Odpowiedz
MVP
Schemat
Wiadomość 1 z 31 (663 Obejrzane)

Apel - Lagi w Killzone 3

[ Edytowany ]

Jako założyciel polskiego Klanu OFPS, chciałbym prosić o zapoznanie się z apelem, który został napisany przez jednego z naszych klanowiczów. Nie możemy ulec zdziwieniu, w jakim stopniu patch 1.09 (jak przypuszczamy) przyczynił się do pogorszenia m.in. rozgrywki w trybie sieciowym (o błędach w interfejsie gry oraz pogorszeniu się jakości chatu-głosowego nawet nie wspominamy, ponieważ jest to kolejny temat do dyskusji). Mamy nadzieję, że poniższy apel zostanie wysłuchany, a wymienione niedogodności zostaną szybko wyeliminowane. Za naszym apelem wiąże się również wsparcie innych klanów.

Demokles:

Zwracam się w imieniu swoim oraz Klanu OFPS do naszych troskliwych i opiekuńczych administratorów forum, a także klanowych aniołów stróżów, o oficjalne wystąpienie do wydawców gry KILLOZNE 3 z następująca sprawą:

LAGI występujące w grach klanowych psują zabawę w takim stopinu, iż wczoraj miałem ochotę zdemolować otoczenie! Gramy w trybach towarzyskich i kilku klanowych od wielu miesięcy, uczciwie zdejmujemy fragi i uczciwie padamy. Jeżeli w trybie towarzyskim widzimy gościa z lagiem, zawsze składamy na niego raport, co może być przedmiotem analizy przez producentów gry. We wczorajszych grach pierwszą i czwartą rozgrywkę należałoby skasować z rankingu! O przyczynach tej sytuacji można mówić jedynie, gdy producent gry zapisze (może dysponuje) pingami poszczególnych graczy. Ze swojej strony mogę jedynie powiedzieć, że opróżnianie całego magazynka w głowę postaci z klanu przeciwnego i w odpowiedzi ta postać kładzie mnie jednym strzałem (wielokrotnie tak miałem we wczorajszych grach nr 1 i 4) jest czymś kompletnie dyskredytującym KZ3 w porównaniu do innych shooterów. Kolejnym przejawem lagów jest wyświetlenie napisów o punktach w 2 do 3 sekund po wykonaniu punktowanej akcji. Przykłady można mnożyć w setki, więc nie jest to sytuacja sporadycznie występująca. Wczoraj nawet wstępnie ustaliliśmy, iż zawiesimy rozgrywki klanowe z ww. powodów.

Zamiast czarpać szerokimi garściami tony zabawy z wygranych i przegranych (potrafimy uczciwie przyznać się do swoich porażek) otrzymujemy frustrację, wściekłość i niezadowolenie. Dla mnie, najprostrzym rozwiązaniem jest badanie jakości połączeń przed grą klanową oraz w jej czasie i najprostrze usuwanie zawodników, u których występują anomalie (producent zapewne wie w jakich granicach powinna mieścić się jakość połączenia) w czasie połączenia z grą. Jeszcze jedna możliwość nasuwa mi się do zastosowania od teraz: w przypadku zgodnego zaobserwowania przez klan lagów, klan składający protest wychodzi z gry przez opcję "lagi w drużynie przeciwnej" i ta gra nie liczy się do statystyki, a w zamian producent ma materiał do analizy przyczyn tej sytuacji.

Gram od kilku lat, między innymi w KZ2(nigdy nie miałem w tej grze takich odczuć jak teraz) i tylko w KZ3 obserwuję w grach klanowych ww. zjawiska!!!

W związku z tym, że jesteśmy z serią Killzone już wiele lat (posiadam wszystkie produkty tej marki), żywimy sympatię, a wielu z nas czuje coś więcej, zależy nam na dopracowanej grze i produkcie najwyższej jakości!

Z upływem czasu, nie chcemy dowodzić prawdziwości stwierdzeń "musztarda po obiedzie" lub "łaska klienta na pstrokatym koniu jeździ", może okazać się, że KZ3 straci blask i klientów, a studio podzieli los wielu innych już nieobecnych.

Czekamy na odzew!

Klan OFPS

Jeżeli popieracie nasz apel, prosimy o przyznanie tej wiadomości kudos. Cały apel został przedstawiony również m.in. na oficjalnym forum Killzone (http://community.killzone.com/t5/Killzone-3-PS3/Our-Appeal-Killzone-3-Lags/td-p/1048507) gdzie, mamy nadzieję, uzyskamy odpowiedź.

Share
Prosimy używać zwykłego tekstu

Dotyczy: Apel - Lagi w Killzone 3

To już wiem czemu się skończyły lagi na K2:smileyvery-happy: Miodzio się teraz gra:Thumbs:

Share

Warto poprzeć ten apel jednak takich lub podobnych było już wiele i niestety nic nie wskórały.

Co do tego że nieodczuwałeś takich lagów w Killzone2 to trochę małe przegięcie, choć były mniej uciążliwe z powodu innego systemu otrzymywania obrażeń itd.

Share

Lagi były, są i będą... Apel nic nie pomoże:Confused:

Share
Member
robson76pl
Wiadomość 5 z 31 (595 Obejrzane)

Jestem  za  poparciem  każdego  apelu o  polepszenie  jakielkolwiek  gry   a  tym  bardziej  KZ3.

