z 11-03-2010 05:08 PM
Gdzie Heavy Rain przechowuje zapisane stany gier? W zakładce "Save Data Utility" widzę tylko "Options". Czy stany są przechowywane razem z tymi 4GB danych gry? Potrzebuje odzyskać trochę miejsca na dysku i chciałbym wiedzieć, czy utracę "sejwy" jeśli usunę dane Heavy Rain z Game Data.
z 12-03-2010 08:19 AM
To o czym piszesz to Game Data Utility. Tam znajduje się ponad 4GB plik instalacyjny z grą. Save są w Saved Data Utility (PS3) i zajmują po 5mega. Jeśli skasujesz ten plik 4GB to przy kolejnym uruchomieniu gry będzie się musiała ponownie zainstalować.
z 16-03-2010 11:02 PM
z 17-03-2010 08:58 AM
GumBoy1979 wrote:
Gdzie Heavy Rain przechowuje zapisane stany gier?
GumBoy1979 wrote:
Znam różnicę pomiędzy Save Data Utility i Game Data Utility. Problem jest taki, że w Save nie mam żadnych pozycji z HR poza "options" i stanem gry z epizodu Taxidermist. Nie widzę tam stanu gry z gry właściwej. Myślałem, że może gra przechowuje część danych w game data, tak jak np. Metal Gear Solid 4. Swoją drogą, na pudełku mam napisane że gra wymaga 12MB, a tu 4GB na dzień dobry sobie zaśpiewała.
Poniekąd sam odpowiedziałeś sobie na to pytanie. Tam właśnie przechowywane są stany gry. Co to znaczy stan gry właściwej ? Nie ma bardziej właściwego stanu gry niż ten który masz zapisany. Gra wymaga 12 MB (3x4MB bo można 3 savy osobne mieć) a dodatkowo wymaga instalacji na dysku twardym (około 4 GB). Nic innego tam nie znajdziesz...
z 17-03-2010 04:22 PM
Stan gry właściwej to znaczy stan gry nie będący zapisem stanu gry z Heavy Rain Chronicles. Zakładam, że te epizody osobno grę zapisują. A informacja o 12MB na pudełku wprowadza w błąd. Gra nie wymaga 12 MB wolnego miejsca, tylko 4 GB. Chyba za szybko wydrukowali pudełka. A stan gry zajmuje 6249 KB. Usunąłem dane z Game Data, bo potrzebowałem miejsca. Przy następnej instalacji okaże się, czy straciłem zapisane stany gier.
Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!
Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.
Website ©2011 Sony Computer Entertainment Europe
Cała zawartość, tytuły gier, nazwy handlowe i/lub wizualna postać gier, znaki handlowe, grafika i związane z nimi zdjęcia, są znakami handlowymi i materiałami objętymi prawami autorskimi, należącymi do ich prawowitych właścicieli. Wszelkie prawa zastrzeżone. [więcej informacji]