z 28-05-2009 05:41 PM
I dobrze, ze zniszczeniami wreszcie bedziemy mieli "100% Króla Wyścigów" i to exclusive !!!!!
Tylko jeszcze aby tak po wypadku trzeba było bulic za blacharke albo kupowac nowe auto. Co jakis czas wymieniać sprzęgło, a tuning do każdego samochodu nie był identyczny.
z 29-05-2009 09:18 PM
Ta, i sprzęgło do Ferrari F40 będzie można kupić w PS Store za 20 000 PLN ![]()
Ale poważnie - już tu kiedyś pisałem o tym że bardzo chętnie zobaczyłbym w GT karę w postaci 500 kredytów za każdy wjazd w bagażnik.
w 29-05-2009 10:19 PM - last edited on 29-05-2009 10:21 PM
@Daemon_Cleaner: Dobry pomysł ale za 500 kredytów to każdy by sobie mógł na takie coś "pozwolić"
Ja bym wolał żeby po uszkodzeniu naszego wozu była eliminacja z wyścigu np uszkodzony samochód zatrzymuje się gdzieś na torze i potem go spychają, a w tym czasie żółta flaga na danym zakręcie i za nie przestrzeganie kara np przejazdu przez boksy + 1500 kredytów lub jak są części na torze to samochód bezpieczeństwa (np taki jak na licencjach GT4
) i za wyprzedzenie go wykluczenie z wyścigu
ale to raczej tylko marzenia ![]()
Acha i jeszcze dobrze by było jak by po nawet najmniejszym zagięciu sie przedniego zderzaka były problemy z areodynamiką i konieczność zjazdu do PIT-u w celu wymiany zderzaka. To by było już naprawde na najwyższym poziomie ![]()
z 26-11-2010 11:06 PM
Zniszczenia sa w samochodach od levla 20-go
w 29-11-2010 01:19 PM - last edited on 29-11-2010 01:29 PM
mam nadzieje ze zniszczenia samochodow nie sprowadzaja sie do tego ze jak kupie nowe auto i przejade 1 wyscig gdzie raz porzadnie "przykurze" w bande to graficznie nie ma zadnych zmian, ale po wyscigu moge sobie wejsc do garazu i wykonac "przywrocenie sztywnosci karoserii" (czy jak to tam sie zwie) za czasami bagatelne sumy (np. auto za 900 000 a przywrocenie sztywnosci po 1 wyscigu - 450 000 ;( )
Jeszcze nie wiem czy takie "zniszczenia" wplywaja bardzo na sterownosc auta ![]()
z 29-11-2010 02:09 PM
Coldmath wrote:
Jeszcze nie wiem czy takie "zniszczenia" wplywaja bardzo na sterownosc auta
Oby nie, w sporcie motorowym praktycznie każda usterka jest usterką poważną bo tam nie ma nic oprócz silnika i niezbędnych systemów, jest usterka kończymy wyścig bo następnego silnika nie mamy/tego nam szkoda. Dlatego samo skręcające auta, koła zataczające kręgi jakbyś był nawalony jak meserchmitt, losowo wrzucane biegi przez skrzynię biegów, jazda z rozwaloną turbosprężarką, uszkodzoną chłodnicą czy dyferencjałem nie ma prawa bytu - oprócz gier takich jak Dirt gdzie ma być efektownie i fajnie.
w 29-11-2010 02:32 PM - last edited on 29-11-2010 02:40 PM
Zniszczenia w GT5 są odblokowywane "stopniowo" :
Na początku mamy jakieś zarysowania, zniekształcenia i delikatne wgniecenia auta.
Następnie od 20 lvl uszkodzenia są jeszcze większe
i od 40 lvl mamy pełny pakiet zniszczeń optycznych + dochodzą od tego lvl zniszczenia mechaniczne co wpływa ogólnie na jazdę samochodem.
czyli im wyższy lvl tym lepsze mamy uszkodzenia.
z 29-11-2010 09:43 PM
trochę lipa w takim razie... mam rozumieć, że jak już machnę ten 40 level, w początkowych wyścigach będę miał wreszcie te normalne zniszczenia? ![]()
z 29-11-2010 10:15 PM
mam juz 20 level i nie widzialem jeszcze ani jednego pogniecionego blotnika ... ani tez zadnej peknietej szyby ... moze jeszcze pozniej ;P
z 29-11-2010 10:28 PM
Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!
Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami,zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.
Website ©2011 Sony Computer Entertainment Europe
Cała zawartość, tytuły gier, nazwy handlowe i/lub wizualna postać gier, znaki handlowe, grafika i związane z nimi zdjęcia, są znakami handlowymi i materiałami objętymi prawami autorskimi, należącymi do ich prawowitych właścicieli. Wszelkie prawa zastrzeżone. [więcej informacji]