Odpowiedz
Community Team Leader
Cassiopaea
Wiadomość 1 z 9 (2,147 Obejrzane)

Nowe DLC dla Gran Turismo®5 dostępne do pobrania!

Nowe samochody, nowe tory - w tym Spa-Francorchamps, nowe kolory lakierów i stroje

Cztery nowe pakiety DLC dla Gran Turismo®5 - Pakiet Zbiorczy, który zawiera je wszystkie, są dostępne w sklepie PlayStation®Store. Sony Computer Entertainment Europe zapowiedziało nowe DLC 11 października - w dniu udostępnienia aktualizacji do wersji 2.0 dla GT5™ - symulatora wyścigów, który został sprzedany w liczbie 63,5 miliona egzemplarzy.

Wraz z Aktualizacją 2.0, która znacznie ulepszyła doznania czerpane z gry, dodatkowe pakiety DLC zawierają wspaniałą nową zawartość; samochody, specjalne lakiery i stroje wyścigowe.

Nowy „Pakiet samochodów wyścigowych” zawiera drugą odsłonę rewelacyjnego samochodu Red Bull X2011, najszybszego samochodu wyścigowego, zaprojektowanego wraz z Red Bull Racing. Dodatkowo znajdziecie w nim samochody takich marek jak Honda, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Subaru, Toyota i Dodge oraz trzy nowe karty.

Bardzo atrakcyjnym dodatkiem do Gran Turismo 5 jest znany na całym świecie i dokładnie odwzorowany w grze Circuit de Spa-Francorchamps. Na torze Spa w belgijskim Lesie Ardeńskim rozgrywa się Grand Prix Belgii Formuły 1 oraz słynny wyścig 24 godziny Spa. Widzowie i kierowcy kochają ten tor za szybkość, wzniesienia, techniczny charakter oraz znane zakręty, takie jak Eau Rouge. Nowy tor jest dostępny jako część „Pakietu torów” wraz z nowym, krytym torem kartingowym o dwóch układach.

Na „Specjalny pakiet lakierów” składa się 100 nowych lakierów, w tym nowe kolory matowe, chromowe i jaskrawe. Daje to nowe, niespotykane możliwości personalizacji w świecie GT5.

Nie tylko samochody mogą być spersonalizowane. „Pakiet strojów” to zestaw 25 nowych, wyjątkowych kasków Gran Turismo i 15 kombinezonów, a także nowe kaski Simpson i kombinezony Alpinestars GP1.

Gracze szukający natchnienia mają dostęp do gotowych zestawów kierowców. Mogą wybrać zestawy takich kierowców, jak gwiazdy Nascar: Jeff Gordon, Dale EarnhardtJr, Tony Stewart czy Jimmie Johnson.

Dostępne są zestawy kierowców rajdowych, jak Petter Solberg, Sébastien Loeb, Mikko Hirvonen i Toni Gardemeister.

Od premiery Gran Turismo 5 w listopadzie zeszłego roku było jasne, że gra będzie się rozwijała,” wyjaśnił twórca, Kazunori Yamauchi. „Nowy dodatek DLC oraz aktualizacja funkcjonalności Spec 2.0 pogłębią doznania, które GT5 oferuje zagorzałym fanom i nowym graczom. Tak samo zmiany, które wprowadza Spec 2.0, w dużej mierze pochodzą od społeczności graczy. Znaczna część nowych elementów jest owocem ich sugestii. Najbardziej cieszę się z tego, że trasa Spa-Francorchamps pojawia się w serii Gran Turismo. Graczy czeka wyśmienita zabawa.”

Do zobaczenia na torze!

Share
Prosimy używać zwykłego tekstu

Re: Nowe DLC dla Gran Turismo®5 dostępne do pobrania!

Szczerze powiedziawszy to cały ten update 2.0  plus DLC to jedno wielkie nieporozumienie.

Począwszy od kpiny jaką jest czarne tło w widoku aut standardowych z narzuconymi licznikami kończąc na dodatkach które są wręcz beznadziejne. Bo co nam po kolejnej wersji atua XXXXX i nowym torze skoro już wyścigów żadnych jeździć się po prostu nie chce.

- 11 wozów NASCAR - nie wiem komu to potrzebne...