Psycho  pewnie  ,że  lagi  będą   ,   czy  apel  pomoże  czy  nie  to  inna  sprawa ale  napewno  da  twórcom  do  myślenia  i  działania .

Share
MVP
Schemat
Wiadomość 6 z 31 (574 Obejrzane)

No właśnie taki jest jego cel :smileyhappy: Zwrócić uwagę twórców na nasze niezadowolenie z rezultatu finalnego produktu! Tak jak wspomniał Demo, nie mamy zamiaru być kolejnymi biernymi klientami, którym można wcisnąć wszystko! Bez przesady, budżet rynku gier opiewa w milionach, dlatego produkty dostarczone na półki sklepowe powinny być wypieszczone do cna! A że, deweloperzy tak bardzo lubią jednak odrabiać lekcje domowe później, za pomocą patchy, mamy nadzieję, że następny, usprawniający rozgrywkę sieciową, pojawi się szybciej niż się spodziewamy! Ten apel właśnie to ma twórcom zasugerować.
Share

Myślę żeby się zajęli zabezpieczeniami punktacji systemu klanowego, dzięki któremu nasi rodacy w 10 min stracili 1 miejsce w rankingu... Hakerzy z Włoch też widzę nie śpią:smileymad:

Share

Re: Apel - Lagi w Killzone 3

[ Edytowany ]

Witam

Całe AK popiera ten apel. Już kiedys napisałem tu na forum, że czuję się jakbym zapłacił za ver. beta kase a nie za finalny produkt :smileysad: Do tej pory np. nie poprawiono błędu mini ręcznego granatnika na tej zielonej pokrzywionej mapie :smileysad:

Samo niezadowolenie :smileysad: Masa błędów, niewidzialne sciany i wreszcie te zmrożenia plus ciekawostki typu Bruce Lee na serwerze czyli bardzo poprawna regionalizacja :smileysad:

Jestem zdołowany poziomem rozgrywki, kampieniem snajperów, jakimiś robotami kroczącymi, waspami i ogółem KZ3. Można to porównać do rasowego Mustanga któremu sie chce na siłe zmienić silnik na popularny diesel 1,6 i wrzucić zawieszenie od Citroena. To samo było z serią Star Wars ... ciekawe jak sie fani odnoszą do części 4, 5, 6 i 1,2,3. Nie odnosicie wrażenia, że te później nakręcone są przekombinowane? Innymi słowy produkt, który nazywał się KILLZONE 2 zawsze pozostanie masywnym, ciężkim i poważnym ekskluzywem w przeciwieństwie do tzw KZ3, który w żadnym stopniu poza nazewnictwem nie ma nic wspólnego z wypracowaną wcześniej marką. Kiedyś słowo Killzone miało znaczenie, a teraz? Żenada, żenada i jeszcze raz żenada. Od dzis gram tylko w KILLZONE 2 do momentu az nie przywróci się balansu postaci, nie zlikwiduje zmrożeń, aż ktoś z tego !@#$% studia czyli jakiś pseudo moderator nie przyjrzy się lagusom dokładniej a nie tym co tracą nerwy i klną na rodaków, Oczy bolą, słodziutkie kolorki ... co to ma być? Gdzie podziały się umiejętności graczy? Kiedyś tylko nieliczni dobrze grali a dziś doświadczonemu graczowi nastuka ktoś z rangą jodełki :smileyhappy: Gdzie podziala śię muzyka? Czyżbyśmy teraz temat muzyczny zrobili specjalnie dla azjatów?

I mam to serdecznie gdzieś jak mój kolega klanowy czy mnie tu zbanują czy nie bo mu się nie dziwie ze rzuca mięsem na forum (podobno sami dorosli tu są hehehe).

W ramach protestu proponuję aby wszyscy polacy nie grali w Kz3 aż do momentu likwidacji ww. mankamentów.

Pozdrowionka all i mam nadzieję, że sie jeszcze spotkamy na Killzone 3 a nie tzw. Kz3 :smileyhappy:

Share
Member
ArekEZG
Wiadomość 9 z 31 (451 Obejrzane)

Dlatego wzialem pozyczylem specjalnie BFBC2 bo to co teraz sie odwala w KZ3 to totalna zenada.

Ludzie z europy graja z kebabami albo yankesami. Lagi sa czasem nawet ponad 1 sekundowe nie mowiac juz o tym jak cala ta gra jest zrobiona. Polowa rzeczy jets nie dorobiona....

Brak slow. Za co ja dalem 200zl???

Share

Coraz bardziej jestem pewien, że producenci KZ3 nie zadbali o ograniczenia w regionalizacji graczy. Wczoraj jak tylko dołączył gracz z "krzaczkami" w nazwie lub w nazwie klanu, szlag trafił płynność gry a lagi to miały po kilka sekund! Szczytem było zachowanie gracza (nika niestety nie zapamiętałem), który będąc celem zamachu wleciał do naszego resa na Zaspach i kosił nas jak chciał. Ja, Macio i kilku innych waliło do niego ze wszystkiego co było pod ręką, + zaliczył po drodze kilka kos!

Share
Ogłoszenia

Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!

Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.