w 15-09-2009 11:22 PM - last edited on 15-09-2009 11:33 PM
Witam,
Chciałem poinformować was o planowanym meczu Polska vs Portugalia , mecz nie odbędzie się z uprzedzeniem o jeden dzień lecz za minimum 3 tygodnie przy dobrych wiatrach 2
Więc będzie dużo czasu na treningi i tym razem postaram organizować je tak aby wszyscy mogli wziąć w nich udział. Więcej informacji już niebawem ![]()
Pozdrawiam,![]()

z 16-09-2009 12:17 AM
w 16-09-2009 12:59 AM - last edited on 16-09-2009 01:27 AM
z 16-09-2009 08:46 AM
z 16-09-2009 11:58 AM
w 16-09-2009 12:04 PM - last edited on 16-09-2009 12:24 PM
Niby już wszystko zostało ustalone i większość się wyspowiadała, ale dobrze wiecie, że wujek Em musi dołożyć swoje pięć groszy
Tylko proszę mi się nie obrażać, nie mam do nikogo pretensji, zwalam wszystko na małą ilość czasu, jaką mieliśmy na zorganizowanie meczu i HSy, które się rozładowują ![]()
Z tego co wiem, główne skrzypce, jeśli chodzi o organizację, grał u nas spiderszczebl i dostaje Kudosa i podziękowanie za to, że przez ponad dwie godziny starałeś się nas ustawić i przydzielić role i w końcu nawet to wyszło, bo szczerze nie wierzyłem, że da się na szybko zebrać kilkanaście osób. Mimo, że ja dalej uważam, że łatwiej i przejrzyściej dla wszystkich byłoby napisanie obszernego postu na forum, z dokładną listą uczestników, przynależnością do drużyn i wyłożeniem ogólnej strategii. A do tego pół godziny przed grą przedstawienie dowódcom drużyn wytycznych online. Nasza drużyna pod koniec była gotowa i każdy, bez zagłębiania się w szczegóły, wiedział co miał robić. Ale to spokojnie można było omówić na forum. Tym bardziej, że część osób nie słyszała co inni mówili, bo komunikacja głosowa w K2 nie działa idealnie.
Ale wracając do poprzedniego wątku - uznałem, że rządzi tutaj spider. Jeśli mówi: "Ja nie gram, wychodzimy", to ja wychodzę za nim, tym bardziej, że na ekranie zaraz zaczęło mi się pojawiać "Gracz X odchodzi", "Gracz Y odchodzi". Ale my nie wyłączyliśmy konsoli i nie poszliśmy oglądać telewizji, tylko siedzieliśmy na czacie i czekaliśmy na sygnał: "Lobby znowu założone, wchodźcie", tak jak to miało miejsce za pierwszym razem, albo tak jak tu wcześniej powiedziano: "Chodźcie, postrzelamy dla zabawy". Mi nawet nie chodziło o to, że jest nas trzy osoby mniej, bo pewnie by zaraz doszli, tylko że część nie zdążyła się dobrać w grupy, w pewnym momencie przeciwników było więcej niż 16 i w ogóle panował bałagan, a spider się z tym nie zgadzał. Zabawa zabawą, ale nie zapominajmy o zdrowej i sprawiedliwej rywalizacji. Za pierwszym razem dostaliśmy od Hiszpanów, bo brakowało nam doświadczenia i nie mam żadnych z tym problemów. Z Anglikami przegraliśmy, bo w rundzie, gdzie ilość ma znaczenie, opuściło nas parę osób i to z kolei już mi się nie podobało. Trzy osoby to wystarczająca ilość, by utrzymywać jedno z miejsc w Capture and Hold. Myślę, że wiekszość się zgodzi, że jeśli mamy przegrywać, to przynajmniej miejmy równe szanse. Także polemizowałbym kto wczoraj pokazał klasę i solidarność z resztą, bo już z podstawówki wyniosłem zasadę, że jak 80% klasy mówi: "Zrywamy się z fizy", to pozostałe 20% idzie z nimi, albo do końca tygodnia będą się obnosić z tytułem "kujonów"
There is no "I" in team. Także spider niech się nie przejmuje, Pani Moderator niech sie nie gniewa, a my cieszmy się, że Neq musi się uczyć do matury, gdy większość ma to już za sobą ![]()
Co prawda komentarz słowny, który dało się usłyszeć z ust niektórych osób, był zupełnie nie na miejscu, ale o kulturze osobistej już dużo razy rozmawialiśmy.
No a co nas nie zabije, to nas wzmocni - wczoraj dowiedzieliśmy się co jest dobre przy tego typu eventach, a co się nie sprawdza. Mam nadzieję, że następnym razem, przy okazji poprawnego rewanżu z Hiszpanią, albo meczu z Portugalią (mam nadzieję, że za trzy tygodnie, wtedy wezmę w nim udział), będziemy mieli odpowiednią ilość czasu i obowiązek organizacji da się rozłożyć na nieco więcej osób, tak jak przy okazji walki z Anglikami.
EDIT: Unholy mnie trochę uprzedził, ale dołożę jeszcze od siebie ![]()
malenki: niepisaną regułą podczas organizacji wszystkich tego typu gier jest to, że sygnał do startu dają przedstawiciele obu drużyn, lub organizator eventu. W piłce nożnej jest to sędzia, w czasie wyścigów jest sygnalizacja świetlna. U nas był to spiderszczebl. Wypadało się zwrócić do kogoś z pytaniem kto gra i jak gramy, a nie wchodzić i rozpoczynać grę, gdy część zawodników nie dołączyła, a reszta nie dobrała się jeszcze w grupy. Hasło już wiele razy było podawane na forum, ale jeszcze nie mieliśmy przez to takich problemów. Następnym razem będziemy bardziej ostrożni.
z 16-09-2009 01:28 PM
Witam!
Jeśli chodzi o mnie nie mam w zwyczaju się gniewać tym bardziej, że nie widzę powodu.
Wczorajsze zajście analizujemy z różnych punktów widzenia i każdy ma do tego prawo, teraz czas na wyciągnięcie odpowiednich wniosków, które mogą okazać się pomocne w kolejnych starciach.
Każdemu niezorientowanemu, zanim się wypowie radzę zapoznać się z treścią postów a nie z jedną informacją, bynajmniej nie mam na myśli tylko maleńkiego.
Pozdrawiam,
Cassiopaea
z 16-09-2009 01:33 PM
z 16-09-2009 04:36 PM
z 16-09-2009 05:03 PM
Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!
Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.
Website ©2011 Sony Computer Entertainment Europe
Cała zawartość, tytuły gier, nazwy handlowe i/lub wizualna postać gier, znaki handlowe, grafika i związane z nimi zdjęcia, są znakami handlowymi i materiałami objętymi prawami autorskimi, należącymi do ich prawowitych właścicieli. Wszelkie prawa zastrzeżone. [więcej informacji]