w 02-03-2011 11:03 PM - last edited on 02-03-2011 11:05 PM
Witam.
Przed trzema dniami w trakcie grania w eskalację dostałem wiadomość od " Zipper Servers"o treści(w języku angielskim) :Istnieje podejżenie że zciągnąłeś nielegalnie dodatek do gry M.A.G i z wzwiązku z tym podaj swoje ID i hasło w celu weryfikacji ;-)Jeśli nie to w ciągu 48h twoje konto w grze zostanie usunięte...Konto mam nadal jak i oczywiście dodatki kupiłem legalnie,więc to typowa próba wyłudzenia danych w celu wyczyszczenia mojego portfela na PSN jak i utrata całego konta...
Napisałem to ku przestrodze i proszę o roztropność przy próbie odpowiedzi.
Ja osobiście jako id i hasło podałem nasze narodowe soczyste przekleństwa ;-)
z 09-03-2011 10:12 AM
Dobrze postąpiłeś nie podając swoich danych, jednak łamanie regulaminu PSN używając wulgaryzmów nie jest właściwym posunięciem. Jeśli tą wiadomość otrzymałeś na PSN należało ją zgłosić a jej autor na pewno zostałby pociągnięty do odpowiedzialności. W tym przypadku jeśli i on Cię zgłosi możesz otrzymać upomnienie za swoje słowa kolejne takie może zakończyć się (najmniej) kilkudniowym odcięciem od od PSN.
Jeśli nadal posiadasz tą wiadomość radzę ją zgłosić.
![]()
z 09-03-2011 10:53 PM
Website ©2011 Sony Computer Entertainment Europe
Cała zawartość, tytuły gier, nazwy handlowe i/lub wizualna postać gier, znaki handlowe, grafika i związane z nimi zdjęcia, są znakami handlowymi i materiałami objętymi prawami autorskimi, należącymi do ich prawowitych właścicieli. Wszelkie prawa zastrzeżone. [więcej informacji]