z 31-08-2011 04:48 PM
Ja niestety miałem wczoraj problemy z moim nowym padem , nie mogłem sterować dobrze ani osią x ani y , co chwile stałem i zmieniałem ustawiania czułości - zamiast grać - i nic to nie dawało , sory za lecące ,,mięso'' z mojej słuchawki ale nawet jak biegłem to miałem wrażenie ,że biegne bokiem .
Kupiłem nowiuśkiego orginalnego pada Sony w opakowaniu , nie otwieranego , i bardzo się zawiodłem , przez moje ,krzyki ,, że co za g... mi sprzedali '' zbudziłem całą rodzine w domu !!!
Pózniej pomyślałem dobra jełopie
zapomniałeś jak się gra w KZ2 więc włączyłem KZ3 i humor całkiem mi się ......pogorszył
, było jeszcze gorzej - Demokles i Kozik - słyszeli tylko moje kur.. .
W końcu wyszedłem z multi i chcąc porównać zachowanie nowego pada ze starym włączyłem tryb kooperacji - czyli granie w KZ3 na dwa pady - okazało się że na nowym padzie jak przekrzywiam delikatnie gałke nie ma reakcji - w starym reakcja jest natychmiastowa i nie chodzi tu o szybkośc ruchu bo to można ustawić procentowo tylko o czułość .
Niestety nie wiem co z tym zrobić , najgorsze że nie moge znależć rachunku tak żebym mógł go zareklamować , macie jakieś pomysły ?
z 31-08-2011 09:01 PM
Stary pad już jest "wyrobiony"
Też zawsze mam taki problem po kupnie nowego
Jedynym lekarstwem na to jest GRAĆ GRAĆ i jeszcze raz GRAĆ![]()
z 06-09-2011 06:51 PM
w 11-09-2011 03:30 PM - last edited on 11-09-2011 03:38 PM
Pada rozbiera sie dosyć łatwo - może warto spróbować, przedmuchać go sprężonym powietrzem, zobaczyć, czy coś nie jest poluzowane. Spróbuj też zamienić gałki miejscami - ja tak robię co pół roku, bo w lewej mi się wyciera rowek na trzonku. ![]()
Może to być oczywiście też wina elektroniki, kalibracji... Na to nic nie poradzisz. Spróbuj zrobić hardreset padowi - potrzebujesz do tego spinacza. Od spodu jest dziurka do resetowania. Po tym będziesz musiał zrobić ponowną synchronizację z Czarnulkiem.
Jeden patenciarz przeniósł też przyciski L3 i P3 na spód gripów, pod palce środkowe - też dobre rozwiązanie, jeśli masz problemy z wciskaniem gałek:
http://www.youtube.com/watch?v=dmszIJdKSz0
OO! A ten miszczu ma sposób Naszych Ojców - WD40 w gałę i heja!
Na to nie wpadliśmy, co? ![]()
z 11-09-2011 06:07 PM
A ma ktoś z was uszkodziony pad do ps3. Potrzebuje właśnie tej gałki analogowej. Nie tej zewnecznej nakładki bo mam ich troche od ps2 tylko ten element elektroniczny. Nie pasuje z pada od ps2![]()
Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!
Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.
Website ©2011 Sony Computer Entertainment Europe
Cała zawartość, tytuły gier, nazwy handlowe i/lub wizualna postać gier, znaki handlowe, grafika i związane z nimi zdjęcia, są znakami handlowymi i materiałami objętymi prawami autorskimi, należącymi do ich prawowitych właścicieli. Wszelkie prawa zastrzeżone. [więcej informacji]