Odpowiedz
Community Team Leader
Cassiopaea
Wiadomość 1 z 16 (585 Obejrzane)

Ludzie kontra Motorstorm: Apocalypse

[ Edytowany ]

Przed nami premiera nowej, ekskluzywnej odsłony MotorStorm - Apocalypse, gra pełna szalonych wyścigów, która wrzuca nas i nasze pojazdy w centrum ogromnego trzęsienia ziemi. To jazda super pojazdami poprzez zupełny chaos, gdzie nie zabraknie wybuchów i kolizji w zdumiewającym systemie 3D.

Ten ekscytujący tytuł dostępny będzie już w marcu 2011 r., zatem odpowiedni moment, aby zwrócić się do twórców i dowiedzieć się nieco więcej na temat nowej przygody, jaką już wkrótce będziemy mogli rozpocząć z MotorStorm Apocalypse.

Ten wątek to idealne miejsce na przedstawienie niecierpiących zwłoki pytań, z których najciekawsze pojawią się podczas najbliższej rozmowy z Evolution Studios.

Ostatni termin zgłaszania pytań upływa 22 lutego.

Całość przeprowadzonej rozmowy wraz z autorami pytań zostanie opublikowana na pl.playstation.com – nie przegapcie swojej okazji!

PS. Adamo dla tej gry nawet brode zaczął zapuszczać :smileywink: - na evencie wszyscy słyszeli,  to dopiero będzie 3D :smileyvery-happy:

Share
Prosimy używać zwykłego tekstu

Re: Ludzie kontra Motorstorm: Apocalypse

Oho ale zainteresowanie :smileytongue:

To skoro o mojej brodzie mowa to może się wypowiem :smileyhappy:

Od paru dni przeglądam na youtube filmiki dotyczące MSA :smileyhappy:

Byłem nawet obejrzeć telewizory 3D żeby spróbować wyobrazić 

sobie efekt jaki będzie dawać ta gra. Generalnie na brak wyobraźni

nie cierpię zatem połączenie tych dwóch rzeczy wewnątrz mojej głowy 

dało komunikat - trzeba usiąść :smileyvery-happy: 

Jeśli chodzi o mnie to uważam że gra powala na kolana :smileyvery-happy: A granie 

w 3D dla mnie pewnie skończy się zawałem :smileyvery-happy: bo ilość detali jakie są w 

MSA jest ogromna. MSPR był wizualnie super ale to już po prostu przegięcie :smileyvery-happy:

Taka dawka akcji z otoczenia jest wręcz niewyobrażalna. Dla osoby grającej w 3D, 

a nawet jej otoczenia może to być niebezpieczne bo wciąż będzie trzeba się przed 

czymś uchylać bo z każdej strony coś się dzieje. To już nie będzie zwykły wyścig :smileyvery-happy:

Miało być pytanie zatem jest :smileyhappy:

Skąd wziął się pomysł na wprowadzenie do gry aż takiej demolki? Bo zmiana otoczenia 

na miejskie jeszcze jest zrozumiała :smileyhappy: Pustynia, Tropiki, Miasto... może być :smileyhappy: Ale skąd 

wzięła się apokalipsa? Jak wpadliście na pomysł żeby zatruć :smileywink: graczowi życie ciągle 

walącymi mu się na głowę rzeczami, pękającą ziemią, biegającymi ludźmi i innymi temu 

podobnymi?

Zakończyłem pytanie :smileyvery-happy: BTW Biorąc pod uwagę możliwość, że tą grę również będziemy wałkować 

online przez 2 lata to bez 3D tv będzie ciężko :smileyvery-happy:

No ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. TV musi trochę poczekać, ale do premiery 

zostały 3 tygodnie. Ja już siedzę jak na szpilkach  :smileyvery-happy::smileyvery-happy::smileyvery-happy::smileyvery-happy::smileyvery-happy::smileyvery-happy::smileyvery-happy::smileyvery-happy::smileyvery-happy:

A teraz idę już zgolić tą brodę bo mnie wkurza :smileyvery-happy:

Adamo-X Trophy Card
Share

Ja na grę czekam, ale jakoś na razie bez podniety....

Mnie ciekawi fakt głównie związany z onlinem:

- Czy tak jak w MSPR ludzie będą oszukiwać? Wybuchanie, wjeżdżanie w odp miejsca? - to wkurza i zniechęca do sieciowego grania! A obawiam się że przy tej demolce respawny mogą odegrać jeszcze większą rolę niż w poprzedniej części!

GLINEcK Trophy Card
Share

True :smileyvery-happy: True :smileyvery-happy::smileyvery-happy:

What'cha doin' 

Nothin' playin' MSA, havin' a bud :smileyvery-happy:

True True :smileyvery-happy:

Tak mi się jakoś przypomniało :smileyvery-happy: GLINEcK dobrze mówi !! Cheaterom mówimy zdecydowane NIE :smileyvery-happy: 

Bo przez nich się odechciewa grać choćby w najlepszą grę !! 

Adamo-X Trophy Card
Share
Member
miko_laj
Wiadomość 5 z 16 (535 Obejrzane)

[ Edytowany ]

A ja zadam pytanie, które nieco wynika z teksu GLINKA.

