Odpowiedz

Killzone 4

Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że czwarta część naszej ulubionej serii jest nieunikniona. W końcu nawet GG dało nam silny sygnał, wmontowując pod koniec kampanii filmik z odnalezioną kapsułą ratunkową. Wielu twierdzi, że to Stahl przeżył zniszczenie swojego krążownika...

Zostawmy jednak fabułę.

Moje pytanie do Was brzmi, czego byście się spodziewali nowego lub lepszego w Killzone 4? W "trójce" GG uraczyło nas jetpackiem, Exo i brutalnymi technikami zabicia wręcz - Czwórka MUSI iść krok dalej. W ktorym kierunku?

Ja stawiam na większą interakcję z otoczeniem.

Mamy już tego przedsmak w ostatnich mapach DLC, gdzie w Akademii Radeca możemy zawalić dach na głównym placu. Ponadto w KZ3 odebrano nam możliwość zabijania strzelając do beczek z paliwem lub pojemników z Petruzytem, cały ciężar "zabić environmentowych" przerzucając na purchawy w Dżungli Kaznańskiej.

Wyobraźcie sobie możliwość wyboru, podczas gry, w jaki sposób chcemy zabić przeciwników ulokowanych na balkonie: strzelając do nich pojedynczo, czy... waląc cały balkon z RPG, zabijając także wszystko, co się znajdowało pod nim. Wyobraźcie sobie pojazdy wybuchające od strzałów - jakże stały element każdej innej gry wojennej.

Do interakcji zaliczam także możliwość zajęcia sterów dowolnych, w miarę sprawnych pojazdów widocznych na mapie, w każdej chwili - od motocykla począwszy, na intruderach kończąc. To dałoby nam możliwość wykonywania misji lub przechodzenia kampanii na wiele sposobów.

Co do Multiplayera, staiam na pójście graczom na rękę i przywrócenie samodzielnego ustawiania spawnpointów. Ok, rozumiem tłumaczenie GG, że spawngranaty często kolidowały z elementami mapy. Wszyscy to widzieliśmy - każdy zna filmiki UMOEDERa. który pokazywał jak rzucać race, aby wyskakiwać zza ściany albo z sufitu. Jednak czemu nie zrobić możliwości ustawiania respów przez taktyka tak, jak inżynier stawia wieżyczki? Rozwiązuje to wszzystkie problemy, także ten wbieganai na jana w strategiczne miejsce po to tylko aby rzucić racę i od razu zginąć. Niech rozstawienie respa trwa 5 sekund - wystarczy, aby zmusić do szukania "bezpiecznego" miejsca, zamiast wrzucać w środek strefy śmierci wroga. Oczywiście likwiduje to wszelkie zagrożenia kolizji z mapą, gdyż w nieprawidłowym miejscu, resp się po prostu nie zacznie stawiać (podobnie jak wieżyczka).

A jakie są Wasze pragnienia? :smileywink:

Lo, gjør der jeg ser min far. Lo, gjør der jeg ser min mor, mine søstre og mine brødre. Lo, gjør der jeg ser ledningen av mitt folk tilbake til å begynne. Lo, de kaller til meg. De byr meg tar mitt sted på Asgard i hallene av Valhalla, hvor den modige kan leve for evig.
Share
Prosimy używać zwykłego tekstu

Re: Killzone 4

W Killzone4 mam nadzieję, że GG wróci rozum do głowy i będziemy mieli come back genialnych patentów z Killzone2, a nie tego pseudo FPS-a jakim jest część trzecia. 

W czwartej częśći powinien zostać przywrócony normalny system meczy klanowych. Tak jak pisze Macio taktyk musi mieć możliwość rzucania flary na której mielibyśmy możliwość respa, dzięki czemu znowu zawitałby element zaskoczenia czy potrzeba osób które wiedzą gdzie, kiedy i jak rzucać flarę. 

Exo, jetpacki, brutal mele i inne niepotrzebne, a wręcz uciążliwe patenty mogłyby zostać usuniętę.

Moim zdaniem najważniejszą rzeczą którą powinno GG zaimplementować to możliwość robienia własnych serwerów oraz ogólnie powrócić do sterowania z Killzone2, które dawało jednym pole do popisu a innym bardzo częste zgony na polu walki.

Tyle na temat.

Share

Możliwość umawiania się na mecze klanowe to absolutnie najważniejsza rzecz, jaka powinna wrócić! W tej chwili albo możesz ustawić Custom Game, bez statsów klanowych, albo złapać jakiś inny klan na chybił-trafił.

W KZ2, przypomnę, można było zapisywać się na turnieje klanowe na stronie - można było wybrać klan, uczestników, i warunki rozgrywki, a także nagrodę za zwycięstwo.

