w 17-06-2011 06:53 PM - last edited on 17-06-2011 07:21 PM
Jako założyciel polskiego Klanu OFPS, chciałbym prosić o zapoznanie się z apelem, który został napisany przez jednego z naszych klanowiczów. Nie możemy ulec zdziwieniu, w jakim stopniu patch 1.09 (jak przypuszczamy) przyczynił się do pogorszenia m.in. rozgrywki w trybie sieciowym (o błędach w interfejsie gry oraz pogorszeniu się jakości chatu-głosowego nawet nie wspominamy, ponieważ jest to kolejny temat do dyskusji). Mamy nadzieję, że poniższy apel zostanie wysłuchany, a wymienione niedogodności zostaną szybko wyeliminowane. Za naszym apelem wiąże się również wsparcie innych klanów.
Demokles:
Zwracam się w imieniu swoim oraz Klanu OFPS do naszych troskliwych i opiekuńczych administratorów forum, a także klanowych aniołów stróżów, o oficjalne wystąpienie do wydawców gry KILLOZNE 3 z następująca sprawą:
LAGI występujące w grach klanowych psują zabawę w takim stopinu, iż wczoraj miałem ochotę zdemolować otoczenie! Gramy w trybach towarzyskich i kilku klanowych od wielu miesięcy, uczciwie zdejmujemy fragi i uczciwie padamy. Jeżeli w trybie towarzyskim widzimy gościa z lagiem, zawsze składamy na niego raport, co może być przedmiotem analizy przez producentów gry. We wczorajszych grach pierwszą i czwartą rozgrywkę należałoby skasować z rankingu! O przyczynach tej sytuacji można mówić jedynie, gdy producent gry zapisze (może dysponuje) pingami poszczególnych graczy. Ze swojej strony mogę jedynie powiedzieć, że opróżnianie całego magazynka w głowę postaci z klanu przeciwnego i w odpowiedzi ta postać kładzie mnie jednym strzałem (wielokrotnie tak miałem we wczorajszych grach nr 1 i 4) jest czymś kompletnie dyskredytującym KZ3 w porównaniu do innych shooterów. Kolejnym przejawem lagów jest wyświetlenie napisów o punktach w 2 do 3 sekund po wykonaniu punktowanej akcji. Przykłady można mnożyć w setki, więc nie jest to sytuacja sporadycznie występująca. Wczoraj nawet wstępnie ustaliliśmy, iż zawiesimy rozgrywki klanowe z ww. powodów.
Zamiast czarpać szerokimi garściami tony zabawy z wygranych i przegranych (potrafimy uczciwie przyznać się do swoich porażek) otrzymujemy frustrację, wściekłość i niezadowolenie. Dla mnie, najprostrzym rozwiązaniem jest badanie jakości połączeń przed grą klanową oraz w jej czasie i najprostrze usuwanie zawodników, u których występują anomalie (producent zapewne wie w jakich granicach powinna mieścić się jakość połączenia) w czasie połączenia z grą. Jeszcze jedna możliwość nasuwa mi się do zastosowania od teraz: w przypadku zgodnego zaobserwowania przez klan lagów, klan składający protest wychodzi z gry przez opcję "lagi w drużynie przeciwnej" i ta gra nie liczy się do statystyki, a w zamian producent ma materiał do analizy przyczyn tej sytuacji.
Gram od kilku lat, między innymi w KZ2(nigdy nie miałem w tej grze takich odczuć jak teraz) i tylko w KZ3 obserwuję w grach klanowych ww. zjawiska!!!
W związku z tym, że jesteśmy z serią Killzone już wiele lat (posiadam wszystkie produkty tej marki), żywimy sympatię, a wielu z nas czuje coś więcej, zależy nam na dopracowanej grze i produkcie najwyższej jakości!
Z upływem czasu, nie chcemy dowodzić prawdziwości stwierdzeń "musztarda po obiedzie" lub "łaska klienta na pstrokatym koniu jeździ", może okazać się, że KZ3 straci blask i klientów, a studio podzieli los wielu innych już nieobecnych.
Czekamy na odzew!
Klan OFPS
Jeżeli popieracie nasz apel, prosimy o przyznanie tej wiadomości kudos. Cały apel został przedstawiony również m.in. na oficjalnym forum Killzone (http://community.killzone.com/t5/Killzone-3-PS3/Ou
z 17-06-2011 10:11 PM
To już wiem czemu się skończyły lagi na K2
Miodzio się teraz gra![]()
z 17-06-2011 11:41 PM
Warto poprzeć ten apel jednak takich lub podobnych było już wiele i niestety nic nie wskórały.