Czy w sytuacji, w której gracze odnajdą możliwość skutecznego i efektywnego oszukiwania poprzez wybuchanie, skracania danej trasy(the rift...), lub przy pomocy innego sposobu, to czy będzie można liczyć na pomoc programistów w postaci nowego patcha eliminującego takie błędy, czy może jak w przypadku MSPR apele graczy pozostaną bez odpowiedzi...?

Wiem, nikt nie zada takiego pytania...

Share
Member
giesiek
Wiadomość 6 z 16 (517 Obejrzane)

Ja to mam właściwie trzy pytania.

1. Czy pójście bardziej w stronę arcade nie zatrze dosyć znaczących różnic między pojazdami jakie były w MSPR. Z tym pójściem w stronę większego arcade słyszę nie pierwszy raz z portali i gazet więc pytam.

Tu pewnie będzie to nieco zniwelowane przez perki tuning wizualny.

2. Czy można spodziewać się tras w których trzeba mieć duże umiejęności(skill) by skorzystać ze skrutów z trailerów kiepsko to widzę dwa zakręty na krzyż i cały czas prosto.

3. Jakże ważny boost czy został w jakiś sposób zmieniony oraz czy są różnice w zużywaniu boosta miedzy klasami pojazdów. Mam nadzieję że zostanie jego specyfika taka sama jak w MSPR ludzie wtajemniczeni w TA wiedzą co znim można wyprawiać łącząc to ze slam boostem.Ten z pierwszego MS jest kiepski a raczej niepozwalający na zbyt wiele.

4.Można liczyć na tryb gry w którym się wszyscy ścigają jak w ranked ale widzisz przeciwników jako duchy.Wiem pewnie nie będzie popularny jak ranked ale myślę żeby znalazł swoich zwolenników np mnie nieraz jak jedzie 12 osób na evencie to więcej się ma szczęścia niż umiejętności jednym słowem chaos.

Tak wiem to Arcade ponoć będzie jeszcze większe jakie było w dwójce a ja zadaje pytania jakby to podchodziło pod symulacje lub było czymś więcej.

Ogólnie te pytania zadaje by się dowiedzieć czy w tej grze można szukać drugiego dna i stale powiększać skilla by coraz lepiej jeździć jak to było w dwójce.

Podejrzewam że twórcom przypadkiem to wszystko wyszło  w drugiej części dlatego też na te pytania nie spodziewam się odpowiedzi.Ciężko to stwierdzić od razu jakby wyszła wcześniej beta z paroma trasami moje wątpliwości byłyby rozwiane tak bardziej czas pokaże niż się dowiem tego teraz.

To jest moja największa obawa co do tej gry czy za pół roku wszystko nie zostanie odkryte i każdy będzie jeździł bardzo podobnie bez większych różnic przez brak czynników jakie były w dwójce.

Oczywiście jak najbardziej jestem za pytaniami miko i glinka też bym nie chciał takich sytuacji jak na rift trasa praktycznie nie istnieje w ranked.

Share
Member
miko_laj
Wiadomość 7 z 16 (485 Obejrzane)

I może jeszcze "jedno" pytanko.

Domyślam sie, że powstanie kolejnej części bedzie uzależnione od wyników sprzedaży Apocalypsy. Jeśli słupki osiągną odpowiednią wysokość, to czy możemy liczyć na kolejną część MSa na tą generację konsol? Jeśli tak to w jakiej scenerii, macie już jakieś pomysły? Tylko proszę nie mówić, że jest za wcześnie na takie pytania i że się jeszcze nad tym nie zastanawialiście :  )!

Share
Member
giesiek
Wiadomość 8 z 16 (454 Obejrzane)

Po ostatnich filmikach z youtube jestem spokojny o trasy i skill jako taki by dobrze jeździć można zapytać w moim imieniu o 1-sze i czwarte pytanie reszte anuluje jest dobrze jak dla mnie.

Share

Mnie najbardziej interesuje to, co już zostało napisane - problem z cheatowaniem i skracaniem tras. Wiadomo, że beta-testerzy wszystkiego nie wyłapią i czy w tym momencie będziemy mogli liczyć na wsparcie programistów (patch jakiś), czy może oleją sprawę jak w Pacific Rift.

Aha i w ramach rekompensaty, życzę sobie trasę The Rift jako bonus w MSA, tylko żeby się nic nie waliło:smileywink:

Pomysł Gieśka z tym nowym trybem gry wg mnie bardzo fajny, mimo że trochę niemotorstormowy:smileyhappy:

Mam jeszcze pytanie, czy Alcaa zawsze będzie startował z pole position:smileytongue: W sensie, na jakiej zasadzie gra ustawia pojazdy na starcie w customowych wyścigach, w które się co wtorek bawimy.

Co do umiejscowienia kolejnej części, to nie mam nic przeciwko, żeby gra podążyła tropem Nathana Drake'a:smileyhappy: Taki trochę Paryż - Dakar byłby myślę całkiem ciekawą i zróżnicowaną scenerią...
El_siete_PL Trophy Card
Share

I co z tym wywiadem ??

Ni widu ni słychu :smileyhappy: 

Nigdzie żadnego info nie ma :smileytongue:

Nie chcą z nami gadać? Łaaaadnie :smileytongue:

Adamo-X Trophy Card
Share
Ogłoszenia

Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!

Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.