Lo, gjør der jeg ser min far. Lo, gjør der jeg ser min mor, mine søstre og mine brødre. Lo, gjør der jeg ser ledningen av mitt folk tilbake til å begynne. Lo, de kaller til meg. De byr meg tar mitt sted på Asgard i hallene av Valhalla, hvor den modige kan leve for evig.
Share

[ Edytowany ]

Po co wydawać kasę na produkcję Killzone 4?

Wystarczy Killzone 2 i 1/2:Stupid: (Młode Wilki:smileytongue:)

Mega DLC i po sprawie:smileyvery-happy:

@Macio i Loko jak najbardziej się z wami zgadzam:smileyhappy:

Chciałbym, aby w K4 były do wyboru postacie kobiet (Dla Ciebie weszka_1989)

Szczególnie interesuje mnie od bardzo dawna postać, która by miała przy sobie kompana, czyli poprostu PSA:smileysurprised:

Myślę, że pies by sie przydał np. do wytropienia przeciwnika lub jako mięso armatnie idąc na pierwszą linię ognia:smileyvery-happy:

dog-killzone.jpg

Ustrzelić takiego pieska (SHOTGUN), ukręcić mu głowę lub poczuć bół odgryzającego tyłek to dopiero piękna sprawa:smileytongue:

Share

Rewelacyjny pomysł!

Taki pies mógłby pełnić podobną rolę jak Medi-droid, jeno na poziomie gruntu, ale za to bardziej zabójczo (większy damage - np. jedno chapnięcie = 80% damage, czyli po dwóch leżysz nawet z założoną zbroją).

Co do kobiet na polu bitwy - O TAK! I to wcale nie koniecznie jako medycy - ja bym widział wprowadzenie damskich Capture Trooperów - najszybszych jednostek na polu, wyposażonych tylko w krótka broń boczną, ale za to w megaszybki sztylet. Mogliby się defaultowo poruszać tak szybko, jak Assault z włączonym przyspieszeniem w KZ2. Dokładne przeniesienie postaci z kampanii + M66 do dyspozycji jako jedyna broń palna.

Share
Member
cubeline82
Wiadomość 6 z 20 (384 Obejrzane)

wszystkie budynki, ściany które można rozwalić jak w bf2 bad company.

wybrór serwera na którym chce zagrać, poza mapą.

więcej broni, bardziej zróżnicowane klasy czego nie widać w żadnej kz, może isa bardziej opancerzona a helagst mocniejsze obrażenia, lepsza broń, inne umiejętności, dodatki, teraz poza wyglądem nie ma różnicy.

gram nie całe 23h w kz3 i zaczyna mi się już nudzić w przeciwieństwie do bf2 bd2.

małe pojazdy, np. takie same jak w bf 2142.

więcej map darmowych z patchem, nie mam zamiaru płacić 15pln za 1ną czy 2ie dodtakowe mapy.

Share

@Cubeline

Z tego co przeczytałem w twoim poście to chesz zmienić cała mechanikę gry oraz otrzymać BF'a w uniwersum KZ4. Powiem tylko: Życzę szczęścia:smileywink:

Share

dla mnie killzone3 jest lepsze niż bf bc 1 i 2 

w killzonie fajnie sie zabija hehe 

ale co nowe to nie wiem co bym chciał zobaczyc :smileyvery-happy: 

Share
Member
cubeline82
Wiadomość 9 z 20 (362 Obejrzane)

[ Edytowany ]

burzak zaczynałem od bf2, ostatnio grałem w bad company 2 na pc,

pod względem grywalności i efektów moim zdaniem killzone cała seria

nie ma dużysz szans na taką popularność jak seria Batllefield 2 bd 1 i bd2, bf3

napisałem co moim zdaniem chciałbym zobaczyć w killzone 4,

gra padem w battlefielda i killzone 1,2,3 to całkowita pomyłka,

kupiłem killzone 3 ze względu na to że można grać move'm i daje to dużą, o wiele wiekszą frajdę i przyjemność gry na ps3 w FPS.

czekam na to aż BF3 albo kolejna część bedzie pod move i wtedy całkowicie przestane grać w killzone.

teraz grając movem w killzone3 co rundę łapie najmniej po 3 tyś punktów, najwięcej prawie 9 tyś.

więc taka gra dla mnie nie daje mi dużej frajdy, tym bardziej to się szybko nudzi.

osoba z padem przeciwko osobie z movem...

LokoCzoko

powiedz mi co jest takiego super w killzone 3, czym się różnie isa od helgast poza wyglądem,

bronie takie są same, umiejętności też, grałem w killzone 2 i killzone 3, poza grafiką lepszą, nie widzę żadnej różnicy pomiedzy tymi grami, pomijąjąc wygląd map, broni...

Share

to samo battlefield. dla mnie battlefield bad company 1 i 2 też sie prawie niczym nie różnią ja tam lubie bfa ale dla mnie różnic między nim a kz niema . bf bc 1 znudziła mi sie po 1.5 miecha grania ..

Share
Ogłoszenia

Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!

Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.