Co do tego że nieodczuwałeś takich lagów w Killzone2 to trochę małe przegięcie, choć były mniej uciążliwe z powodu innego systemu otrzymywania obrażeń itd.
z 17-06-2011 11:53 PM
Lagi były, są i będą... Apel nic nie pomoże![]()
z 18-06-2011 10:28 AM
z 18-06-2011 07:59 PM
z 18-06-2011 09:27 PM
Myślę żeby się zajęli zabezpieczeniami punktacji systemu klanowego, dzięki któremu nasi rodacy w 10 min stracili 1 miejsce w rankingu... Hakerzy z Włoch też widzę nie śpią![]()
w 09-07-2011 09:17 AM - last edited on 09-07-2011 09:39 AM
Witam
Całe AK popiera ten apel. Już kiedys napisałem tu na forum, że czuję się jakbym zapłacił za ver. beta kase a nie za finalny produkt
Do tej pory np. nie poprawiono błędu mini ręcznego granatnika na tej zielonej pokrzywionej mapie ![]()
Samo niezadowolenie
Masa błędów, niewidzialne sciany i wreszcie te zmrożenia plus ciekawostki typu Bruce Lee na serwerze czyli bardzo poprawna regionalizacja ![]()
Jestem zdołowany poziomem rozgrywki, kampieniem snajperów, jakimiś robotami kroczącymi, waspami i ogółem KZ3. Można to porównać do rasowego Mustanga któremu sie chce na siłe zmienić silnik na popularny diesel 1,6 i wrzucić zawieszenie od Citroena. To samo było z serią Star Wars ... ciekawe jak sie fani odnoszą do części 4, 5, 6 i 1,2,3. Nie odnosicie wrażenia, że te później nakręcone są przekombinowane? Innymi słowy produkt, który nazywał się KILLZONE 2 zawsze pozostanie masywnym, ciężkim i poważnym ekskluzywem w przeciwieństwie do tzw KZ3, który w żadnym stopniu poza nazewnictwem nie ma nic wspólnego z wypracowaną wcześniej marką. Kiedyś słowo Killzone miało znaczenie, a teraz? Żenada, żenada i jeszcze raz żenada. Od dzis gram tylko w KILLZONE 2 do momentu az nie przywróci się balansu postaci, nie zlikwiduje zmrożeń, aż ktoś z tego !@#$% studia czyli jakiś pseudo moderator nie przyjrzy się lagusom dokładniej a nie tym co tracą nerwy i klną na rodaków, Oczy bolą, słodziutkie kolorki ... co to ma być? Gdzie podziały się umiejętności graczy? Kiedyś tylko nieliczni dobrze grali a dziś doświadczonemu graczowi nastuka ktoś z rangą jodełki
Gdzie podziala śię muzyka? Czyżbyśmy teraz temat muzyczny zrobili specjalnie dla azjatów?
I mam to serdecznie gdzieś jak mój kolega klanowy czy mnie tu zbanują czy nie bo mu się nie dziwie ze rzuca mięsem na forum (podobno sami dorosli tu są hehehe).
W ramach protestu proponuję aby wszyscy polacy nie grali w Kz3 aż do momentu likwidacji ww. mankamentów.
Pozdrowionka all i mam nadzieję, że sie jeszcze spotkamy na Killzone 3 a nie tzw. Kz3
z 10-07-2011 01:19 PM
Dlatego wzialem pozyczylem specjalnie BFBC2 bo to co teraz sie odwala w KZ3 to totalna zenada.
Ludzie z europy graja z kebabami albo yankesami. Lagi sa czasem nawet ponad 1 sekundowe nie mowiac juz o tym jak cala ta gra jest zrobiona. Polowa rzeczy jets nie dorobiona....
Brak slow. Za co ja dalem 200zl???
z 11-07-2011 02:10 PM
Coraz bardziej jestem pewien, że producenci KZ3 nie zadbali o ograniczenia w regionalizacji graczy. Wczoraj jak tylko dołączył gracz z "krzaczkami" w nazwie lub w nazwie klanu, szlag trafił płynność gry a lagi to miały po kilka sekund! Szczytem było zachowanie gracza (nika niestety nie zapamiętałem), który będąc celem zamachu wleciał do naszego resa na Zaspach i kosił nas jak chciał. Ja, Macio i kilku innych waliło do niego ze wszystkiego co było pod ręką, + zaliczył po drodze kilka kos!
Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!
Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.
Website ©2011 Sony Computer Entertainment Europe
Cała zawartość, tytuły gier, nazwy handlowe i/lub wizualna postać gier, znaki handlowe, grafika i związane z nimi zdjęcia, są znakami handlowymi i materiałami objętymi prawami autorskimi, należącymi do ich prawowitych właścicieli. Wszelkie prawa zastrzeżone. [więcej informacji]