Odpowiedz
Member
Azazeell
Wiadomość 1 z 7 (157 Obejrzane)
Przyjęte rozwiązanie

Monza się zawiesza

Witam! Mam problem z torem Monza. Generalnie tor wczytuje sie normalnie i tez normalnie da sie rozpoczac jazde probna badz wyscig. Problem zaczyna sie na drugiej prostej bo wtedy wlasnie zawiesza sie obraz i generalnie tez gra bo niby dalej jazda sie toczy ale z zapauzowanym obrazem juz raczej nic sie nie da zrobic i trza resetowac konsole niestety.

Pozdrawiam

Share
Prosimy używać zwykłego tekstu
Member
fatality_87
Wiadomość 2 z 7 (132 Obejrzane)

Dotyczy: Monza się zawiesza

Dotyczy: problem z Gran Turismo 5 proszę o pomoc i rady

Ja miałem podobnie, że jak wchodziłem w wyścig czy wchodziłem do menu GT5. U mnie pomogło to że przetarłem płyte płynem do CD i specjalną ścierką i po problemie bo wystarczy że masz ze 2 odciski na płycie i już są problemy.

(Opcjonalnie) -> Spróbuj wczyścić cache

http://us.playstation.com/publictrophy/index.htm?onlinename=fatality_87
Share
Member
Azazeell
Wiadomość 3 z 7 (126 Obejrzane)

Niestety to nie jest przyczyna. Trasa zawiesza sie zawsze w tym samym momencie jesli to moze byc jakas podpowiedzia.

Share
Member
fatality_87
Wiadomość 4 z 7 (112 Obejrzane)

Czasami jest tak  że gra ma zainstalowane pliki + nowy update a płyta jest czysta od odcisków palców, może też być przyczyną laser blu-ray, albo masz jakoś małą rysę na płycie która nie umożliwia wczytanie twojej trasy.

Jak to nie pomoże to zainstauj jeszcze raz pliki gry ale najpierw je skasuj.

http://us.playstation.com/publictrophy/index.htm?onlinename=fatality_87
Share
Member
Azazeell
Wiadomość 5 z 7 (106 Obejrzane)

Pelna reinstalacja + update po instalacji i po problemie. Zniknely mi niestety niektore ikony fur ale bede walczyl z tym problemem. Dziekuje za wszelkie rady i pomysly!

Share

Share
Member
Azazeell
Wiadomość 7 z 7 (97 Obejrzane)

Dobra wlasnie naprawiam problem ikon. Wystarczylo zrobic miniatury wszyskich samochodow. Fakt troche to trwa ale wszystko dziala jak trza. Dzieki za link

Share
Ogłoszenia

Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!

Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami,zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.