Odpowiedz

KZ3 i problemy z zestawem sluchawkowym...

Witam,

Szukalem na kilku forach ale nie widze podobnego tematu a moze ktos jednak ma taki problem jak ja. Chodzi o rozmowy podczas gry multi, testowalem juz dwie sluchawki BT i na kazdej znajomi z ktorymi jestem w druzynie przez 80% czasu gry slysza mnie jak zepsue radio, czyli szumy trzaski itp. - czasem zdarza sie ze na chwile wszystko jest OK po czym znowu kaszanka. Nie ejstem w stanie okreslic kiedy problem sie zaczal ale dawniej moglem bez problemu rozmawiac pod czas gry. Ja slysze wszystkich bardzo dobrze i wyraznie, zadne dodatkowe urzadzenie nie obciaza mi podczas gry sieci na tyle zebym mial problem z wysylem dzwieku od siebie (tak mysle). Problem potrafi zniknac calkowicie przy rozmowie w menu choc rowniez nie zawsze. Co ciekawe wystepuje tylko w KZ3, nie ma tego zjawiska w MS:A czy np. MoH. Konfiguracja audio w samej konsoli jest poprawna, zarowno czulosc jak i modulacja nic nie maja do rzeczy.Lacze jakie posiadam to neo 6 mb wiec spokojnie powinno sie wyrabiac ze swoim 640kb na uploadzie. Moze ktos ma podobna sytuacje...

Przy okazji moze ktos mi wyjasni co moze byc powodem tego ze gdy przestawie w opcjach audio slyszalnosc tylko na oddzial to wtedy w ogole nie moge sie dogadac z kumplami w druzynie, natomiast zmiana na frakcje usuwa problem ?.

Share
Prosimy używać zwykłego tekstu

Re: KZ3 i problemy z zestawem sluchawkowym...

Powaznie nikt sie z tym nie spotkal ??? :xCry:

Share

nie wiem czy pomoże ale spróbuj 

ustawienia>ustawienia akcesoriów>ustawienia urządzenia audio>poziom mikrofonu zmień na mniejszy

i powinno być ok :smileyhappy:)

Share

Niestety to nic nie daje poza tym ze po zmniejszeniu czulosci inni nie slysza tego co sie dzieje u mnie w domu :-).

Share

no to sory ziomek ale nie mam pojęcia ..

Share
Member
robson76pl
Wiadomość 6 z 9 (207 Obejrzane)

Jeśli  masz  możliwość  to  najprostszym  sposobem  jest  zamiana  z kimś  kto  ma HS   takiej  samej  firmy  jak  Ty  , wtedy  dowiesz  się  czy to  problem  Twojej  słuchawki , jeśli  nie  masz   znajomego   z  Kz 3 blisko   a  masz  kogoś  zaufanego  dalej   to wyślij mu  na  jeden  dzień , i wtedy daj  znać .

Pozdrawiam.

Share

Jak juz pisalem mam tak na dwoch roznych sluchawkach.

Share
Member
robson76pl
Wiadomość 8 z 9 (196 Obejrzane)

Dotyczy: KZ3 i problemy z zestawem sluchawkowym...

Czytałem , że  testowałeś  ,  już   dwie   słuchawki    ,  ale  jeśli  ,którąś  byś  przetestowal  u  kogoś  innego miałbyś  odpowiedz  , czy  jest  to  wina  słuchawki czy  nie .

Możesz   , też   w  czasie  gry  spróbowac wyciszyć  wszystkich  pojedyńczo  i  pózniej  odciszyć  np  tylko  3  znajomych .

Share

Hejka.

Sprawdź gre na samych słuchawkach. Powyłączaj inny sprzet audio jak np. kino domowe itp  - cokolwiek masz podłączone do PS3 nie tylko. Może siedzisz blisko jakiejś lampki albi innego elektronicznego szajsu  co ci sprzężenia sieje?

Share
Ogłoszenia

Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!

Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.