z 15-03-2010 11:35 AM
z 15-03-2010 11:56 AM
Ad 1) Jeśli skasowałeś na swoim profilu stan gry i inne rzeczy, naturalne jest że pozbawiłeś się tym samym odkrytych bonusów. Aby je odzyskać musisz ponownie przechodzić grę i odblokowywać bonusy na "swoje" konto.
Ad 2) Nic dziwnego. Zaledwie kilka tytułów wydanych na PS3 posiada "spolszczone" trofea w XMB. Są to chyba z 4 gry do tej pory. Niestety póki co Heavy Rain nie jest jedną z nich. Jako, że przetłumaczone trofea zaczęły pojawiać się od niedawna, nie ma się czemu dziwić, że sa w języku angielskim. Przekonasz się o tym jak będziesz miał więcej gier ;-) W chwili obecnej 99,9 % gier posiada trofea jedynie w języku angielskim.
Ad 3) Zakładając, że konsola podłączona jest do sieci to aktualizacja gier/ściąganie patchy odbywa się automatycznie tą właśnie drogą. Nie ma w chwili obecnej innej możliwości aktualizacji gier. O tym czy gra ma być zaktualizowana decydują sami autorzy gry, przygotowując odpowiednie poprawki. Jeśli taka poprawka jest dostępna, masz konsolę podłączoną do sieci i uruchomisz grę pojawi Ci się monit o najnowszej aktualizacji, którą będziesz musiał pobrać zanim zagrasz w grę.
Tak naprawdę to wszystko jest dość proste, o czym przekonasz się z czasem.
Pozdrawiam
Soul
z 15-03-2010 12:17 PM
z 15-03-2010 12:54 PM
O to faux pas popełniłem ;-) Ale to zapewne dlatego, że mam HR po angielsku i nie sprawdziłem ;-) Wstyd... :}
z 15-03-2010 02:36 PM
z 15-03-2010 10:30 PM
z 20-06-2010 07:42 AM
w 13-07-2010 06:05 AM - last edited on 13-07-2010 06:06 AM
Ja nie miałem większych problemów z samą rozgrywką ale nie mogę osiągnąć 100% pucharów w grze. Mam problem z trofeum „Detektyw”, które za nic w świecie nie chce się wykonać. Trofeum pojawiło się w grze jako wykonane ale na liście w XMB nie mam go. Zostało mi tylko to trofeum do zdobycia i jestem wkurzony ponieważ poświęciłem wiele godzin na grę i nie mogę zrobić platyny. Nie pomagają sposoby takie jak ponowna instalacja oraz wykasowanie zapisów.
Jak ktoś miał podobny problem i go rozwiązał to niech da znać.
z 13-07-2010 11:45 AM
w 13-07-2010 12:17 PM - last edited on 13-07-2010 12:18 PM
Mam zrobione trofeum za wszystkie zakończenia. Nie mogę zrobić jednego z pierwszych o nazwie „Detektyw”. W grze trofeum na liście wyświetlane jest jako wykonane ale nie chce wskoczyć za nic w XMB. Przeszukałem sporo stron internetowych i nigdzie nie mogę znaleźć rozwiązania tego problemu.
Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!
Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.
Website ©2011 Sony Computer Entertainment Europe
Cała zawartość, tytuły gier, nazwy handlowe i/lub wizualna postać gier, znaki handlowe, grafika i związane z nimi zdjęcia, są znakami handlowymi i materiałami objętymi prawami autorskimi, należącymi do ich prawowitych właścicieli. Wszelkie prawa zastrzeżone. [więcej informacji]