Odpowiedz
Member
GumBoy1979
Wiadomość 1 z 5 (916 Obejrzane)

Zapisane stany gier.

Gdzie Heavy Rain przechowuje zapisane stany gier? W zakładce "Save Data Utility" widzę tylko "Options". Czy stany są przechowywane razem z tymi 4GB danych gry? Potrzebuje odzyskać trochę miejsca na dysku i chciałbym wiedzieć, czy utracę "sejwy" jeśli usunę dane Heavy Rain z Game Data.

Share
Prosimy używać zwykłego tekstu
Member
SoulCipher
Wiadomość 2 z 5 (896 Obejrzane)

Re: Zapisane stany gier.

To o czym piszesz to Game Data Utility. Tam znajduje się ponad 4GB plik instalacyjny z grą. Save są w Saved Data Utility (PS3) i zajmują po 5mega. Jeśli skasujesz ten plik 4GB to przy kolejnym uruchomieniu gry będzie się musiała ponownie zainstalować.

Masz jakieś pytanie, a nikt nie jest w stanie udzielić Ci odpowiedzi? :Help:
Napisz e-mail soul@kombos.org a na pewno postaram się pomóc :Wink:
Share
Member
GumBoy1979
Wiadomość 3 z 5 (852 Obejrzane)

Znam różnicę pomiędzy Save Data Utility i Game Data Utility. Problem jest taki, że w Save nie mam żadnych pozycji z HR poza "options" i stanem gry z epizodu Taxidermist. Nie widzę tam stanu gry z gry właściwej. Myślałem, że może gra przechowuje część danych w game data, tak jak np. Metal Gear Solid 4. Swoją drogą, na pudełku mam napisane że gra wymaga 12MB, a tu 4GB na dzień dobry sobie zaśpiewała.
Share
Member
SoulCipher
Wiadomość 4 z 5 (844 Obejrzane)

GumBoy1979 wrote:
Gdzie Heavy Rain przechowuje zapisane stany gier?

GumBoy1979 wrote:
Znam różnicę pomiędzy Save Data Utility i Game Data Utility. Problem jest taki, że w Save nie mam żadnych pozycji z HR poza "options" i stanem gry z epizodu Taxidermist. Nie widzę tam stanu gry z gry właściwej. Myślałem, że może gra przechowuje część danych w game data, tak jak np. Metal Gear Solid 4. Swoją drogą, na pudełku mam napisane że gra wymaga 12MB, a tu 4GB na dzień dobry sobie zaśpiewała.

Poniekąd sam odpowiedziałeś sobie na to pytanie. Tam właśnie przechowywane są stany gry. Co to znaczy stan gry właściwej ? Nie ma bardziej właściwego stanu gry niż ten który masz zapisany. Gra wymaga 12 MB (3x4MB bo można 3 savy osobne mieć) a dodatkowo wymaga instalacji na dysku twardym (około 4 GB). Nic innego tam nie znajdziesz...

Masz jakieś pytanie, a nikt nie jest w stanie udzielić Ci odpowiedzi? :Help:
Napisz e-mail soul@kombos.org a na pewno postaram się pomóc :Wink:
Share
Member
GumBoy1979
Wiadomość 5 z 5 (828 Obejrzane)

Stan gry właściwej to znaczy stan gry nie będący zapisem stanu gry z Heavy Rain Chronicles. Zakładam, że te epizody osobno grę zapisują. A informacja o 12MB na pudełku wprowadza w błąd. Gra nie wymaga 12 MB wolnego miejsca, tylko 4 GB. Chyba za szybko wydrukowali pudełka. A stan gry zajmuje 6249 KB. Usunąłem dane z Game Data, bo potrzebowałem miejsca. Przy następnej instalacji okaże się, czy straciłem zapisane stany gier.

Share
Ogłoszenia

Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!

Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.