Odpowiedz
Member
Piotr84_Lca
Wiadomość 1 z 13 (1,281 Obejrzane)

Problmy z grą Heavy Rain.

Mam ogólnie kilka pytań odnośnie gry Heavy Rain. Zacznę może od najdziwniejszej sytuacji, jaka zaistniała. 1) Po kupieniu gry i konsoli razem z rodziną moją zaczęliśmy testować Heavy Rain na moim profilu konsolowym. Podczas tego testowania odblokowało się kilka bonusów. Gdy już tak wszyscy liznęli tej wspaniałej gry, doszliśmy do wniosku, że najlepiej, by każdy sobie w nią pograł na własnych profilu konsolowym od nowa. Ja postanowiłem na Swoim profilu wszystkie dane z grą usunąć w raz ze stanami gry, by zacząć całą przygodę od nowa. Robić wszystko oczywiście po Swojemu. Tutaj rozpoczął się mój problem. Nie mam żadnych bonusów do przeglądnięcia, a w tle pisało podczas grania, że bonus został odblokowany. Co jest tego przyczyną i jaki środek powinienem zastosować, bym mógł znowu cieszyć się bonusami? 2) Teraz druga trapiąca mnie kwestia. Kupiłem oczywiście Polską wersję gry Heavy Rain, ale zdziwił mnie bardzo fakt, że w men w grze, gdzie można przeglądać Swoje trofea są one w naszym ojczystym języku. Natomiast w menu konsoli są one po angielsku. Czy idzie to jakoś ustawić, by i w tym menu było po Polsku? Pobrać jakaś aktualizacje, która sprawi, że i tam będzie Polski? 3) Teraz moje pytanie trzecie dotyczące aktualizowania gier. W jaki sposób jest aktualizowana najnowsza wersja gry? Czy należy wejść w jakieś opcje w menu konsoli? Czy jest ona automatycznie zawsze pobierana przy tym, jak uruchamiamy grę?
Share
Prosimy używać zwykłego tekstu
Member
SoulCipher
Wiadomość 2 z 13 (1,276 Obejrzane)

Re: Problmy z grą Heavy Rain.

Ad 1) Jeśli skasowałeś na swoim profilu stan gry i inne rzeczy, naturalne jest że pozbawiłeś się tym samym odkrytych bonusów. Aby je odzyskać musisz ponownie przechodzić grę i odblokowywać bonusy na "swoje" konto.

Ad 2) Nic dziwnego. Zaledwie kilka tytułów wydanych na PS3 posiada "spolszczone" trofea w XMB. Są to chyba z 4 gry do tej pory. Niestety póki co Heavy Rain nie jest jedną z nich. Jako, że przetłumaczone trofea zaczęły pojawiać się od niedawna, nie ma się czemu dziwić, że sa w języku angielskim. Przekonasz się o tym jak będziesz miał więcej gier ;-) W chwili obecnej 99,9 % gier posiada trofea jedynie w języku angielskim.

Ad 3) Zakładając, że konsola podłączona jest do sieci to aktualizacja gier/ściąganie patchy odbywa się automatycznie tą właśnie drogą. Nie ma w chwili obecnej innej możliwości aktualizacji gier. O tym czy gra ma być zaktualizowana decydują sami autorzy gry, przygotowując odpowiednie poprawki. Jeśli taka poprawka jest dostępna, masz konsolę podłączoną do sieci i uruchomisz grę pojawi Ci się monit o najnowszej aktualizacji, którą będziesz musiał pobrać zanim zagrasz w grę.

Tak naprawdę to wszystko jest dość proste, o czym przekonasz się z czasem.

Pozdrawiam

Soul

Masz jakieś pytanie, a nikt nie jest w stanie udzielić Ci odpowiedzi? :Help:
Napisz e-mail soul@kombos.org a na pewno postaram się pomóc :Wink:
Share
Community Team Leader
Cassiopaea
Wiadomość 3 z 13 (1,274 Obejrzane)

Jeśli chodzi Wam o kolekcję trofeów w Cross Media Bar to u mnie są w języku polskim.

