Odpowiedz
Member
Kamil12l
Wiadomość 121 z 230 (1,449 Obejrzane)

Euro-Killzone Polska vs Portugalia ( Zapowiedź )

[ Edytowany ]

Witam,

Chciałem poinformować was o planowanym meczu Polska vs Portugalia , mecz nie odbędzie się z uprzedzeniem o jeden dzień lecz za minimum 3 tygodnie przy dobrych wiatrach 2 :smileyhappy: Więc będzie dużo czasu na treningi i tym razem postaram organizować je tak aby wszyscy mogli wziąć w nich udział. Więcej informacji już niebawem :smileywink:

P.S. Nawet na oficjalnej stronie PlayStation wspomniano o Euro-Killzone a nawet ze znaczkiem TM :smileytongue::smileyvery-happy:

Pozdrawiam,:smileyhappy:

Message Edited by Kamil12l on 16-09-2009 12:33 AM
http://www.youtube.com/user/Kamilk12l

Follow Kamil12l on Twitter
Share
Prosimy używać zwykłego tekstu

Dotyczy: Euro-Killzone Polska vs Portugalia ( Zapowiedź )

Ja wstepnie sie na to pisze ale jesli bedzie taka mozliwosc chcialbym zreorganizowac czy jak to sie tam pisze mecz z Hiszpania....Na tych ustawieniach ktore Wam podalem spokojnie mimo braku doswiadczenia moglismy to wygrac...Dzieki pomocy kilku osob bylem w stanie Was jakos poustawiac wiec chce jeszcze raz podziekowac takim osobom jak zimin z klanu [pol] i Sydious z klanu [ALA]
Share

Re: Dotyczy: Euro-Killzone Polska vs Portugalia ( Zapowiedź )

[ Edytowany ]
Pisze z PS3, wiec bedzie bez polskich znakow. Cass, nie rozumiem do konca Twoich pretensji... Za pierwszym razem nawalili Hiszpanie, przy drugim podejsciu, nieznazny nikomu tutaj osobnik, o jakze wiele mowiacym nicku - malutki. Wtedy tez wyszla wiekszosc uczestnikow, poniewaz Hiszpanow bylo wiecej. Ja sie zgadzam, ze to miala byc bitwa dla zabawy, ale w tym przypadku zabawe mieliby oni, masakrujac nas. Dodatkowo raz juz z nimi przegralismy, wiec chcielismy sie zrewanzowac. Ale juz mniejsza z tym. Po tym drugim wyjsciu, czesc osob chciala mimo wszystko zagrac, ja rowniez, ale czekajac na czacie nie zauwazylem informacji, ze niektorzy juz graja i kto jeszcze ma ochote, niech dolacza. Dowiedzialem sie o tym, gdy juz ludzie konczyli grac. Mam nadzieje, ze taka sytuacja juz sie nie powtorzy i bedzie mozna rozegrac mecz w normalny sposob. A wracajac do osoby malutkiego... Albo lepiej bedzie, abym nie pisal... :smileytongue:
Message Edited by Unholy_Light on 16-09-2009 02:27 AM
Share
Member
malenki
Wiadomość 124 z 230 (1,396 Obejrzane)

sorki bardzo unholy_lightale o co ty masz do mnie k****** pretensje wejdz sobie jeszcze raz na forum i poczytaj.... wyraznie jest napisane zapraszamy wszystkich i zaraz ponizej cass podaje logby i haslo. cos tu nawalila moim zdaniem organizacja a wina obarczasz mnie owszem moze zrobilem falstart ale przypadkiem po prostu prubowalem tak jak mnie poprosiles opuscic gre..... za falstart przepraszam wszystkich ale na przyszlosc jesli organizujecie gre i zapisy do niej to nie udostepniajcie hasla na forum tylko przesylajcie kazdemu na konsole do friends. mam nadzieje ze w przyszlosci nie bedzie takich"kwiatkow" i organizacja bedzie lepsza. mam nadzieje ze jeszcze bede mial szanse sie zrechabilitowac na polu walki przy waszym boku .... pozdrawiam
Share

Co ja mam (i  nie tylko ja)? Może to, że przez Twoje przedwczesne rozpoczęcie, cała gra poszła w cholerę?
Ja wiem, że Cass chciała, aby każdy mógł wziąć udział. Ale ja uważam, że udział powinny były wziąć osoby, które wcześniej się zgłosiły i brały udział w omawianiu taktyki.
Mieliśmy już pełny skład na tę potyczkę, który niestety się posypał.

