Odpowiedz
Member
Krakersik
Wiadomość 1 z 29 (1,692 Obejrzane)

Problem z Heavy Rain.

Witam wszystkich, nie znalazlem tematu odnosnie problemow zwiazanych z ta gra wiec pisze tutaj. Mam takie pytanie czy komus w czasie gry konsola sie zacina lub dlugo wgrywa i zapisuje save? A mam tez problem z dzwiekiem ktory konsola niestety gubi. Czy to cos z plyta, konsola a moze z czyms innym. Czekam na odp.

Pozdrawiam.

Share
Prosimy używać zwykłego tekstu
Member
deuszek
Wiadomość 2 z 29 (1,662 Obejrzane)

Re: Problem z Heavy Rain.

[ Edytowany ]

Powtorze za Cass: szukajcie a znajdziecie: TUTAJ

Jeszcze chyba jednak nikt nic nie wie. Gra jest za nowa, zeby przy pierwszej instalacji patcha zlikwidowac wszystkie bugi. Tak mi sie przynajmniej wydaje.

Share
Member
Krakersik
Wiadomość 3 z 29 (1,642 Obejrzane)

Wielkie dzieki za odp.

Share
Community Team Leader
Cassiopaea
Wiadomość 4 z 29 (1,627 Obejrzane)

Problem z Heavy Rain.

Odnośnie przypadków zawieszania się konsoli czy trudności przy save'ach zespół techniczny zdaje sobie sprawę i na obecną chwilę badają tą usterkę.

Za ewentualne utrudnienia z góry przepraszamy.

Share
Member
deuszek
Wiadomość 5 z 29 (1,625 Obejrzane)

Tak, to prawda, usterka z zawieszaniem sie konsoli w trakcie gry jest powszechna. Tak jak we wczesniejszych postach innych urzytkownikow i mnie gra stanela w momencie wchodzenia pod gorke przy pierwszych ogledzinach miejsca zbrodni i pomogl tylko twardy reset.

Wiec lepiej sie do tej gorki nie zblizac bo i tak trzeba bedzie zaczac jeszcze raz :smileytongue:

A jesli chodzi o problemy to rzeczywiscie wyjatkowo sporo sie ich zrobilo po dwoch dniach od premiery. Miejmy nadzieje, ze wszystko jednak szybko zostanie zrekompensowane. Gdyby jednak ktos to robil specjalnie to bylo by bez sensu prawda? Wiec gre wypuszczono chyba jednak troche za wczesnie, trzeba pewnie bylo ja przetestowac dluzej i wszystko sprawdzic. Trudno.

Pytanie tylko czy jest sens w to dalej grac, jesli z takich powodow ma sie opuszczac znaczace momenty w calej rozgrywce. Ponawiam wiec pytanie czy nie lepiej po propstu zostawic to do tego 4 marca czekajac na uaktualnienie? A czy wogole poprawki beda 4 marca czy tylko wtedy rozwiaze sie sprawa muzy?

po 1: wypada poczekac na rozstrzygniecie dzisiejszego konkursu :smileytongue:
po 2: potem ewentualnie czekac z kupnem gry do rozwiazania problemow

Ale i tak sobie mysle, ze wolalbym zagrac w polska wersje gry eh...
Share
Member
wito070
Wiadomość 6 z 29 (1,592 Obejrzane)

Mnie sie zacinało tylko na samym początku a potem już szło jak po maśle - nic się nie zawieszało aż do samego końca :smileyhappy:

Share
Member
deuszek
Wiadomość 7 z 29 (1,566 Obejrzane)

Dokladnie tak jest, przy pierwszych ogledzinach miejsca zbrodni zawieszka, ale jak powtorzylem scene - juz sie nie zawiesilo. Ale za to stracilem save od poczatku tej sceny. No dobrze, ze tylko to :smileytongue:

Miejmy nadzieje, ze dalej bedzie wszystko ok.

Pozdrawiam
Share

Ja też mam problem z dźwiękiem, szczególnie w epizodzie z Mad Dogiem. Zwichy na czarnym tle. Tylko niepokoi mnie fakt, ze dzisiaj podczas gry konsola sama się wyłączyła /tak jakby kabel wyciągnąć z gniazda/, potem się normalnie odpaliła / po zresetowaniu listwy zasilającej/. Nie wiem, czy to z winy gry, czy raczej konsola się wali, przy innych tytułach nie było takich jazd. Byłbym wdzięczny za podpowiedź. Może sie przegrzała, czy coś y tym stylu ?

Share
Member
deuszek
Wiadomość 9 z 29 (1,553 Obejrzane)

Mysle, ze to problem gry. Ja musialem zrobic twardy restart bo inaczej nic nie szlo zrobic :smileyindifferent:
Share
Member
Krakersik
Wiadomość 10 z 29 (1,529 Obejrzane)

Dokladnie tez stawiam na gre, ona potrafi mi robic takie problemy ze szok ale usunolem calosc i zainstalowalem ponownie bez patcha i jakos wydaje mi sie ze lepiej chodzi.

Share
Ogłoszenia

Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!

Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.