Odpowiedz

Heavy Rain Special Edition - Redeem Code mi nie działa

Witam otóż mam problem ze swoim Redeem Code do gry Heavy Rain....
Niedawno kupiłem tę grę jako polskojęzyczna edycja specjalna, zafoliowana, nowa.
Gra śmiga elegancko (czasami dziwnie się zawieszała i trzeba było restartować konsole i raz znikną mi save do tej gry -.-)
Próbowałem  użyć swojego kodu, żeby dostać Dodatkową scenę, ścieżkę dźwiękową oraz dynamiczną kompozycję.
Kiedy szedłem do PSS I wpisałem mój kod dostałem informację, że kod jest zły albo był już użyty..... Próbowałem wpisać go na różne sposoby:
1. poprzez PSS
2. "Redeem Codes" w zakładce menu mojej konsoli
3. poprzez menu w grze
4. strona internetowa (informacja, że kod był użyty zbyt wiele razy....)
5. inne profile jak : UK, US, (nie sprawdzałem jeszcze na japońskim...)

Za każdym razem jest to samo, że nie mogę użyć kodu bo niby źle wpisuje lub bł użyty...

Znalazłem w internecie Redeem Code do gry God of War 3 (również posiadam), który rzekomo każdy może użyć, żeby dostać jakieś 2 punkty. Próbowałem go wpisać i sytuacja wygląda identycznie: ta sama informacją, że nie mogę do wpisać bo niby błędny lub użyty.
Wielkość liter jak i ich treść była prawidłowa.
Pisałem maila pod "help@uk.playstation.com" to mi odpisali, że nie mogą mi pomóc bo jestem z Polski (rasiści...)
Konsolę kupiłem w UK (Londyn sklep HMV) a grę w Polsce.

Dlaczego nie mogę użyć mojego kodu? Płacę więc wymagam....

Fotki:
1. Mój kod (ocenzurowany)
skanowanie0001.jpg
2. W folii:
wfolii.jpg
3. Zawartość

otwarte.jpg

By Me
Share
Prosimy używać zwykłego tekstu
Community Team Leader
Cassiopaea
Wiadomość 2 z 5 (883 Obejrzane)

Heavy Rain Special Edition - Redeem Code mi nie działa

Odnośnie kodu i sprawdzenia jego historii proponuję telefon do BOK

Powodzenia:smileywink:

Share

Re: Heavy Rain Special Edition - Redeem Code mi nie działa

Tak wczoraj dzwoniłem i miałem dzisiaj jeszcze raz bo miał poszukać informacji.

Okazało się, że kod był już użyty... Dokładnie 28.02.2010 godzina 19:15....

Grę kupiłem żekomo nową (nawet zxafoliowana i pachniało wszystko jak nowe)więc to mnie trochę ździwiło.

Poszedłęm do tego sklepu gdzie kupiłęm grę, powiedziałem jaka jest sytuacja i dał mi nowy kod.

Na szczęście ten działa :smileyhappy:

Fajny ten dodatek

By Me
Share

Ciekawe skad mial ten nowy kod...
Share
Member
MartinessPL
Wiadomość 5 z 5 (418 Obejrzane)

nie dośc, że ciekawe skąd miał kod to zobaczcie na zdjęcie gry w folii. Folia zgrzewana domowym sposobem, czyli nie znajdowała się ona od początku na pudełku z grą.

Share
Ogłoszenia

Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!

Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.