/16

[fantasy_nl]

 • Offline
80%
01 Rang
voortgang
[fantasy_nl]
geaccepteerde oplossing
vraagje.ik heb de samsung lr32r32e daar zit een hdmi aansluiting op.ik heb drie consols maar.als ik wil gaan wiien moet ik de kabel van de xdoos eruit halen.is daar ook een andere manier voor.dus dat ik nie meer de kabels moet verwisselen.......bedankt
Beantwoorden
0 Kudos

Re: Algemeen: Welke kabel geeft het beste beeld/geluid

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
02
/16

Psyko_Dad

 • Offline
92%
02 Rang
voortgang
Psyko_Dad
geaccepteerde oplossing
vraagje.ik heb de samsung lr32r32e daar zit een hdmi aansluiting op.ik heb drie consols maar.als ik wil gaan wiien moet ik de kabel van de xdoos eruit halen.is daar ook een andere manier voor.dus dat ik nie meer de kabels moet verwisselen.......bedankt

hoeveel apparaten heb je er op aangesloten en welke kabels gebruik je?
Beantwoorden
0 Kudos

Re: Algemeen: Welke kabel geeft het beste beeld/geluid

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
01
/16

[fantasy_nl]

 • Offline
80%
01 Rang
voortgang
[fantasy_nl]
geaccepteerde oplossing
bij de xdoos zit de orgenelen.en bij de wii heb ik er een bij gekocht component kabel.2rood 1wit 1blauw 1groen.om tog een beetje hd tekrijgen pixels 480.maar hier zit het probleem dus.ik moet er dan de groen en blauwe en rode uit halen van de xdoos.is er kabel die dat kan verhelpen:(
Beantwoorden
0 Kudos

Re: Algemeen: Welke kabel geeft het beste beeld/geluid

Accepted Solution

View Original

Probleem opgelost

Bekijk originele post
02
/16

Psyko_Dad

 • Offline
92%
02 Rang
voortgang
Psyko_Dad
geaccepteerde oplossing
bij de xdoos zit de orgenelen.en bij de wii heb ik er een bij gekocht component kabel.2rood 1wit 1blauw 1groen.om tog een beetje hd tekrijgen pixels 480.maar hier zit het probleem dus.ik moet er dan de groen en blauwe en rode uit halen van de xdoos.is er kabel die dat kan verhelpen:( kun je die stekkertjes niet laten zetten en de kabelaansluiting op de xbox zelf eruit trekken en deze op de wii aansluiten of zijn die aansluitingen verschillend? anders heb je pech denk ik.
Beantwoorden
0 Kudos

Re: Algemeen: Welke kabel geeft het beste beeld/geluid

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bekijk onze huisregels voor posts
Antwoord plaatsen Antwoord bijwerken Annuleer