MAG

Odpowiedz

Quick Scope

Mam pytanko czy w MAGu da sie wymiatac z Quick Scopa?Czy snajperzy tu tylko do campienia.Na tubie widzialem jak kolesie ze snajpy w COD lepiej tluka niz z shotguna.Moze jakis zaawansowany strzelec wyborowy podzieli sie swoja wiedza w tym zakresie.

Interesuje mnie tez z jaka bronia biegacie,ja narazie pistolet maszynowy,moze jakies podpowiedzi co sie tu sprawdza.

Share
Prosimy używać zwykłego tekstu

Re: Quick Scope

Każda broń się sprawdza, zależy kto co lubi :smileyhappy: a co do snajperów, to zazwyczaj snajper poluje na snajpera. Grając nim nie powiem, trafiałem też zwykłych żołnierzy, ale głównie wypatrywałem standardowe miejsca w poszukiwaniu innych by mnie nie ściągnęli :smileywink: Można się jedynie lekko irytować gdy spada się na spadochronie. To jest łatwy łup dla lunetki :smileywink:

Share
Member
wirusman
Wiadomość 3 z 6 (427 Obejrzane)

W MAG-u snajperka to najtrudniejsza broń do opanowania, widziałem kilka akcji jak kolesie snajperką grali, jakby posiadali karabin maszynowy:smileyvery-happy:, ale ja tak nie potrafię. Najlepsza plansza dla mnie to dominacja i najnowsze DLC(bez problemu można ściągać przeciwników z ponad 120 m. z takiej odległości nikt ciebie nie zauważy) w innych planszach snajperka słabo się sprawdza. Na pewno nie nabijesz dużo punktów samym campieniem.
Share

Osiągnąłem w każdej frakcji 60lvl a nawet większy jednej i dużo siedziałem na snajperce. Ogólnie snajperką ciężko się gra. Tak jak wspomniałem snajperzy głównie polują na snajperów. Taki widocznie urok tej gry :smileywink: Jednak jak uda Ci się opanować każdy dalszy zakątek mapy wtedy możesz pobawić się w strzelanie do kaczek co też nie jest łatwe. Najłatwiejszym łupem są spadochroniarze :smileywink: Nawet jeżeli się nie mylę to jest nagroda za iluś tam :smileywink: Na początku trzeba się nauczyć gdzie chowają się snajperzy z przeciwnej frakcji. Jak to opanujemy to potem gra staje się prostsza :smileywink:

Share
Member
omglapa
Wiadomość 5 z 6 (386 Obejrzane)

Za starych czasów przedpatchowych dało się nawet wymiatać na no scope. Snajperki miały 100% celności nawet bez zooma i wtedy naprawdę można było wyczyniać nieziemskie akcje. Obecnie da się grać na quick scopie, jednak jest to bardzo nieefektywne na dłuższą metę. W COD się to sprawdza bo tam każdy strzał ze snajpy= zgon, tutaj nawet z najmocniejszą snajperką nie zawsze zabijesz (pancerz medium+ i 120hp i już potrzebujesz 2 strzałów). Da się natomiast bardzo efektywnie grać ofensywnym snajperem ze snajperką poziomu 1. Tłumik+uchwyt przedni i biegasz tak jakbyś miał kałacha strzelając z bliska bez namierzania, a na dalsze cele masz celownik. Ostatnio z nudów grałem właśnie w taki sposób i nawet bardzo dobrze mi szło, ale doszedłem do wniosku że i tak kałach + celownik optycznyx4 jest bardziej efektywny. Nie mam żadnego powodu żeby używać snajperki jeżeli i tak bez problemu snajperów mogę ściągać moją ulubiona bronią. Kilkadziesiąt odznak za zabójstwa ze 120metrów zdobyłem głownie karabinami szturmowymi a nie snajperkami. Jednak co kto lubi, ja w każdej grze staram się głównie atakować/ bronić celu zdobywając masę punktów za FRAGO, natomiast grając snajperem należy liczyć się z kiepskimi zdobyczami punktowymi, nawet jeżeli mamy 50 fragów i 0 zgonów to pewnie i tak jesteśmy w dole punktowej tabeli.
omglapa Trophy Card
Share

Bardzo dobrze, że snajper nie zawsze od razu zabija. Gra byłaby typowo dla kamperów a tak to trzeba się nauczyć celować i najlepiej w główkę. Moim zdaniem tu jest wielki plus bo grając w inne pozycje nie raz widziałem jak dopadali się do snajperek i cała gra polegała tylko na strzelaniu z nich.

Share