Odpowiedz
Community Team Leader
Cassiopaea
Wiadomość 1 z 2 (142 Obejrzane)

GT ACADEMY NA MECIE W DUBAJU!

Zespół kierowców PlayStation® i Nissana zajął miejsce na podium w Dubaju, w samochodzie Nissan 370Z. Zwycięzca z roku 2011, Brytyjczyk Jann Mardenborough, zajął trzecie miejsce.

Zespół kierowców Nissan PlayStation® GT Academy zajął dziś po południu miejsce na podium w 24-godzinnym wyścigu w Dubaju, zamykając w ten sposób „Drogę do Dubaju” dwóm zwycięzcom z roku 2011, Jannowi Mardenbourough i Bryanowi Heitkotterze. Nie mogli trafić na lepszych zawodników w swojej drużynie. Dołączyli do nich bowiem zwycięzcy GT Academy z roku 2008 i 2010 – Lucas Ordoñez i Jordan Tresson w Nissanie 370Z.

To dzięki Gran Turismo®5 prawdziwy kierowca wyścigowy, Jann Mardenborough, minął flagę w szachownicę po 24 godzinach intensywnego wyścigu, w którym wszyscy czterej gracze wykazali się swoimi umiejętnościami za kierownicą i ukończyli wyścig bez uszkodzenia samochodu. To niesamowite zwycięstwo po sprawdzianie wytrzymałości.

„Bez wątpienia był to najlepszy weekend w moim życiu” – przyznaje Mardenborough. „Jedyną rzeczą, która może się z tym równać, jest wygrana w GT Academy w czerwcu zeszłego roku. To nieopisana radość. Jest to jednak dopiero mój pierwszy krok i mam nadzieję, że mój występ w Dubaju zapoczątkuje coś większego”.

„Cieszę się, że uzyskaliśmy dobry wynik w naszym pierwszym międzynarodowym 24-godzinnym wyścigu” – dodaje Bryan Heitkotter. „Ciężko pracowaliśmy przez ostatnie sześć miesięcy, by znaleźć się tu, gdzie obecnie jesteśmy. Mogę śmiało powiedzieć każdemu, kto marzy o tym tak jak ja przed wyścigiem, że jest w stanie osiągnąć swoje cele, jeśli się na nich skoncentruje i będzie wytrwale pracował”.

Pierwszy zwycięzca GT Academy, Lucas Ordoñez, rozpoczął międzynarodową karierę wyścigową w Dubaju przed trzema laty. Doprowadziło go to do zwycięstwa w klasie w wyścigu 24 godziny Le Mans.

„To wspaniała chwila” – mówi Ordoñez. „Udowodniliśmy skuteczność GT Academy, gdy czterech graczy znalazło się na podium. Moi nowi koledzy z drużyny zrobili na mnie duże wrażenie, ponieważ przybyli tutaj, byli szybcy, świetnie ze sobą współpracowali i nie popełnili żadnych błędów, a ścigają się zaledwie od pół roku”.

„Jazda samochodem, zwłaszcza przez 24 godziny, była bardzo trudna” – przyznaje zdobywca 2. miejsca, Jordan Tresson. „Gdyby któremuś z nas podczas wyścigu powinęła się noga, zawody skończyłyby się dla całego zespołu. Chcę pogratulować Jannowi i Bryanowi, którzy jeszcze rok temu byli zwykłymi amatorami”.

Szef drużyny RJN GT Academy Bob Neville cieszył się na wieść o niesamowitym sukcesie swoich zawodników „Po raz pierwszy cała czwórka moich podopiecznych ścigała się razem. Jest to więc dla mnie szczególna chwila”. Neville dodaje: „Kiedy Jann i Bryan wygrali kwalifikacje w Europie i w USA zeszłego lata, nie posiadałem się z radości. Tak jak wcześniej Lucas i Jordan, tak i oni bardzo skupili się na treningach i chłonęli wszystko, czego ich uczyliśmy. Szczególnie cieszy nas to, że wszystko wydarzyło się w Dubaju, ponieważ właśnie tu trzy lata temu pomysł Darrena Coxa z Nissana i Marka Bowlesa z Sony Computer Entertainment stał się rzeczywistością. Ten wyścig był ich najtrudniejszym"

Zdjęcia z tego wydarzenia znajdziecie pod tym linkiem.

Share
Prosimy używać zwykłego tekstu

Dotyczy: GT ACADEMY NA MECIE W DUBAJU!

Tak sobie jeżdżę w świecie Gran Turismo, ale jeśli ktoś naprawdę tego pragnie

i ma to COŚ, to ten świat może powiększyć o prawdziwy kawałek motorowego sportu.
Dokładnie tak, jak nasza ekipa z Akademii GT.

Jest to COŚ na torze, co nas łączy.
Dla mnie droga GT5 nie kończy się we wnętrznościach PS3
i prowadzi też do takich miejsc jak teraz w Dubaju.
Właśnie za to nie tylko lubię, ale i kocham Gran Turismo.

W wyścigu było wielu Polaków w czterech zespołach (niestety mieli dużo pecha).

Najwyżej był Robert Lucas na 41 miejscu (20 z 29 w swojej klasie).

Share
Prosimy używać zwykłego tekstu
Ogłoszenia

Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!

Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami,zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.