w 03-02-2012 01:24 PM - last edited on 03-02-2012 01:28 PM
Witam Was serdecznie drodzy Forumowicze,
Z upływem czasu obserwujemy jak prężenie rozwija się scena Beta w abonamencie PlayStation Plus. Każdy kto jest posiadaczem owego abonamentu, zazwyczaj conajmniej raz na dwa miesiące (jak nie częściej) ma dostęp do darmowej wersji Beta danego tytułu. Na dodatek na naszym forum są niekiedy rozdawane darmowe kody do gier w wersji Beta, a Forumowicze dzięki temu mogą przetestować dany tytuł jeszcze kilka miesięcy przed oficjalną premierą. Wiem, że jest wśród nas sporo osób zamiłowanych w testowaniu gier w wersji Beta. Wiem też, że jest ogromna grupa Graczy, którzy uwielbiają grę z innymi Polakami po sieci. Nie zawsze jednak mamy dostęp do każdej nowej gry. Niemniej w przypadku wersji Beta sprawa wygląda nieco inaczej, ponieważ czasami wchodzimy w ich posiadanie za darmo. A nie ma chyba niczego nudniejszego jak sprawdzanie trybu multiplayer w pojedynkę bez możliwości wspólnego komentowania błędów gry, jak i doceniania litrów przyjemności, jeżeli takowe zostały w grze zaimplementowane...
Po tym przydługawym wstępie zapraszam wszystkich chętnych na czwartokowe wspólne ogrywanie wersji Beta! Ruszamy o 20:30! Wstęp dla każdego jest wolny! Uwaga, nie trzeba być członkiem klanu OFPS aby móc z nami wspólnie pograć
Ale, zapewne wielu z obecnych osób, będą to właśnie nasi klanowicze. Dzięki temu drogi Forumowiczu będziesz miał okazję poczuć, jak to jest kiedy w danej grze, wspiera się ramię w ramię z osobami z OFPS ![]()
Dlaczego nie inne dni tygodnia? Ponieważ w środy mają miejsce aktualizacje sklepu a nie każdy zainteresowany będzie w stanie od razu pobrać daną wersję Beta z wielu różnych powodów. Tak więc spokojnie będzie miał jeden dzień na pobranie i ewentualne oswojenie się z mechaniką gry, aby wieczorem w czwartek móc w pełni zrelaksowanym przetestować dany kod gry, wspólnie z innymi osobami.
Dlaczego tylko jeden w dzień tygodniu? Lepiej raz, a porządnie - wtedy jest większa mobilizacja oraz frekwencja. W weekendy niekiedy wolimy spędzać czas poza domem, więc czwartek wydaje mi się w sam raz neutralnym terminem ![]()
Czemu utworzyłem nowy temat, a nie skorzystałem z podobnego już utworzonego? Odpowiedź jest krótka. Aby był porządek. Aby Forumowicz od razu w pierwszym poście mógł dowiedzieć się o założeniach obecnej inicjatywy. Pomysł ten jest dla mnie również rozwinięciem idei zapożyczonej z procesu uwtorzenia klanu OFPS i zakładam, że w pewien sposób oba tematy będą się ze sobą w przyszłości zazębiały.
W tym temacie możecie śmiało zapisywać się na dany tytuł, w jaki chcecie grać. Przejmujcie inicjatywę i zbierajcie ekipę!
Kto wie, może z biegiem czasu uda nam się uzyskać jakieś darmowe kody do wersji Beta, a osoby, które nie mają dużo gier lub z jakiś powodów nigdy nie grały przez Internet z innymi osobami, będą miały okazję spróbować swoich sił w obrębie wielu różnorakich tytułów.
Oczywiście nie jest od nas wymagane raportowanie błędów (no chyba, że ktoś oficjalnie udziela się jako Beta Trial Mamber lub będzie to wymagane w ramach otrzymanego kodu - to już są indywidualne przypadki). Niemniej jeżeli ktoś będzie miał ochotę zobaczyć jak takie raportowanie wygląda "od kuchni", zapewne będzie mógł przy okazji pouczyć się kilku ciekawych rzeczy od naszych kolegów/koleżanek. Jednak nadrzedną dla całego pomysłu jest maksyma "for fun!" i tego będziemy się trzymać ![]()
Dlatego też z tego miejsca, życzę nam wszystkim dobrej zabawy ![]()
w 07-02-2012 11:33 PM - last edited on 07-02-2012 11:34 PM
Troszkę małe zainteresowanie tematem, ale być może natłok materiału do przeczytania niektórych odstrasza
Niemniej już nie długo przedstawię same szczegóły. Mnie w ten czwartek jednak nie będzie. Jeżeli ktoś zaakceptował inicjatywę i chciałby ją zrealizować w owy czwartek to zapraszam do wypowiedzi! Ja rezerwuję kolejny czwartek (16.02.2012 r.) na organizację gry! Najprawdopodobniej będzie to Twisted Metal!
Chętnych już teraz serdecznie zapraszam! ![]()
z 08-02-2012 03:08 AM
Schemat nie pograsz wspólnie w Twisted Metal bo się tam nie da utworzyć własnej drużyny czy czegokolwiek na ten wzór (chyba, że jestem ślepy a tak może być
). A online gra strasznie mało ludzi. szkoda bo jeżeli nie będzie możliwości robienia własnego pokoju publicznego to skutecznie zabije ten tytuł.
Prędzej w StarHawka można wspólnie pograć bo tak jest możliwość robienia własnych serwerów, customizacji itd. Tylko błagam nie w czwartek
,
Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!
Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.
Website ©2011 Sony Computer Entertainment Europe
Cała zawartość, tytuły gier, nazwy handlowe i/lub wizualna postać gier, znaki handlowe, grafika i związane z nimi zdjęcia, są znakami handlowymi i materiałami objętymi prawami autorskimi, należącymi do ich prawowitych właścicieli. Wszelkie prawa zastrzeżone. [więcej informacji]