Odpowiedz

Atuty w MotorStorm Apocalypse

[ Edytowany ]

Mam pytanie odnośnie perków czy tam atutów jak to w PL wersji nazwali. Z jakich korzystacie w przypadku np. motorka, buggy, ścigałki, czy tam rig'a ? mam wrażenie, że nieoptymalnie opracowałem swój zestaw. Shield na przykład. Często jest bardzo pomocny, ale czasem wpadam w dziwne miejsca i nie wybucham od razu, przez co stoję w miejscu i tracę cenne sekundy. Przyznacie się co tam macie?

GreatAnubis Trophy Card
Share
Prosimy używać zwykłego tekstu
Member
Alcaa
Wiadomość 2 z 7 (205 Obejrzane)

Re: Atuty w MotorStorm Apocalypse

Z tych szarych używam ten na przyczepnośc (tylko na rally, ale nie zawsze), szybsza prędkość maksymalna (to działa tylko bez boosta) i Hot Rod (przydatny zwłaszcza w eliminatorze).
Czerwone - tylko odnawianie w powietrzu.
Żółte - chyba zobaczę jak ta tarcza się sprawuje. Jak narazie używam tylko tego na 'tańszy' ram.

Przez 30lv używałem tego podstawowego comba, z lv 1.

Btw. Anubis, dlaczego nie zmieniłeś sobie sterowania na to z MSPR? Nowe lepsze?

P-P-P-P POWER!!
Share

wiesz co? Wg mnie lepsze. Teraz sobie spokojnie jadę na luzaku, trzymam R2 a boost'a naciskam X. Zero nienaturalności. RAMować mogę wciskając [ ] lub O - lewo/prawo. W MSPR jakoś tak... trzeba było wyginać łapy aby zrobić coś poza zwykłym jechaniem.

Max speed działa bez boosta? OooOoo

btw. skąd wiesz, że mam nowe sterowanie? O_O
GreatAnubis Trophy Card
Share
Member
Alcaa
Wiadomość 4 z 7 (195 Obejrzane)

Wiem że masz nowe bo widziałem jak jeździsz - skręcasz jakby trochę słabiej niż inni. Widziałem też jak robisz ram - twój pojazd ani trochę nie zwalnia, a to jest niespotykane.

Tak na serio to piszesz żeby ludzie nie atakowali [ ] i O, a te właśnie przyciski są w nowej wersji. Może później je wypróbuję.
W MSPR miałeś boost pod R2?

Max speed zwiększa maksymalną prędkość bez boosta, jak już odpalisz boosta to pokazuje że działa jeszcze 1-2 sekundy.

P-P-P-P POWER!!
Share

[ Edytowany ]

Fakt, przy takim ustawieniu można RAMować bez zwalniania :smileyhappy: Fajnie nie?

Hmmm. Cienko skręcam. A jak można lepiej? Nie pamiętam jak miałem dokładnie w MSPR, ale było to chyba domyślne ustawienie. RAM był chyba na. R/L 1.

GreatAnubis Trophy Card
Share
Member
Alcaa
Wiadomość 6 z 7 (175 Obejrzane)

'Wiem że masz nowe bo widziałem jak jeździsz - skręcasz jakby trochę słabiej niż inni. Widziałem też jak robisz ram - twój pojazd ani trochę nie zwalnia, a to jest niespotykane.'

To był żart. :smileyhappy:
Nie wiem jak skręcasz, RAMować da się bez zwalniania też jak są na RL1, po prostu środkowym trzymasz R2.

P-P-P-P POWER!!
Share

Niby tak... ale spróbuj nowego ustawienia. Ja już inaczej nie umiem jeździć :smileywink: Naprawdę wygodniejsze.
GreatAnubis Trophy Card
Share
Ogłoszenia

Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!

Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.