w 11-04-2011 07:57 PM - last edited on 11-04-2011 08:03 PM
Drodzy bracia i siostry!
Nadszedł czas by w końcu ustalić regularny termin zrzutu naszych oddziałów na ziemie Helghanu!
Klan OFPS, którego staliście się częścią, będzie spotykał się na polu bitwy w każdą środę o godz. 20:00.
Środek tygodnia myślę, że będzie najbardziej adekwatny dla naszego oddziału, aby mogło stawić się od nas jak najwięcej osób! Godzina zaś, jest podyktowana zrozumiałą niemożnością przez wszystkich, penetrowania Helghańskim ziem, w godzinach nocnych. Jak dobrze wiemy, każdy z nas, prócz wspólnej walki, ma także do wykonania swoje własne cele i misje... Jednak jak zauważyliście, nie jest podana ostateczna godzina przerwania naszego natarcia! Z tego też powodu w środę nawet o godz. 22:00 będą zapewne sprawowały dyżur osoby z naszego klanu.
Aby umożliwić nam komunikację ze wszystkimi z oddziału, w czasie trwania "treningu", na czacie tekstowym zostanie uwtorzyny pokój zatytuowany "OFPS Klan KZ3". Prosiłbym o dodawanie do pokoju wszystkich z naszego klanu, których mamy na liście przyjaciół, a którzy będą w tym czasie grali w Killzone 3 (jeżeli grają w tym czasie w coś innego proszę o nie dodawanie do pokoju - każdy z nas ma prawo w danym momencie również wypoczywać przy innej grze, jeżeli ma takie życzenie).
Dobrze by było, aby każdy z nas, na swojej liście przyjaciół, miał dodanych chociaż 5 osób z naszego klanu. Wiadomo, że lista ta ma niestety duże ograniczenie, stąd dodanie wszystkich jest dla niektórych niemożliwe.
Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć mobilizacji, wytrwałości oraz celności w eliminowaniu nieprzyjacielskiego oddziału. Panie i panowie, do boju, za OFPS!
z 11-04-2011 09:30 PM
z 11-04-2011 09:44 PM
z 12-04-2011 01:15 PM
z 12-04-2011 04:07 PM
ja niestety w tym tygodniu praca od 18.00 wiec bede dopiero moze od przyszlego ![]()
z 13-04-2011 02:57 PM
[środa, 13.04.2011]
Zapraszamy wszystkich!
Dziś w menu:
- Autostrada Koryncka
- Bulwar Bilgarska
na deser:
- Hala Turbin SE-6
Wszyscy z klubu OFPS - wjazd FREE!
Zaczynamy o 20:00 (druga tura o 22:00).
Nie może Ciebie zabraknąć!
w 13-04-2011 03:49 PM - last edited on 13-04-2011 03:50 PM
Dokładnie
Nic dodać nic ująć! ![]()
Informuję również, iż po wczorajszych ustaleniach, doszliśmy do wniosku, że w soboty będzie organizowany dodatkowy trening, głównie z myślą o turniejach klanowych. Już w tą (lub tę) sobotę odbędzie się pierwszy trening o kryptonimie "próbny". Naniesienie poprawki na pierwszą wiadomość w tym temacie nastąpi w przyszłym tygodniu.
A tymczasem, niestety skromniej niż kolega Maciej, zapraszam do udziału w dzisiejszym treningu!
z 14-04-2011 12:59 AM
Szybka wstępna potrenigowa myśl, na komentarze przyjdzie czas później, ale pierw przeleję to co dla mnie jest teraz istotne.
Plan na przyszły, środowy trening:
O godz. 20:00 tworzymy swój serwer i dzielimy się na dwie drużyny. W każdej drużynie zostanie wybrany jeden dowódca. Osoby do obydwu drużyn będą dobierane na zasadzie podobnej co na pierwszym treningu, w formie parzystej ("rz"
) i nieparzystej. Z tą różnicią, że będziemy żołnierzy przypisywali w kolejności takiej, w jakiej przyłączyli się do czatu tekstowego. Ja będę na czacie pierwszy, ponieważ go otworzę, więc będę miał na to wgląd i w razie co to pokoryguję.
Następnie po pierwszym trenigowym meczu przeciwko sobie, z frakcji drużyny zywcięskiej 5 pierwszych zawodników dostaje się do pierwszego składu. Z frakcji przegranej 3 pierwszych zawodników przechodzi do pierwszego składu.
Skład drugi tworzą analogicznie pozostałe osoby. Jeżeli nie będzie nas 16 to w drugim składzie będzie mniej osób.
Dowódcy: Zostało nimi 6 pierwszych osób, które są najwyżej w naszym rankingu klanowym (obecnie są to kolejno: Sydious, Demokles, kozik_k2, Mateo6981, Quper_88, Rympal - gratuluję Panowie zdobytego wyróżnienia). Chciałbym jednak aby na każdym treningu była pewna wymiana wśród 2 wybranych z pośród 6 dowódców, dlatego prosiłbym o pozwolenie dobierania dowódców. Chciałbym uniknąć sytuacji, że w potyczce przeciwko sobie, jacyś dowódcy nie będą mogli w ogóle zagrać ze sobą w jednej drużynie. Jeżeli na treningu nie będzie żadnego z dowódców lub będzie tylko jeden to w wolne miejsce będzie mogła wejść każda osoba, która będzie się czuła na siłach aby poprowadzić oddział. Nie chodzi mi oczywiście o całościowe dowodzenie na polu bitwy tylko o przewodzenie w menu gry i przygotowaniu do starcia. W samej grze natomiast widzę, że dobrze sprawdza się, kiedy zależnie od wydarzeń, dzielimy się w drobne grupy i wspólnie osłaniamy.
Kiedy już będziemy grali przeciwko innym frakcjom to analogicznie dowódcami zostaną pierw, któryś z 6 wyznaczonych na to stanowisko, a w drugiej kolejności osoby chętne do dowodzenia.
Myślę, że powyższe rozwiązanie znacząco ułatwi oraz jeszcze bardziej uprzyjemni nam wspólną grę.
Na koniec dziękuję oczywiście każdemu z osobna, kto stawił się na dzisiejszym treningu. Wspomnę tylko, że pierwsze strzały oddaliśmy po 20:00, a ostatni wojacy, zeszli z pola bitwy koło godziny 0:45. Nieźle ![]()
z 14-04-2011 12:09 PM
Dzięki za wyróżnienie ale nie chce być dowódcą, to że jestem wysoko w rankingu klanowym nie oznacza, że potrafie dowodzić bo nie potrafie, trzeba mieć obeznanie w misjach takie jakie ma Sydious, a ja jestem tylko FANATYKIEM resów
i tylko na tym się znam, także zamiast dowódcą wole być "niesubordynowanym sku***synem" ![]()
z 14-04-2011 02:35 PM
Quper, niegadaj takich bełkotów, grasz taktykiem, sporo śmigasz ze mną i z Demoklesem, uczymy się wzajemnie od siebie. Może niejesteśmy wszyscy idealnymi Patton'ami czy Sikorskimi ale tego można się nauczyć =) na potrzeby wyśmienitego grania.
Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!
Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.
Website ©2011 Sony Computer Entertainment Europe
Cała zawartość, tytuły gier, nazwy handlowe i/lub wizualna postać gier, znaki handlowe, grafika i związane z nimi zdjęcia, są znakami handlowymi i materiałami objętymi prawami autorskimi, należącymi do ich prawowitych właścicieli. Wszelkie prawa zastrzeżone. [więcej informacji]