z 02-12-2010 08:39 PM
witam posiadam kierownice ferrari gt experience racing wheel od thrustmaster i mam problem z konfiguracja kierownicy. tzn kierowanie prawo lewo działa ok ale nie moge przypisać sterowaniem pedałami . poprostu nie działają . prosze o pomoc
z 28-12-2010 04:32 PM
z 01-01-2011 07:28 PM
iwomichal wrote:witam. Posiadam kierownice tracer speed driver pro i działa w menu gry dobrze lecz gdy przechodzi do wyścigu kierownica nie chce reagować. Wiem że nie jest to kierownica pod PS3 ale skoro w menu działa ?
Spróbuj tego:
- Może masz kierownicą podpiętą pod drugi port USB (jako gracz nr 2), wepnij w ten pierwszy od lewej.
- U mnie jest też tak, że czasami mając włączonego pada jako kontroler nr 1 oraz jednocześnie kierownicę pod port USB 1, kierownica nie działa tak jak powinna - wyłącz pada lub przypisz go jako kontroler nr 2.
z 05-01-2011 10:53 PM
arcadiush wrote:Spróbuj tego:
- Może masz kierownicą podpiętą pod drugi port USB (jako gracz nr 2), wepnij w ten pierwszy od lewej.
- U mnie jest też tak, że czasami mając włączonego pada jako kontroler nr 1 oraz jednocześnie kierownicę pod port USB 1, kierownica nie działa tak jak powinna - wyłącz pada lub przypisz go jako kontroler nr 2.
Na to jest prosta metoda, jeśli korzystasz z konsoli tylko do danej gry w danym momencie.
1) Włączasz kabel od kiery do konsoli.
2) Włączasz konsolę przyciskiem na konsoli lub BD Remote
3) Po pojawieniu się XMB włączasz pada.
Wtedy zawsze kierownica jest 1, a pad 2.
Sprawdzone jakiś czas temu na Guitar Hero i Buzz. Na Logitechu G25 też się sprawdza.
S.
z 06-01-2011 10:44 PM
Posiadam kierownice firmy Logitech Driving Force GT,kierownica sprawuje się świetnie ale troche jest głośna przy kalibracji ,rozumiem że musi sie kalibrować przy wejsciu do gry ale czy nie da się tego uniknąć kiedy konsala zostaje odpalana?.
Proszę o pomoc.
z 14-03-2011 07:18 PM
Pomocy, zakupilem Logitecha G25 podlaczam do USB 1 wszystko ok, system mowi ze wymagane sciagniecie aktualizacji, sciagam, wlaczam Colina Dirt 2 w ustawieniach jest ok, skrzynia reaguje, pedaly reaguja ale sama kierownica NIE co robic ??
z 11-05-2011 10:00 PM
czy wie ktoś jak zrobić ten trik z klawiatórą zeby same włączły sie wyścigi w b space ja prubowałem i nic z tego prosze o pomoc bo 500 wyścigów to troszke dużo a niechce mi cie co chwile włączać dzięki z góry
z 13-11-2011 05:46 PM
Witam, tez mam ten problem, masz jakies rozwiazanie moze teraz??
Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!
Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami,zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.
Website ©2011 Sony Computer Entertainment Europe
Cała zawartość, tytuły gier, nazwy handlowe i/lub wizualna postać gier, znaki handlowe, grafika i związane z nimi zdjęcia, są znakami handlowymi i materiałami objętymi prawami autorskimi, należącymi do ich prawowitych właścicieli. Wszelkie prawa zastrzeżone. [więcej informacji]