- Miejsce do sesji foto na torze NASCAR to kolejny nie wypał... Jest tyle fajnych miejsc niedostępnych które możnaby było dodać jak np to między skałami któe widnieje często na ekranie w głównym menu ale nie.. lepiej badziewny NASCAR...

- przewijanie powtórek to chyba największa porażka jakiej się dopuszczono - w przód i tył i to nie przewijanie po całości a jedynie wg konkretnie dobranej sekwencji czasowej przez co tak zachwalane "Możesz teraz łatwo odnaleźć szukaną przez siebie scenę," jest nadal nieosiągalne gdyż nie mam nadal wyboru dostosowania powótrki do miejsca w którym chciałbym zrobić foto. wystarczy spojrzeć na dzieła studia CODEMASTERS by wiedzieć jak powinna wygląać powtórka. Co więcej od momentu premiery przewijanie powtórek miało być w pierwszy patchu - trafiło po niemalże roku i to w wersji rodem z powtórek w grach z lat 90. WSTYD !

- Premia za serię logowań - świetnie tylko jest jeden problem - większość z graczy ma już poziom A/B-SPEC bliski lub równy 40 - co otrzymują ci gracze ? Ja osobiście zatrzymałem się na poziomie 33 - wyścigi wytrzymałościowe bez możliwości zapisu mnie wykańczały, teraz natomiast jak już nie jestem na fali GTmanii niechce mi się jechać wyścigów 24h...

- Strasznie zdenerwował mnie event z REDBULL X2010 - no przepraszam bardzo - nie poto się ścierałem, traciłem nerwy i czas na szkołę S.Vettela usiłując wywalczyć X2010 by teraz byle przeciętniak  miał w swoim garażu ten wóz... Uzyskanie X2010 było pewnego rodzaju wyzwaniem i wisieńką na torcie - nie wiem jak inni gracze ale ja musiałem sporo potu wylać na to by na padzie zdobyć brąz a obecnie walczyć o złoto , a tu pierwszy lepszy kinder otwiera gre i bach - dostaje X2010 którym większość wyscigów robi z placem w czterech literach..

- 37 zł za cały pakiet DLC to również śmiech na sali bo owy DLC nie oferuje nic co mogłoby urozmaicić rozgrywkę, przyciągnąć na dłużej do gry etc.

Grałem dzisiaj w najnowszą odsłonę Forzy i powiem tak - grafiką, mnogością opcji przy setupach wozów, gameplayem i "tym czymś" bije GT5 na szyje.. 
Aż wielki żal, że to twór tylko na Xklocka...

Jeśli ktokolwiek w Polyphony Digital mysli o tym by przykuć (myślę, że nie tylko mnie) przed GT5 musi się cholernie postarać czymś więcej niż pseudo poprawkami i tandetnym DLC...

Do dziś uważałem GT5 za produkt rewelacyjny..

Umarł król, niech żyje król...

Share

Ostre ale niestety prawdziwe.

Jak mówią na zachodzie - too little, too late. DLC i update 2.0 to bardziej chwyt na wydłużenie/powrót do grania w GT5 przy premierze nowej Forza 4. PD za bardzo wdało się w szczegóły i teraz GT5 zaczyna się coraz szybciej starzeć. Model jazdy jest fantastyczny, ale jest wiele niedociągnięć i braków w prostych i podstawowych funkcjach które psują radość. Na przykład zakładka "All" w garażu żeby przed wyścigiem nie pstrykać po zakładkach Premium/Standard w poszukiwaniu lepszego samochodu tej samej marki..

Nie dzielić gry na części  (Arcade i GT Life bez wspólnego garażu), samochodów na Premium i Standard, nie dodawać mało przydatnych rzeczy ("Kreator zakrętów", GT TV z cenami z kosmosu i ważnością filmów równą 365 dni, czy nawet połączenie z GT PSP które nic nie daje). Zamiast tego warto zwiększyć przyjemność i prostotę - więcej nagród, więcej motywacji dla poziomu 30+, GT Life + na wzór prestiżu w CoD (skoro Japończycy tak lubią grinding), jeden garaż, większe modele przy podglądzie - po to mamy te 40 calowe i większe ekrany, prosty multiplayer - quick join, itd.

