Odpowiedz
Member
robson76pl
Wiadomość 1 z 5 (267 Obejrzane)

PROBLEMY Z NOWYM PADEM !!!

Ja  niestety  miałem  wczoraj  problemy  z  moim    nowym    padem ,  nie  mogłem  sterować dobrze  ani  osią   x   ani   y   ,  co    chwile  stałem  i  zmieniałem  ustawiania  czułości -  zamiast  grać - i  nic   to  nie  dawało  ,  sory  za  lecące  ,,mięso''   z  mojej  słuchawki  ale  nawet  jak  biegłem  to  miałem  wrażenie  ,że  biegne    bokiem  .

Kupiłem  nowiuśkiego    orginalnego  pada  Sony   w  opakowaniu  , nie  otwieranego  , i  bardzo  się  zawiodłem  ,  przez  moje  ,krzyki   ,, że  co  za  g...   mi  sprzedali ''    zbudziłem   całą   rodzine    w  domu  !!!

Pózniej  pomyślałem  dobra  jełopie    :Stupid:   zapomniałeś  jak się  gra   w  KZ2    więc  włączyłem  KZ3  i  humor  całkiem   mi  się     ......pogorszył    :Argh:   ,  było   jeszcze    gorzej     -  Demokles  i  Kozik  -  słyszeli  tylko  moje  kur..     .  

W  końcu  wyszedłem  z  multi  i   chcąc  porównać  zachowanie  nowego  pada  ze  starym  włączyłem  tryb  kooperacji -  czyli   granie  w  KZ3  na  dwa  pady  -  okazało  się  że  na  nowym  padzie  jak  przekrzywiam  delikatnie    gałke  nie  ma  reakcji  -  w   starym  reakcja   jest   natychmiastowa    i  nie  chodzi  tu  o szybkośc  ruchu  bo  to  można  ustawić  procentowo  tylko   o  czułość  .

Niestety   nie   wiem   co  z   tym   zrobić  , najgorsze  że  nie  moge  znależć  rachunku  tak  żebym  mógł  go  zareklamować , macie  jakieś  pomysły ?

Share
Prosimy używać zwykłego tekstu

Re: PROBLEMY Z NOWYM PADEM !!!

Stary pad już jest "wyrobiony":smileywink: Też zawsze mam taki problem po kupnie nowego:smileytongue: Jedynym lekarstwem na to jest GRAĆ GRAĆ i jeszcze raz GRAĆ:smileyvery-happy:

Share
Member
robson76pl
Wiadomość 3 z 5 (239 Obejrzane)

Gram  , gram  , gram  , -  ale  na  starym  padzie  , bo  na  nowego  nie  mam  nerwów :manvery-happy:

Share

[ Edytowany ]

Pada rozbiera sie dosyć łatwo - może warto spróbować, przedmuchać go sprężonym powietrzem, zobaczyć, czy coś nie jest poluzowane. Spróbuj też zamienić gałki miejscami - ja tak robię co pół roku, bo w lewej mi się wyciera rowek na trzonku. :smileywink:

Może to być oczywiście też wina elektroniki, kalibracji... Na to nic nie poradzisz. Spróbuj zrobić hardreset padowi - potrzebujesz do tego spinacza. Od spodu jest dziurka do resetowania. Po tym będziesz musiał zrobić ponowną synchronizację z Czarnulkiem.

Jeden patenciarz przeniósł też przyciski L3 i P3 na spód gripów, pod palce środkowe - też dobre rozwiązanie, jeśli masz problemy z wciskaniem gałek:

http://www.youtube.com/watch?v=dmszIJdKSz0

OO! A ten miszczu ma sposób Naszych Ojców - WD40 w gałę i heja!

http://youtu.be/XdvZxVv-4iw

Na to nie wpadliśmy, co? :smileyvery-happy:

Lo, gjør der jeg ser min far. Lo, gjør der jeg ser min mor, mine søstre og mine brødre. Lo, gjør der jeg ser ledningen av mitt folk tilbake til å begynne. Lo, de kaller til meg. De byr meg tar mitt sted på Asgard i hallene av Valhalla, hvor den modige kan leve for evig.
Share
Member
Taubekun
Wiadomość 5 z 5 (200 Obejrzane)

A ma ktoś z was uszkodziony pad do ps3. Potrzebuje właśnie tej gałki analogowej. Nie tej zewnecznej nakładki bo mam ich troche od ps2 tylko ten element elektroniczny. Nie pasuje z pada od ps2:smileysad:

Share
Ogłoszenia

Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!

Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.