Odpowiedz
Member
bnkn
Wiadomość 11 z 23 (2,040 Obejrzane)

Re: Zniszczenia w GT5

I dobrze, ze zniszczeniami wreszcie bedziemy mieli "100% Króla Wyścigów" i to exclusive !!!!!

Tylko jeszcze aby tak po wypadku trzeba było  bulic za blacharke albo kupowac nowe auto. Co jakis czas wymieniać sprzęgło, a tuning do każdego samochodu nie był identyczny. 

Share
Prosimy używać zwykłego tekstu
Member
Daemon_Cleaner
Wiadomość 12 z 23 (2,021 Obejrzane)

Ta, i sprzęgło do Ferrari F40 będzie można kupić w PS Store za 20 000 PLN :smileyhappy:

Ale poważnie - już tu kiedyś pisałem o tym że bardzo chętnie zobaczyłbym w GT karę w postaci 500 kredytów za każdy wjazd w bagażnik. 

Share
Member
nfs26
Wiadomość 13 z 23 (2,014 Obejrzane)

Dotyczy: Re: Zniszczenia w GT5

[ Edytowany ]

@Daemon_Cleaner: Dobry pomysł ale za 500 kredytów to każdy by sobie mógł na takie coś "pozwolić" :smileytongue: Ja bym wolał żeby po uszkodzeniu naszego wozu była eliminacja z wyścigu np uszkodzony samochód zatrzymuje się gdzieś na torze i potem go spychają, a w tym czasie żółta flaga na danym zakręcie i za nie przestrzeganie kara np przejazdu przez boksy + 1500 kredytów lub jak są części na torze to samochód bezpieczeństwa (np taki jak na licencjach  GT4 :smileywink: ) i za wyprzedzenie go wykluczenie z wyścigu :smileyhappy: ale to raczej tylko marzenia :smileytongue:

Acha i jeszcze dobrze by było jak by po nawet najmniejszym zagięciu sie przedniego zderzaka były problemy z areodynamiką i konieczność zjazdu do PIT-u w celu wymiany zderzaka. To by było już naprawde na najwyższym poziomie :smileyvery-happy:

Wiadomość edytowana przez nfs26, 29-05-2009 11:21 PM
Share
Member
Bercik77
Wiadomość 14 z 23 (488 Obejrzane)

Betreff: Zniszczenia w GT5

Zniszczenia sa w samochodach od levla 20-go

Share
MVP
Coldmath
Wiadomość 15 z 23 (436 Obejrzane)

Zniszczenia w GT5

[ Edytowany ]

mam nadzieje ze zniszczenia samochodow nie sprowadzaja sie do tego ze jak kupie nowe auto i przejade 1 wyscig gdzie raz porzadnie "przykurze" w bande to graficznie nie ma zadnych zmian, ale po wyscigu moge sobie wejsc do garazu i wykonac "przywrocenie sztywnosci karoserii" (czy jak to tam sie zwie) za czasami bagatelne sumy (np. auto za 900 000 a przywrocenie sztywnosci po 1 wyscigu - 450 000 ;( )

Jeszcze nie wiem czy takie "zniszczenia" wplywaja bardzo na sterownosc auta  :smileywink:

Share
Member
Kowal_
Wiadomość 16 z 23 (429 Obejrzane)

Coldmath wrote:

Jeszcze nie wiem czy takie "zniszczenia" wplywaja bardzo na sterownosc auta  :smileywink:

Oby nie, w sporcie motorowym praktycznie każda usterka jest usterką poważną bo tam nie ma nic oprócz silnika i niezbędnych systemów, jest usterka kończymy wyścig bo następnego silnika nie mamy/tego nam szkoda. Dlatego samo skręcające auta, koła zataczające kręgi jakbyś był nawalony jak meserchmitt, losowo wrzucane biegi przez skrzynię biegów, jazda z rozwaloną turbosprężarką, uszkodzoną chłodnicą czy dyferencjałem nie ma prawa bytu - oprócz gier takich jak Dirt gdzie ma być efektownie i fajnie.

Kowal_ Trophy Card
Share
Member
Kurach_PL
Wiadomość 17 z 23 (423 Obejrzane)

[ Edytowany ]

Zniszczenia w GT5 są odblokowywane "stopniowo" :

Na początku mamy jakieś zarysowania, zniekształcenia i delikatne wgniecenia auta.
Następnie od 20 lvl uszkodzenia są jeszcze większe
i od 40 lvl mamy pełny pakiet zniszczeń optycznych + dochodzą od tego lvl zniszczenia mechaniczne co wpływa ogólnie na jazdę samochodem.

czyli im wyższy lvl tym lepsze mamy uszkodzenia.

Share
Member
Daemon_Cleaner
Wiadomość 18 z 23 (400 Obejrzane)

trochę lipa w takim razie... mam rozumieć, że jak już machnę ten 40 level, w początkowych wyścigach będę miał wreszcie te normalne zniszczenia? :smileyindifferent:

Share
MVP
Coldmath
Wiadomość 19 z 23 (380 Obejrzane)

mam juz 20 level i nie widzialem jeszcze ani jednego pogniecionego blotnika ... ani tez zadnej peknietej szyby ... moze jeszcze pozniej ;P

Share

Jeśli chcecie zobaczyć jak wyglądają zniszczenia (przynajmniej te wizualne) to one są możliwe też w trybie szybkiego wyścigu:smileywink:
Share
Ogłoszenia

Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!

Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami,zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.