z 12-09-2011 11:30 AM
Witam serdecznie,
zapraszam wszystkich Członków Klanu OFPS, którzy posiadają Killzone 2 i chcieliby dołączyć do oddziału!
Gramy co wtorek, o 21:00, na serwerze "www.ofps.pl".
Aby dołączyć do oddziału, wyślijcie, proszę, do mnie wiadomość przez PSN (ID: Macio_82) lub skontaktujcie się ze mną na maila: macio_82@ofps.pl .
Do zobaczenia u wrót Helghanu, Pól Wiecznej Chwały Klanu OFPS!
z 23-09-2011 12:11 PM
Witam
W tym tygodniu próbuje zdobyc pucharek "Valor Grand Cross", na obecną chwile znajduje się w 2% najlepszych graczy. Brakuje mi około 1000PKT by dostać się do 1%, wynika to z braku czasu by móc nieustannie gryć, a i moja samiczka niebawem zbanuje mi konsole i tu pojawia się moja prośba do was. Czy jest może osoba która podłoży mi się, tak bym mógł zdobyć brakujące pkt ?? Chodzi konkretnie o rozegranie około dwuch meczy w ofiary wojny (100kills, 30min) i pozwolenie mi ustrzelić 100 headshot-ów (co w sumie da 400pkt x1.5 za wygrany mecz = 600pkt). W tym tygodniu będę po 23:00 dostępny więc dajcie znać co i jak.
PS. Dostałem propozycje gry klanowej w KZ2 (THE POWER MEXICAN VS. OFPS), niestety nasz klan liczy tylko 2 graczy więc... cóż sami wiecie. Jak macio się pojawi to może zagramy.
Pozdrawiam
z 23-09-2011 02:08 PM
Właśnie przez takie podkładanie się robią ten denny matchmaking.
z 23-09-2011 03:55 PM
@LokoCzoko
Zgadzam się z Tobą w 100% Teraz chociaż wiemy kto się do Tego przyczynił![]()
w 24-09-2011 09:40 AM - last edited on 24-09-2011 09:43 AM
Na stos z nim, spalić go !! To nicpoń, jak on śmie robić coś takiego ?! ![]()
Nie zauważyłem żeby ktoś czepiał się innych o to że proszą o pomoc w zdobyciu trofea (odsyłam do wątku z trofeami). A post spowodowany był notorycznym występowaniem błędu 20007, przez który straciłem już sporą liczbę pkt. Osobiście liczyłem bardziej na jakieś zmotywowanie z waszej strony np. „Dostałeś się do najlepszych 2%, to dasz rade dobić do tego 1%
”, niż faktyczną pomoc.
Co do matchmakingu, cóż nie zgodzę się z wami (a przynajmniej nie w 100%) z tym że takie działania miały tak ogromny wpływ na wprowadzenie tego rozwiązania. Wręcz przeciwnie, to przez graczy którzy nieustannie oblegają serwery i „koszą” nowo przybyłych, którzy bardzo szybko się zniechęcają i tym samym rezygnują z dalszej zabawy w Multi wprowadzono Matchmaiking i system rang. Daje to możliwość pogrania online, bez obaw że trafią na wyjadaczy z którymi nie mają szans.
Teraz Pan Józef który gra raz w miesiącu ma możliwość pograć w Multi i polepszenia swoich umiejętności, ba z czasem może sam stanie się wyjadaczem i zacznie kupować DLC. A o to chodzi właśnie developerom jak i korporacją (SONY, MS), by ich produkt trafił do jak największego grona odbiorców i żeby nie sprzedawali gry zaraz po przejściu kampanii dla pojedynczego gracza.
Czy jest to dobre rozwiązanie dla samych graczy, nie mnie to oceniać (osobiście nie jestem fanem braku dedykowanych serwerów w grach). Na zmianę tego trendu na razie się nie zanosi, więc albo godzimy się na warunki dyktowane przez SONY, albo... no właśnie, cóż na pozostaje ?
Pozdrawiam
z 24-09-2011 11:52 AM
z 24-09-2011 12:22 PM
z 25-09-2011 08:26 AM
z 25-09-2011 08:45 AM
@robson
Dzięki robson, ale w przyszłym tygodniu już chyba tyle czasu na granie nie będę w satanie zagospodarować (a może się uda), piorytetem będzie zdobyćie pucharka "okiełznaj tygrysice"
(jakieś kwiatki i błyskotki powinny ułatwić sprawe, ale najważniejszy będzie mój czas na który zasługuje).
Tak czy siak dobra informacja to ta, że udało mi się dostać do 1% (niewiem czy nadal w nim jestem bo serwery nie działają), ale postaram się to utrzymać ku chwale OFPS !!! ![]()
Raz jeszcze dzięki i pozdrawiam
Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!
Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.
Website ©2011 Sony Computer Entertainment Europe
Cała zawartość, tytuły gier, nazwy handlowe i/lub wizualna postać gier, znaki handlowe, grafika i związane z nimi zdjęcia, są znakami handlowymi i materiałami objętymi prawami autorskimi, należącymi do ich prawowitych właścicieli. Wszelkie prawa zastrzeżone. [więcej informacji]