Odpowiedz

Re: Złóżcie origiami, któro być może przyniesie Wam Heavy Rain!

Gratulacje dla organizatora za rzetelną i zgodną z duchem rywalizacji decyzję - na to liczyłem przypatrując się tej dyskusji. Nie ma żadnego problemu, aby wziąć się do robty i zrobić jakąś mega "wycinankę" jak to nazywacie, a następnie opublikować ją na forum.

W każdym razie powodzenia wszystkim.

Share
Prosimy używać zwykłego tekstu

Hehe.. widzisz Ty się bawiłeś wycinanką albo i nie Ty.. nie istotne. Zajęło Ci to ileś czasu ale zrobienie standardowego origami też mi mało czasu nie zajęło. Ja nad dwoma tymi pierdołami siedziałem parę dni i jeszcze cały weekend by zrozumieć jak to jest zagięte. Instrukcję załączyłem to możesz sam spróbować i się przekonać. Tak naprawdę nie wiem co jest trudniejsze - tam się zastanawiasz jak i gdzie wsunąc jeden element na drugi a tu jak zagiąć by wyszło to co ma wyjść jak masz przedstawione na rysunku. Jednym słowem teraz wypadałoby usiąść nad drugą pracą, która też sporo czasu mi zajmie bo klasyczne origami nie ma szans z tą odmianą. Ty się cieszysz a pozostali...... pozostawiam to bez komentarza.

W tej sytuacji by pogodzić wszystkich powinno zostać to podzielone na kategorie standard i odmiana a nie wszystko w jednym woruku ale to już nie moja decyzja.

Share
Community Team Leader
Cassiopaea
Wiadomość 83 z 168 (817 Obejrzane)

Złóżcie origiami, któro być może przyniesie Wam Heavy Rain!

[ Edytowany ]

Będzie mała niespodzianka:Party: jak również sporo tego o czym wyżej wspomniał rabsonek.

Ale wielka prośba, to ma być zabawa i każdy podchodząc do konkursu liczy się z tym, że nie koniecznie musi wygrać - no chyba że się mylę :smileywink:

Nie tym to innym razem i pamiętajcie jeśli nie jesteście pewni - zapytajcie sporo tutaj siedzę więc chętnie odpowiem:smileywink:

A teraz :Peace:

:smileywink:

Share

Przecież nie każdemu muszą się podobać modułowe łabędzie.. może akurat w jury są takie osoby. Zatem czemu większość stawia się na straconej pozycji? Wydaje mi się, że 'ilość poświęconego czasu' zawsze przegra z 'efektem końcowym', zatem głowy do góry.

Dyskusja przybrała taki kierunek, że do zamknięcia konkursu zobaczymy już tylko pewnie te same, oklepane łabędzie.. lub inne stworki 3D.

Share

Cassiopaea zgadza się nie każdy musi wygrać i to jest wiadome ale dlaczego trzeba odpadać już w przedbiegach ? :smileywink::smileytongue:

darylka, również masz rację że nie każdemu modułowe origami musi się podobać.. ludzie lubią różne rzeczy ale wiele osób idzie z modą i nasze jury też tak może :smileywink::smileytongue:

Widzę że rozpętałem niepotrzebną dyskusję :smileywink: obiecuję, że następnym razem będę pytać przed niż po fakcie i nie będę wybiegać przed tłum :smileywink:

Share
Member
deuszek
Wiadomość 86 z 168 (797 Obejrzane)

[ Edytowany ]

Heh, a najbardziej z tego wszystkiego to mnie interesuje ta niespodzianka :smileyvery-happy:

To prawda, jury moze tez isc z duchem czasu i moim zdaniem pewnie sobie jakos podzieli to na kategorie wedlug wlasnego uznania. Wedlug takiego uznania z reszta bedzie przydzielac nagrody heh.

Najwazniejsza jest zabawa :smileyhappy: Ale powiem szczerze, ze jak dla mnie to dyskusja tez jest wazna i przynosi mi duza satysfakcje :smileyhappy:)))

Ja takze nas swoim origami siedzialem jakis czas i musialem tez sie niezle nameczyc zeby zrozumiec jak, po co i gdzie :smileytongue: Jak czlowiek nigdy takich rzeczy nie robil to przychodzi mi to raczej z pewna trudnoscia. 

I chyba rzeczywiscie bardziej mi sie podobaja takie pojedyncze z jednej kartki niz te wielkie ptaki [bez obrazy, mam swiadomosc ile kazdy musial nad tym posiedzie, zwazywszy ile ja siedzialem nad moim :smileytongue:]. 

Share

rabsonek --> Chyba się źle zrozumieliśmy. Wcale nie twierdzę, że moja praca jest lepsza czy może, że dłużej nad nią siedziałem - informację w moim wcześniejszym poście o czasie roboty podałem tylko tak, jako ciekawostkę. Nie napisałem tez, że łabędzia 3d jest łatwiej zrobić niż origami z jednej kartki papieru.

Podepnę się do postu darylki, stawiasz się na straconej pozycji. Chodzi mi tylko o to, że moim zdaniem te łabędzie i wycinanie też powinno być dopuszczone do konkursu, bo do origami się zalicza, a i też trochę się nad tym napracowałem. Broń Boże, nie miałem na myśli, że moja praca jest lepsza (bo w 3d) czy cuś - nie liczę na wygraną, gdyż tak jak pisałem, frajdę niezłą sprawiło mi wykonywanie pracy na ten konkurs.

I Twoje słowa: to jest wiadome ale dlaczego trzeba odpadać już w przedbiegach - ależ kto Ci powiedział, że już odpadłeś? IMHO pozostałe prace są równie dobre, jak nie lepsze (nie 3d), a mój post miał tylko na celu protest przeciwko ewentualnemu nie zakwalifikowaniu prac 3d, bo myślę, że wszystkie powinny być zaliczone :smileyhappy:

Cóż to tyle, mam nadzieję, że moja górna paplanina jest zrozumiała. Jakby co odpowiem. Pozdro.

A i na koniec- cieszę się tylko z tego, że prace (te 3d) zostały zakwalifikowane, z nzicego więcej. A cieszę się z powodów podanych wyżej :smileyhappy:

Share

SzRe: Złóżcie origiami, któro być może przyniesie Wam Heavy Rain!

Przedstawiam swoją propozycję do konkursu, Szczurka i jego krótką historię. Pacę nazwałam "Origami Killer":Smile:

1.JPG

2.JPG

3.jpg

Było mi trochę szkoda mojego szczurka, ale czego się nie robi dla Heavy Rain. :Smile:

Share

No i oto jest moje zgłoszenie do konkursu xD

IMG_7123.JPGIMG_7124.JPG

_

dark8597

Share
Member
deuszek
Wiadomość 90 z 168 (712 Obejrzane)

Pix_PL - Hahahahahahah, ubawiles mnie :smileyvery-happy:

Dla mnie jestes mistrzem swiata :smileyhappy:
Share
Ogłoszenia

Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!

Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.