Odpowiedz

Nie działa kierownica jak powinna

Niestety, nie potrafię skonfigurować mojej kierownicy, by działała jak kierownica a nie joypad.Moja kierownica to Ferrari GT Experience Racing Wheel firmy Thrustmaster.

Ktoś ma jakąś radę? 

Share
Prosimy używać zwykłego tekstu
Member
nfs26
Wiadomość 2 z 18 (3,312 Obejrzane)

Dotyczy: Nie działa kierownica jak powinna

Z tego co pamiętam w ustawieniach sterowania można przypisywać klawisze do każdej kierownicy wg siebie. tzn wchodzisz w settings / controller settings i robisz dokładnie tak samo jak w przypadku ustawień pada :smileywink:
Share

Re: Dotyczy: Nie działa kierownica jak powinna

W konfiguracji mam tylko kierownice marki Logitech. Moja kierownica działą jak joypad, i tak też mogę ją skonfigurować.
Problem polega na tym, że takie traktowanie kierownicy jak joypada powoduje, że mam bardzo duży obszar nieczułości w wyprostowanych kołach (death zone) Aby skręcić w malutkim stopniu kierownicą należy doś sporo zakręcić kierownicą. Dalesz zakręcenie powoduje już dość znaczne skręcenie kołami. To jest mocno nienaturalne i powoduje duże problemy w kierowaniu.
Share
Member
Klimat_GTK
Wiadomość 4 z 18 (3,287 Obejrzane)

nie jestem pewien ale może poszukaj czegoś w XMB w settings albo new controller albo co tam
Share
Member
OPerkelO
Wiadomość 5 z 18 (3,071 Obejrzane)

nie da rady, musisz uzbroić się w inną kierkę
Share

Re: Nie działa kierownica jak powinna

dziękuję, tak też zrobiłem - mam dedyka - Logitech GT Całkowita zmiana doznań
Share

Mam ogromny problem. Może wydawać się oklepany i poruszany przez wielu jednak nie znalazłem jeszcze jednoznacznej odpowiedzi. Zgłaszam się na forum, gdyż uważam iż tutaj uzyskam fachowej odpowiedzi. Wszystkim nam zależy na jak najlepszym odczuciu profesjonalizmu w zabawie z tran turismo. Poważnie myślę o zakupie kierownicy. Kupować driving force gt, czy gt 25. Czy różnice pomiędzy mini sa znaczące. Bardzo mi zależy na realizmie w prowadzeniu. Warto jednak dodać, iż kupuje kierownice w zasadzie tylko do gran turismo.

Pomóżcie, która kierownica bardziej mnie zadowoli

Share

mam już Logitecha Driving force. Jest ona zaprojektowana do gry GranTurismo.

Jeśli chcesz brać udziały w konkursach sonego, to będziesz jeździł włąśnie na tych kierownicach :smileyhappy:

G25,27 zdecydowanie droższe, trzy pedały - to podstawowe różnice.

Share

to, że są droższe to wszyscy wiemy, chodzi mi głównie o poziom komfortu jaki dysponuje każda z wyżej wymienionych. Napewno lepsze walory ma g25 ale ważne dla mnie jest jak bardzo od konkurencji. Szczerze najbardziej interesuje mnie sama kierownica( sposób jaki pracuje, reaguje). Obawiam się, że w przypadku driving force gt w dużej mierze odgrywa tutaj marketing, a nie sama kierownica. Choć mogę się mylić. Najbardziej adekwatną osobą, która mogła by mi tutaj pomóc jest taka, która miała styczność z oby dwoma produktami.
Share

proponuję przejrzeć parę ostatnich odcinków, znajdziesz tam testy kierownic
http://www.insidesimracing.tv/
Share
Ogłoszenia

Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!

Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami,zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.