Pewna nie jestem więc zapytam jak język systemu masz/miałeś ustawiony grając i zdobywając kolejne trofea HR?

Share
Member
SoulCipher
Wiadomość 4 z 13 (1,324 Obejrzane)

O to faux pas popełniłem ;-) Ale to zapewne dlatego, że mam HR po angielsku i nie sprawdziłem ;-) Wstyd... :}

Masz jakieś pytanie, a nikt nie jest w stanie udzielić Ci odpowiedzi? :Help:
Napisz e-mail soul@kombos.org a na pewno postaram się pomóc :Wink:
Share
Member
Piotr84_Lca
Wiadomość 5 z 13 (1,311 Obejrzane)

Dobre pytanie, jak miałem wtedy system ustawiony, ale bardzo możliwe, że był on uruchomiony w wersji angielskiej. O ile się nie mylę pobrało mi wtedy najnowszą wersję systemu do konsoli, ale ja nie przestawiłem języka na Polski. W takim razie, jak mogę wyjść z tej sytuacji, by w menu były widoczne polskie nazwy trofeów? Odnośnie tych bonusów, problem z tym, że zacząłem właśnie grać od nowa. Doszedłem dużo dalej, niż wtedy, kiedy gra była testowana przez wszystkich, a bonusów dalej nie widać. Czy może powodem jest to, że wtedy, gra była parę razy uruchamiana od nowa? Czy może inaczej - w jakich momentach powinny się odblokować 3pierwsze bonusy?
Share

Widzę, że nikt nie znalazł rozwiązania na ten mój problem. W takim razie poszedłem własnym tropem i postanowiłem założyć nowe konto w konsoli i network. Odinstalowałem grę, usunąłem zapisy gier - teraz wszystko jest cacy. Bonusy się odblokowują, a trofea są po polsku w menu konsoli. Jakby ktoś kiedyś znalazł inny sposób na tą sytuację to niech się podzieli tą informacją z innymi.
Share
Member
julo_23
Wiadomość 7 z 13 (1,008 Obejrzane)

W grze przecisk start działa jako pauza,  ale od pewnego momentu gry przestał mi działać i nie wiem dlaczego ?  Orócz tego jest wszystko tak samo tylko nie mogę zapuzować gry. Spotkał sie ktoś z czymś takim ?

Share
Member
BodzioKoszalin
Wiadomość 8 z 13 (904 Obejrzane)

[ Edytowany ]

Ja nie miałem większych problemów z samą rozgrywką ale nie mogę osiągnąć 100% pucharów w grze. Mam problem z trofeum „Detektyw”, które za nic w świecie nie chce się wykonać. Trofeum pojawiło się w grze jako wykonane ale na liście w XMB nie mam go. Zostało mi tylko to trofeum do zdobycia i jestem wkurzony ponieważ poświęciłem wiele godzin na grę i nie mogę zrobić platyny. Nie pomagają sposoby takie jak ponowna instalacja oraz wykasowanie zapisów.

Jak ktoś miał podobny problem i go rozwiązał to niech da znać.

Share

Odpal to zakonczenie i poczekaj az przeleci do konca.. Jesli to nie to, zrob tak z wszystkimi zakonczeniami, bo moze ktoregos nie zobaczyles w calosci.
Share
Member
BodzioKoszalin
Wiadomość 10 z 13 (892 Obejrzane)

[ Edytowany ]

Mam zrobione trofeum za wszystkie zakończenia. Nie mogę zrobić jednego z pierwszych o nazwie „Detektyw”. W grze trofeum na liście wyświetlane jest jako wykonane ale nie chce wskoczyć za nic w XMB. Przeszukałem sporo stron internetowych i nigdzie nie mogę znaleźć rozwiązania tego problemu.

Share
Ogłoszenia

Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!

Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.