Jeżeli chciałeś wziąć udział, to trzeba było się odezwać wcześniej, po przeczytaniu o możliwości uczestniczenia, na forum lub pisząc do Cass/spidera na PS3, czy nadal jest taka możliwość, ZANIM postanowiłeś to zrobić na własną rękę.

Moje zdanie jest takie, że przy następnych okazjach osoby, które będą chciały grać, niech wezmą udział w treningach oraz omawianiu taktyki.
Żeby nie było tak, że przyjdą z "ulicy" i będą biegać po mapie bez ładu i składu.
Share
Beta Tester
Emeraldar
Wiadomość 126 z 230 (1,375 Obejrzane)

Euro-Killzone Polska vs Portugalia ( Zapowiedź )

[ Edytowany ]

Niby już wszystko zostało ustalone i większość się wyspowiadała, ale dobrze wiecie, że wujek Em musi dołożyć swoje pięć groszy :smileywink: Tylko proszę mi się nie obrażać, nie mam do nikogo pretensji, zwalam wszystko na małą ilość czasu, jaką mieliśmy na zorganizowanie meczu i HSy, które się rozładowują :smileytongue:

Z tego co wiem, główne skrzypce, jeśli chodzi o organizację, grał u nas spiderszczebl i dostaje Kudosa i podziękowanie za to, że przez ponad dwie godziny starałeś się nas ustawić i przydzielić role i w końcu nawet to wyszło, bo szczerze nie wierzyłem, że da się na szybko zebrać kilkanaście osób. Mimo, że ja dalej uważam, że łatwiej i przejrzyściej dla wszystkich byłoby napisanie obszernego postu na forum, z dokładną listą uczestników, przynależnością do drużyn i wyłożeniem ogólnej strategii. A do tego pół godziny przed grą przedstawienie dowódcom drużyn wytycznych online. Nasza drużyna pod koniec była gotowa i każdy, bez zagłębiania się w szczegóły, wiedział co miał robić. Ale to spokojnie można było omówić na forum. Tym bardziej, że część osób nie słyszała co inni mówili, bo komunikacja głosowa w K2 nie działa idealnie.
Ale wracając do poprzedniego wątku - uznałem, że rządzi tutaj spider. Jeśli mówi: "Ja nie gram, wychodzimy", to ja wychodzę za nim, tym bardziej, że na ekranie zaraz zaczęło mi się pojawiać "Gracz X odchodzi", "Gracz Y odchodzi". Ale my nie wyłączyliśmy konsoli i nie poszliśmy oglądać telewizji, tylko siedzieliśmy na czacie i czekaliśmy na sygnał: "Lobby znowu założone, wchodźcie", tak jak to miało miejsce za pierwszym razem, albo tak jak tu wcześniej powiedziano: "Chodźcie, postrzelamy dla zabawy". Mi nawet nie chodziło o to, że jest nas trzy osoby mniej, bo pewnie by zaraz doszli, tylko że część nie zdążyła się dobrać w grupy, w pewnym momencie przeciwników było więcej niż 16 i w ogóle panował bałagan, a spider się z tym nie zgadzał. Zabawa zabawą, ale nie zapominajmy o zdrowej i sprawiedliwej rywalizacji. Za pierwszym razem dostaliśmy od Hiszpanów, bo brakowało nam doświadczenia i nie mam żadnych z tym problemów. Z Anglikami przegraliśmy, bo w rundzie, gdzie ilość ma znaczenie, opuściło nas parę osób i to z kolei już mi się nie podobało. Trzy osoby to wystarczająca ilość, by utrzymywać jedno z miejsc w Capture and Hold. Myślę, że wiekszość się zgodzi, że jeśli mamy przegrywać, to przynajmniej miejmy równe szanse. Także polemizowałbym kto wczoraj pokazał klasę i solidarność z resztą, bo już z podstawówki wyniosłem zasadę, że jak 80% klasy mówi: "Zrywamy się z fizy", to pozostałe 20% idzie z nimi, albo do końca tygodnia będą się obnosić z tytułem "kujonów" :smileywink: There is no "I" in team. Także spider niech się nie przejmuje, Pani Moderator niech sie nie gniewa, a my cieszmy się, że Neq musi się uczyć do matury, gdy większość ma to już za sobą :smileywink:

Co prawda komentarz słowny, który dało się usłyszeć z ust niektórych osób, był zupełnie nie na miejscu, ale o kulturze osobistej już dużo razy rozmawialiśmy.

