Odpowiedz

Czy jest sens sprzedać Killzone 3?

Noszę się ostatnio z taką myślą.

W Killzone 3 i tak gra się tragicznie, ze względu na lagi. Brak ustalania meczy klanowych innych niż tzw. Custom Game, brak funkcji stawiania własnych serwerów itd. Wszyscy znamy te braki i niedogodności związane z tym tytułem. Powiedzmy sobie szczerze - lubimy tą grę, bo tak. Ale nie ma rozsądnych argumentów ZA tym, aby tak było do końca.

Zastanawiam się zatem, czy nie sprzedać tego tytułu, dopóki jeszcze ktokolwiek chciałby za niego zapłacić chociaż 50 zł. Czy zna ktoś jakieś argumenty, które mogłyby mnie przekonać, że nie warto?

Coraz jaśniejsze się staje, że Killzone 3 było ostatnią częścią wypuszczoną przez GG, gdyż po prostu nie udźwignęli problemów technicznych i serwisu poprodukcyjnego. Mówi się, że inne duże firmy (EA) podkupiło ludzi z Guerilla Games i po prostu brakuje im teraz zdolnych programistów.

Inna możliwość jest taka, że zostali oni przymuszeni do tego, by zrobić jak najszybciej tytuł na Vitę i dlatego zarzucili rozwój/poprawę wersji na pełny format.

Każdy kolejny z patczów nie wniósł niczego związanego z naprawą najpoważniejszych błędów, a jedynie wprowadzał zmiany kosmetyczne, głównie w interfejsie.

Coraz bardziej jasne staje się, że Killzone 3 umarł.

Na serwerach jest coraz mniej graczy. Na najnowszych mapach nie spotkałem więcej niż 5 osoób na raz (za wyjątkiem Radeca).

Nie piszcie mi, proszę, o Klanie i Społeczności, bo OFPS nie umrze gdy przestaniemy grać w KZ3 - lada dzień wychodzą kolejne tytuły, a nowe oddziały już powoli powstają.

Jak sądzicię?

Lo, gjør der jeg ser min far. Lo, gjør der jeg ser min mor, mine søstre og mine brødre. Lo, gjør der jeg ser ledningen av mitt folk tilbake til å begynne. Lo, de kaller til meg. De byr meg tar mitt sted på Asgard i hallene av Valhalla, hvor den modige kan leve for evig.
Share
Prosimy używać zwykłego tekstu

Re: Czy jest sens sprzedać Killzone 3?

Pocieszę Cię co do części klanowej. Tego co jest w Killzone 3 nie ma często w ogóle w innych grach. Ogranicza się to do samodzielnego wpisania clan tagu przez każdego gracza a aby się spotkać "klanowo" trzeba mieć wszystkich z ekipy w znajomych lub znajomi muszą ich mieć w znajomych itd.

Więc pośród minusów i braków w porównaniu z częścią drugą nie jest aż tak źle w zestawieniu z innymi tytułami.

Ja tam sobie Killzona zostawiam bo bardzo mi się podobał singiel pomimo, że jest krótki i pozostawiał niedosyt. Nawet ostatnio z braku weny na online zacząłem od nowa kampanię :smileyhappy:.

Unit13-Wyzwanie DniaOFPS UnchartedOFPS Resistance 3OFPS Killzone 3OFPS News
Share

Psycho mówi:

Wymień K3 na K2:smileyvery-happy:

Share
MVP
Schemat
Wiadomość 4 z 9 (331 Obejrzane)

Nie sprzedawaj Killzone 3 z sentymentu! :smileytongue: Zawsze można powrócić by pograć z użytkownikami w klanie OFPS! Tak bardzo zależy Ci na tych 50 zł? Pomimo tego, że jest faktycznie tak jak mówisz, osobiście zostawiam KZ3 w swojej kolekcji ponieważ przypomina mi świetne chwile z pewną zwariowaną ekipą. Jeżeli przerzucimy się konkretnie na coś innego to okej, ale będę miał chociaż świadomość, że w każdej chwili mogę powrócić na pola Helghanu. To, że zlagowanego? Trudno, wyciągnij inne wnioski: nie kupuj w ciemno Killzone 4.
Share

@Psychopath: Mam KZ2. Dlatego wiem, jakim szajsem jest KZ3. :/

@Schemi: Absolutnie nie mam zamiaru wychodzić z Klanu i wiem, że będziemy jeszcze więcej się spotykać na BF3 i innych polach. Czuję się po prostu oszukany i wykorzystany przez GG, stąd moja gorycz.

