z 12-03-2010 01:06 PM
Doszedłem (z dwiema zawieszkami konsoli) do rozdziału Akwarium. Dzisiaj gra nie może wczytać zapisu. Odinstalowałem patcha. Dalej nic. Odinstalowałem grę, zainstalowałem, nie wgrywałem patcha, zacząłem od wcześniejszego etapu wg internetowych porad. I nic. No, prócz tego, że straciłem wcześniejszy zapis. Gra cały czas zawiesza konsolę przy wczytywaniu. Ba, nawet wybranie nowej gry skutkuje podpisaniem umowy o pracę z czarnym ekranem na czas nieokreślony.
Jakieś sugestie, czy też mam iść siępociąć moją nową, czterodniową konsolą, na której to nie ma - występujących namiętnie na pecetach - problemów z technikaliami i wieloginnym użeraniem się z softem?
z 12-03-2010 01:29 PM
Skasuj save i zacznij grę od nowa. Najprawdopodobniej podczas którejś zawieszki czy coś takiego, uszkodził Ci się save i teraz gra się nie ładuje. Co prawda będziesz musiał zacząć od początku ale unikniesz frustracji ;-) Tak na przyszłość, jeśli masz podejrzenie, że konsola nadal będzie się wieszać zrzuć sobie save z HR na pamięć przenośną na USB powiedzmy raz na 2 godziny gry. Wtedy będziesz pewny, że jak się ponownie uszkodzi save to będziesz mógł go odzyskać ;-)
z 12-03-2010 01:42 PM
z 12-03-2010 03:33 PM
Tak to jest, generalnie że nie powinno się wyłączać konsoli w trakcie zapisu danych na dysk a to mogło Ci się przy którejś zwieszce zrobić. Wkładasz PenDrive do konsoli (musi być w formacie FAT32) z poziomu XMB odszukujesz Save który chcesz zbackupować, wciskasz trójkąt i tam masz opcje Copy. Wybierasz pamięc USB i tyle w sumie...
z 13-03-2010 01:40 PM
Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!
Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.
Website ©2011 Sony Computer Entertainment Europe
Cała zawartość, tytuły gier, nazwy handlowe i/lub wizualna postać gier, znaki handlowe, grafika i związane z nimi zdjęcia, są znakami handlowymi i materiałami objętymi prawami autorskimi, należącymi do ich prawowitych właścicieli. Wszelkie prawa zastrzeżone. [więcej informacji]