No a co nas nie zabije, to nas wzmocni - wczoraj dowiedzieliśmy się co jest dobre przy tego typu eventach, a co się nie sprawdza. Mam nadzieję, że następnym razem, przy okazji poprawnego rewanżu z Hiszpanią, albo meczu z Portugalią (mam nadzieję, że za trzy tygodnie, wtedy wezmę w nim udział), będziemy mieli odpowiednią ilość czasu i obowiązek organizacji da się rozłożyć na nieco więcej osób, tak jak przy okazji walki z Anglikami.

EDIT: Unholy mnie trochę uprzedził, ale dołożę jeszcze od siebie :smileywink:

malenki: niepisaną regułą podczas organizacji wszystkich tego typu gier jest to, że sygnał do startu dają przedstawiciele obu drużyn, lub organizator eventu. W piłce nożnej jest to sędzia, w czasie wyścigów jest sygnalizacja świetlna. U nas był to spiderszczebl. Wypadało się zwrócić do kogoś z pytaniem kto gra i jak gramy, a nie wchodzić i rozpoczynać grę, gdy część zawodników nie dołączyła, a reszta nie dobrała się jeszcze w grupy. Hasło już wiele razy było podawane na forum, ale jeszcze nie mieliśmy przez to takich problemów. Następnym razem będziemy bardziej ostrożni.

Message Edited by Emeraldar on 16-09-2009 01:24 PM
Share
Community Team Leader
Cassiopaea
Wiadomość 127 z 230 (1,342 Obejrzane)

Euro-Killzone

Witam!

Jeśli chodzi o mnie nie mam w zwyczaju się gniewać tym bardziej, że nie widzę powodu.

Wczorajsze zajście analizujemy z różnych punktów widzenia i każdy ma do tego prawo,  teraz czas na wyciągnięcie odpowiednich wniosków, które mogą okazać się pomocne w kolejnych starciach.

Każdemu niezorientowanemu, zanim się wypowie radzę zapoznać się z treścią postów a nie z jedną informacją, bynajmniej nie mam na myśli tylko maleńkiego.

Pozdrawiam,

Cassiopaea:smileywink:

Share

Dotyczy: Euro-Killzone

Wiec konczymy wszelkie spory/pochwlay i inne tego typu sprawy...bylo minelo i niestety pod wplywwem chwili zrobilo sie nieciekawie ale mysle ze nikt do nikogo nie zywi zadnej urazy wiec podajcie sobie rece i trzeba by cos dzialac....Jak napisal LewisPL najpierw sie dobierzmy omowmy sobie mape i dopiero jak bedziemy gotowi damy Hiszpanom znac ze chcemy rewanzu procz tego juz przynajmniej ta czesc z nas ktora bedzie chciala wziac udzial w meczu z Portugalia bedzie miala jakies pojecie o grze w zespole i troszke bedziemy wiedzieli jakie kto ma umiejetnosci wiec napewno bedzie to wygladalo coraz lepiej...widomo najtrudniejszy pierwszy krok a to byla wlasnie pierwsza taka akcja ktorej organizacji sie podjalem...
Pozdrawiam
Share
Member
Rydzio
Wiadomość 129 z 230 (1,305 Obejrzane)

Re: Euro-Killzone 2

Organizacja i omówienie taktyki było niemal idealne do momentu .. wszyscy wiemy którego... 
spierszczebl bardzo dobrze wszystko zorganizował i widać było że był w to bardzo zaangażowany.

Kazdy wiedział co robić, moj Team miał zająć most i byłem gotów go bronić nawet jak bym był sam w tym rejonie.
Czułem pod skórą że wygramy ten mecz bo wszystko było przygotowane na tip-top. 
No ale wyszło jak wyszło, przynajmniej wiekszość osób bedzie znać taktyke na tej mapie w przyszłości :smileytongue:
A teraz moja prośba ... zróbmy to kiedyś jeszcze raz :smileyvery-happy:  
Share

Dotyczy: Re: Euro-Killzone 2

Taaaak Rydzio:smileyvery-happy: Ucieknijmy znowu:smileyvery-happy: heheheh
Share
Ogłoszenia

Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!

Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.