Lo, gjør der jeg ser min far. Lo, gjør der jeg ser min mor, mine søstre og mine brødre. Lo, gjør der jeg ser ledningen av mitt folk tilbake til å begynne. Lo, de kaller til meg. De byr meg tar mitt sted på Asgard i hallene av Valhalla, hvor den modige kan leve for evig.
Share

WARNING! WARNING! FANBOY ALERT!

Co wy z tym Battlefieldem?! Czemu nie w MW3? :smileytongue: Widzę że w listopadzie będę musiał sobie szukać nowego klanu specjalnie do CoDa. Jeśli klan porzuci grę w killzone 3 to będę musiał odstąpić. Jeśli sprzedasz kz3, to oczywiste będzie że kupisz sobie BFa i zaczniesz ściągać wszystkich do gry w ten tytuł. Wtedy się okaże że tylko ja gram w kz3 a wszyscy poszli grać w bfa. Klan powstał specjalnie z myślą o graniu w kz3. Jeśli teraz klan będzie wspierał granie we wszystko, to tak naprawdę w nic. Nie wiem jak wy, ale ja dołączyłem do tego klanu by grać w kz3 a nie w bfa. GG kthxbai QQ.

inb4 *****storm

Share

Cod dla mnie to ***** jak dla wiekszosci najlepszą serią był World at War i tak sobie black ops , black ops jedynie zombie a multi do dupu.. mw 3 to samo ***** co mw 2 moje mw 2 już nie długo bedzie w sklepie ;d

i macio jesli sprzedasz killzone to cie moją kosiarką pobije ;d 

Share

A co mnie obchodzi co ty myślisz o tej serii?! Podałem MW3 jako przykład. Równie dobrze mogłbym napisać: Resistance 3 lub Gears of War 3. Chodziło mi o to że wszyscy tylko o tym BFie mówią, jakby nic innego nie miało premiery w tym roku. Niepokoi mnie to dlatego że ja w bf3 będę ciorał na kompie i chciałem znaleźć jakąś alternatywe w postaci gry którą mam zamiar kupić na ps3, zanim wszyscy kompletnie porzucą kz3. 

A czemu tak agresywnie zareagowałeś na jedną wzmiankę o mw3 i wyjeżdżasz mi z twoim znienawidzonym mw2? Może dostałeś porządnie w dupe na serwie i czym prędzej zrobiłeś QQ? :smileytongue: I tak najlepszy jest CoD 4: MODERN WARFARE a nie jakieś wypociny Treyarchu "World at War". Czwóreczka pod względem popularności pobiła WoWa i CSa razem wziętych, od premiery 4 lata temu po dzień dzisiejszy (mowa tu o sumie spędzonych godzin i aktywnych graczy). GG kthxbai.

inb4 *****storm

Share
Member
Ewelinka_PL
Wiadomość 9 z 9 (259 Obejrzane)

burzak111 wrote:

Cod dla mnie to ***** jak dla wiekszosci najlepszą serią był World at War i tak sobie black ops , black ops jedynie zombie a multi do dupu.. mw 3 to samo ***** co mw 2 moje mw 2 już nie długo bedzie w sklepie ;d

i macio jesli sprzedasz killzone to cie moją kosiarką pobije ;d 

LOL, ROFL, OMFG, PTL, LOL Tylko CoD4 :smileytongue: CoD4 to nie gra, to styl życia! 

Wymieniłeś najwieksze crapy treyarchu i uznałeś je za najlepsze? Co ty możesz wiedzieć o MW3? Skoro tak niecierpisz tej serii to napewno nie śledzisz informacji na temat multi, a powiem Ci że zmiany w rozgrywce nastrajają pozytywnie. Ale lepiej nie kupuj tej gry... o jednego nooba z M4 plus ACOG mniej ;P 

Share
Ogłoszenia

Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!

Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.