Odpowiedz
Member
adsdgpl
Wiadomość 1 z 12 (4,085 Obejrzane)

Heavy Rain vs. Heavy Rain Move Edition

Witam wszystki zapalencow HR :smileywink:

obecnie jestem przed zakupem HR i tutaj niestety mam dylemat, ale moze ktos wie / znalazl i moze odpowiedziec. teraz jeszcze jestem w stanie kupic starsza wersje HR (bez move'a). z tego co doczytalem to w Move Edition bedzie mozna zagrac tylko Move'em (ew lewa galka kontrolera), ale

jezeli kupie starsza wersje - rozumiem ze wtedy dociagnie sie dodatek do nowego kontrolera, tylko czy wtedy bedzie mozna zagrac tylko padem ?

osobiscie chcialbym miec mozliwosc wyboru czym chce grac, a nie odgornie narzucone, zreszta chyba 50% graczy byloby wscieklych gdyby im update'owalo gre a oni nie posiadaja nowego kontrolera i brak ponownej mozliwosci grania padem...

bede wdzeiczny za kazdy wklad do tego tematu.

pozdrowka

Share
Prosimy używać zwykłego tekstu

Re: Heavy Rain vs. Heavy Rain Move Edition

W EyePet rozwiązali to w ten sposób, że mogłeś grę odpalić z płyty i wtedy miałeś po staremu a jak chciałeś z movem to patch instalował się na dysku i odpalasz z dysku ikonkę EyePet Move Edition czy jakoś tak :smileywink: Może tu tez w ten sposób będzie :smileyhappy:

Share
Member
adaczo
Wiadomość 3 z 12 (4,074 Obejrzane)

Posiadam HR w normalnej wersji. Ostatnio chciałem pograć i przymusowo ściągnęła mi się łatka do tej gry, czyli ta PS move. Teraz nie moge odpalic gry normlanym padem. Jak to zrobić?

Share
Member
Paulineaa
Wiadomość 4 z 12 (4,043 Obejrzane)

W demo menu jest na początku obsługiwane padem i dopiero później zmienia się opcję obsługi kontrolera, więc w pełnej wersji powinno być podobnie.

Share

Możliwe, że jak grę odpalisz padem to będzie obsługiwana padem a jak move'm to do sterowania bedzie move.

Share
Member
WUJGREGOR
Wiadomość 6 z 12 (3,763 Obejrzane)

Mialem zwykla wersje bez move edition,ale konsola pobrala dodatek o ciezarze ok 1.2Gb ktora pozwala obslugiwac mov'a.Prosze sie nie martwic w opcjach jest dostepna  gra zwyklym padem jak i za pomoca mov'a.Do wyboru do koloru.

Pozdrawiam Grzegorz.

Wujgregor
Share

Potwierdzam odp. kolegi wujaG jest możliwość wyboru,ja osobiście grałem na demo ds3 i move.

Share

Jeżeli jesteś przed zakupem i jeszcze nie kupiłeś HR to polecam wersję wspierającą Move. Przede wszystkim dlatego, że na płycie znajduje się ścieżka dźwiękowa z gry, trzy tematy na pulpit xmb i jedyny dodatek który wyszedł czyli Taksydermia. Nie musisz się obawiać gra obsługuje pada i Move. Jest w menu głównym przełącznik i można zmieniać opcję w trakcie gry itd. Sam spotkałem się z sytuacją, że starsza wersja była droższa niż wersja wspierająca move.

Unit13-Wyzwanie DniaOFPS UnchartedOFPS Resistance 3OFPS Killzone 3OFPS News
Share

2 dni temu kupiłem Heavy Rain'a i łatkę zassało. Jest możliwość gry padem i move'm. Przełączyłem na pada i wczoraj przeszedłem HR. Takstydermia w łatce jest. Chyba uruchomiła się po przejściu gry. Kupiłem HR zwykłego bez move ale i tak move mam choć sprzętu do obsługi move nie kupowałem. Dziwne bo płyta z move jest 10 zł droższa.

Share

A to ciekawostka, że z pathem do Move dali dodatek Taksydermia. Ciekawe jak się muszą czuć Ci którzy za niego zapłacili kupując DLC :/.

Unit13-Wyzwanie DniaOFPS UnchartedOFPS Resistance 3OFPS Killzone 3OFPS News
Share
Ogłoszenia

Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!

Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.