Odpowiedz
Member
pagulhan
Wiadomość 1 z 5 (1,012 Obejrzane)

Heavy Rain praktycznie nie działa

Doszedłem (z dwiema zawieszkami konsoli) do rozdziału Akwarium. Dzisiaj gra nie może wczytać zapisu. Odinstalowałem patcha. Dalej nic. Odinstalowałem grę, zainstalowałem, nie wgrywałem patcha, zacząłem od wcześniejszego etapu wg internetowych porad. I nic. No, prócz tego, że straciłem wcześniejszy zapis. Gra cały czas zawiesza konsolę przy wczytywaniu. Ba, nawet wybranie nowej gry skutkuje podpisaniem umowy o pracę z czarnym ekranem na czas nieokreślony.

Jakieś sugestie, czy też mam iść siępociąć moją nową, czterodniową konsolą, na której to nie ma - występujących namiętnie na pecetach - problemów z technikaliami i wieloginnym użeraniem się z softem?

Share
Prosimy używać zwykłego tekstu
Member
SoulCipher
Wiadomość 2 z 5 (1,007 Obejrzane)

Re: Heavy Rain praktycznie nie działa

Skasuj save i zacznij grę od nowa. Najprawdopodobniej podczas którejś zawieszki czy coś takiego, uszkodził Ci się save i teraz gra się nie ładuje. Co prawda będziesz musiał zacząć od początku ale unikniesz frustracji ;-) Tak na przyszłość, jeśli masz podejrzenie, że konsola nadal będzie się wieszać zrzuć sobie save z HR na pamięć przenośną na USB powiedzmy raz na 2 godziny gry. Wtedy będziesz pewny, że jak się ponownie uszkodzi save to będziesz mógł go odzyskać ;-)

Masz jakieś pytanie, a nikt nie jest w stanie udzielić Ci odpowiedzi? :Help:
Napisz e-mail soul@kombos.org a na pewno postaram się pomóc :Wink:
Share
Member
pagulhan
Wiadomość 3 z 5 (1,004 Obejrzane)

Nie, nie, wczoraj jeszcze wszystko działało. Co prawda, konsola się zawieszała, ale gra bez problemu uruchamiała się po resecie. Wczoraj po prostu grałem i wyłączyłem program, a dzisiaj przy włączeniu nie działa. Jeżeli się coś nawet uszkodziło, to... eh... przy normalnym wyłączaniu konsoli? >.> Tak czy inaczej, sprawa jest żenująca.

Możesz mi powiedzieć, jak zrzucać pliki z konsoli na pendrive?
Share
Member
SoulCipher
Wiadomość 4 z 5 (996 Obejrzane)

Tak to jest, generalnie że nie powinno się wyłączać konsoli w trakcie zapisu danych na dysk a to mogło Ci się przy którejś zwieszce zrobić. Wkładasz PenDrive do konsoli (musi być w formacie FAT32) z poziomu XMB odszukujesz Save który chcesz zbackupować, wciskasz trójkąt i tam masz opcje Copy. Wybierasz pamięc USB i tyle w sumie...

Masz jakieś pytanie, a nikt nie jest w stanie udzielić Ci odpowiedzi? :Help:
Napisz e-mail soul@kombos.org a na pewno postaram się pomóc :Wink:
Share
Member
Grz3chu87
Wiadomość 5 z 5 (961 Obejrzane)

Wiecie może po których chapterach gra nei wczytuje stanów gry ?
grz3chu87
Share
Ogłoszenia

Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!

Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.