w
26-02-2010
07:39 PM
- last edited on
10-03-2010
09:43 PM
przez
Cassiopaea
Także chciałbym Wam pogratulować wygrania konkursu! Co tu dużo mówić, po prostu sobie zasłużyliście ![]()
Szkoda co prawda niektórych prac, ale takie są zasady gry. Lecz ci co przegrali (w tym przecież i ja
) niech pamiętają, że liczy się głównie dobra zabawa! ![]()
Mimo to, na pocieszenie mam dla Was ciekawą propozycję. Co byście powiedzieli na to... aby na swój sposób przyczynić się do promocji tego, jakże przez nas wyczekiwanego tytułu, jakim jest Heavy Rain? Chciałbym z Wami przeprowadzić coś na wzór tzw. flashmob (definicja na samym dole). Polegałby on na czymś takim: każdy uczestnik tego konkursu, jeżeli wyrazi taką ochotę, miałby pozostawić stworzone przez siebie origami w jakimś publicznym miejscu. W takim, aby był on widoczny i mógł się rzucić w oczy. Następnie zrobić swojemu origami fotkę i opublikować ją w tym temacie
Nie sądzicie, że może to wywołać pewną ciekawość w oczach postronnych osób? Takie pozostawione orgiami, powiedzmy, na ławce w parku? Albo inny przykład, dla którego zobrazowania posłużę się własną fotką, którą zrobiłem dziś rano:
Orgiami pozostawione na stoliczku w pociągu
Jak Wam się podoba? ^^
Mało tego, wraz z Cassiopaea, z którą ten pomysł konsultowałem, uznaliśmy, że 3 najlepsze pomysły zostaną nagrodzone drobnymi upominkami
Tak na pociesze dla co niektórych ![]()
Pytanie jest tylko jedno:
"Czy jesteś w stanie rozstać się ze swym origami?"
W tym tkwi cały urok tej akcji
Dlatego zachęcam Was wszystkich do udziału. Wyobraźcie sobie jak nagle, w kilkudziesięciu miejscach Polski, pojawią się origami
A może natraficie nawet na takie stworzone przez innego użytkownika forum? ![]()
Jeżeli jesteście zainteresowani to zapraszam do udziału! Macie na to cały tydzień. Termin nadsyłania prac miła 5 marca o godz. 23:59.
Powodzenia!
Wikipedia - Flash mob (dosł. błyskawiczny tłum) – określenie, którym przyjęło się nazywać sztuczny tłum ludzi gromadzących się niespodziewanie w miejscu publicznym w celu przeprowadzenia krótkotrwałego zdarzenia, zazwyczaj zaskakującego dla przypadkowych świadków.
W akcji uczestniczą nieznani sobie ludzie znający jedynie jej termin i planowane działanie. Zazwyczaj akcje takie organizowane są za pośrednictwem Internetu lub SMS-ów.
z 26-02-2010 08:46 PM
z 26-02-2010 08:43 PM
w
26-02-2010
08:57 PM
- last edited on
10-03-2010
09:44 PM
przez
Cassiopaea
Hmmm... myślę, że mogą być również nowe
Drobna sugestia: jeżeli chcecie stworzyć inne, a nie używać tych z konkursu, to proponuję po prostu stworzyć to origami charakterystyczne dla Heavy Rain. W razie potrzeby pomocniczy filmik: http://www.youtube.com/watch?v=jAYPoHil4ZE Ale nie jest to konieczne. Możecie kolejny raz oddać się własnej inwencji ![]()
Jednak pamiętajcie, że te które już stworzyliście dla konkursu, również są pożądane
Wszystko w myśl pytania przewodniego ![]()
Ad. Rabsonek - jeżeli masz taką ochotę to możesz zostawić to które już zrobiłeś
Nie ukrywam, że osobiście to sobie cenię
Ale jak już przedstawiłem wyżej nie jest to główną regułą.
Jeszcze jedna drobna adnotacja. Napiszcie również w jakim mieście albo chociażby na jakiej trasie można odnaleźć Wasze origami
Zawsze to jakaś podpowiedź do ewentualnego rozglądania się
Pozdrawiam.
z 01-03-2010 06:21 PM
w 01-03-2010 08:28 PM - last edited on 01-03-2010 08:33 PM
Super ps_placek
O coś takiego właśnie chodziło
(jeszcze przy okazji robimy reklamę polskim produktom, hehehe, nieźle ^^')
Tak żeby nie było, oczywiście również biorę udział w tej akcji
To pierwsze zdjęcie zrobiłem wstępnie dla celów podglądowych, lecz... Oficjalnie już, origami widoczne poniżej na zdjęciach, można było dziś spotkać w pociągu pośpiesznym wyruszającym z Bydgoszczy, przejeżdżającym przez takie stacje jak m.in. Toruń, Włocławek, Warszawa, Lublin, zaś końcową stacją był dopiero Chełm
O ile nikt sobie wcześniej go nie przywłaszczył ;P xD
Hehehz, to ostatnie zdjęcie istnie w klimacie Heavy Rain, nieprawdaż? ;> ![]()
z 01-03-2010 08:35 PM
z 01-03-2010 09:27 PM
z 01-03-2010 10:00 PM
z 02-03-2010 07:03 PM
Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!
Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.
Website ©2011 Sony Computer Entertainment Europe
Cała zawartość, tytuły gier, nazwy handlowe i/lub wizualna postać gier, znaki handlowe, grafika i związane z nimi zdjęcia, są znakami handlowymi i materiałami objętymi prawami autorskimi, należącymi do ich prawowitych właścicieli. Wszelkie prawa zastrzeżone. [więcej informacji]