Mam pełny szacunek dla Kaz'a ale z nim jest jak w przypadku znakomitego naukowca, który nie potrafi do końca przekazać wiedzy na wykładach.
Czekam na GT6, "piątka" ląduje od czasu do czasu w napędzie żeby sprawdzić co przyniósł nowy update albo na kilka okrążeń ulubionym autem. 

Share

Mówisz, że czekasz na GT6 ?

Zacznij więc odkładać kasę na Playstation 5 :smileywink:
Znając zapędy PD i Kaz`a to w ciągu nabliższych 6-7 lat nie ma co liczyć na ukazanie się nowej wersji xD

Znamy chyba doskonale tą melodię - przesuwanie daty premiery do maksimum, wchodzi nowa konsola, wiec premiera znów sie przełoży itd itp. Na "tójeczkę" raczej się nie doczekamy GT6.

Może więc warto zainwestować w Xklocka ?
Tym bardziej, że dobrych ścigałek na ps3 jest jak na lekarstwo... Chyba że kogoś kręcą NFS`y 

Share
Member
Szynszyl97
Wiadomość 5 z 9 (1,983 Obejrzane)

[ Edytowany ]

Na "trójeczkę" GT6 na pewno nie zobaczymy, bo zresztą piątka to już max możliwości konsoli. (A warto dodać że i tak została mocno okrojona). Co do tematu: całe to DLC miałoby sens, gdyby było za free. Po co mi dwudziesta wersja Mazdy Mx-5 skoro nie mam możliwości prostego zatrzymania 24godzinnego wyścigu?! Jak dla mnie to lekka przesada.

________________________________________________________________________________________________

Share

tm-tz wrote:

Mówisz, że czekasz na GT6 ?

Zacznij więc odkładać kasę na Playstation 5 :smileywink:
Znając zapędy PD i Kaz`a to w ciągu nabliższych 6-7 lat nie ma co liczyć na ukazanie się nowej wersji xD

Jestem tego w pełni świadomy i to mnie jeszcze bardziej boli. Dlatego muszę traktować marketing PD z przymrużeniem oka :smileyhappy: 

NFS'y - o zgrozo.. Już lepiej GRID'a na ruszt wrzucić.

Share
Member
NowyNowy
Wiadomość 7 z 9 (1,859 Obejrzane)

W temacie torów... Spa i Kosmiczny karting... Myślę, że mniej roboty by mieli na podkręcenie do "HD" torów z poprzednich części, udostępnić je za free i żywot GT5 przerdłużony o kolejnych kilka miesięcy. Jedynie przy tym tytule trzyma mnie online, bo klepanie "sezonowych" już mnie nie bawi.

Share
Member
sojuz
Wiadomość 8 z 9 (1,775 Obejrzane)

W zeszłym roku dostałem w pezencie do  siostry GT5 edycje kolekcjonerską. Problem w tym, że wersja pochodzi z Północnej Ameryki i gdy zakupiłem DLC z polskiego konta w PSN w grze nie pokazuje zakupionch dodatków do zainstalowania. Zapewne nic już z tym się nie da zrobić prawda? 

Share

W sumie to trochę sie zawiodłem na GT5 i na tym dodatku DLC , którego nie pobiorę.

Wady :

- pierwszy raz jak odpaliłem GT5 w listopadzie tamtego roku to miałem wrażenie ,że auto jest w miejscu a krajobraz i droga się przesuwa, przyzwyczaiłem się

- dźwięk samochodów jak w każdej grze na rynku no może TDU trochę odbiega od innych,

auta mają podobny dżwięk

-nie pamięta ustawień jazdy chodzi mi o ABS , kontrole trakcji i inne

Zalety :

- wielka encyklopedia sportowych aut

- jak się znudzi tryb sing to można odpalić menadżera B-Spec

- autentyczne,oryginalne tory

podsumowanie

GT 5 w skali 0 - 10 ( 0 najgorzej , 10 najlepiej ) daję 6

lepiej mozna się wyrzyć w NFS Shift oceniam na 7

a najbardziej polecam  Dirt 3 ocena 9 mozna tam praktycznie wszystko.

gram na PS 3 pad ( GT 5 oczywiście i NFS S ); Dirt 3 pad , klawiatura na laptopie ,

kierownica tylko w prawdziwym samochodzie .

pozdrawiam

Share
Ogłoszenia

Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!

Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami,zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.