Odpowiedz
Community Team Leader
Cassiopaea
Wiadomość 1 z 52 (318 Obejrzane)

MotorStorm™ RC

[ Edytowany ]

Tym razem ostrej jazdy posmakujesz na PS Vita!

Doświadcz zupełnie nowego podejścia do jednej z najsłynniejszych gier rajdowych na PlayStation.

• Posmakuj unikalnej mieszanki rozgrywki w starym i nowym stylu w grze wyścigowej z widokiem z góry, w której znajdziesz klasyczne pojazdy oraz miejsca znane z serii MotorStorm.
  • Stwórz prywatną kolekcję motorów. W tym celu zdobywaj medale w grze i pobieraj nowe pojazdy z PlayStation Store.
  • Stań do rywalizacji z użytkownikami PlayStation Vita i PlayStation 3 w trybie CrossPlay (rozgrywki międzyplatformowej) i wespnij się na szczyty rankingów online. A wszystko to poprzez PlayStation Network.

:Thumbs:

Share
Prosimy używać zwykłego tekstu

Re: MotorStorm™ RC

Jak wygram PS Vita kupię tytuł w innym wypadku dziękuję! :smileyhappy:

Szkoda, że na PSP nie ma!
GLINEcK Trophy Card
Share

Badziew że aż boli :/

Adamo-X Trophy Card
Share
Member
Alcaa
Wiadomość 4 z 52 (230 Obejrzane)

Adamo - znajomy z angielskiego forum kilka miesięcy temu został zaproszony na testy MSRC, grał kilka godzin i z tego co pisze będzie to naprawdę fajna, przyjemna gra.
Pojazdy zachowują się inaczej w każdej kategorii,
Trasy są podzielone na 4 kategorie, tak jak w festiwalu MSPR, każda z nich bazuje na jednej z poprzednich części MS.
W festiwalu są wyścigi, czasówki i coś z driftem (jedna z tras nazywa się Pacific Drift).
Pomimo tego że nie ma boosta, pojazdy są szybkie i czułe (tzn. buggy, nie wiem co z innymi), boost tylko by przeszkadzał.
1 okrążenie to około 20 sekund, ale jak to w MSie bywa, niektóre są krótsze, inne dłuższe.

Z tego co widzę, MSRC będzie lepszym MotorStormem niż MSA.

P-P-P-P POWER!!
Share
Member
giesiek
Wiadomość 5 z 52 (224 Obejrzane)

Ja tam obstawiam ,że to jednak będzie takie uboższe MSA bez boosta, trasy bez żadnych rozwidleń (nie widzę takowych na trailerach),Fizyka coś ala Apokalipsa może lekko lepsza.

Jedyne co może uratować ten tytuł to wpływ podłoża na pojazdy + znaczące zróżnicowane samych pojazdów.

Jak dla mnie można dziś odpalić revolta i efekt będzie bardzo podobny do tego co mamy w RC jeśli nie będzie tego co powyżej napisałem.

Lepiej Alcaa napisz czy jest jakieś Fanowskie* forum motorstorma które przegladają twórcy i wyciągają wnioski do tego jak ma wyglądać MS4 o ile mają zamiar go zrobić.

Ja osobiście mam taką wizje jaki mógłby być MS4 ...

* Pisząc Fanowskie mam na myśli ludzi którzy świetnie bawili się przy pierwszych 2 częściach zaś przy apokalipsie doznali lekkiego rozczarowania

Share
Member
Alcaa
Wiadomość 6 z 52 (219 Obejrzane)

MSRC będzie po prostu zmodernizowaną wersją Micro Machines z lokacjami i pojazdami z MS. EVO samo wspominało że chcieli dać widok z góry ale zdecydowali się na izometryczny dlatego że ludzie mieli problem z ocenianiem dystansu.
Nie będzie rozwidleń oraz boosta, więc nawet nie myślę o Time Attacku czy czymś podobnym, to nie gra do tego. Ma to być prosta, lekka gra dla ludzi którzy chcą sobie troszkę odpocząć. Chyba.
Po premierze powiem ci czy warto kupować.

'Fanowskiego' forum nie ma, jest za to jedno miejsce w którym znajdziesz takich ludzi.
http://community.us.playstation.com/community/games/racing/motorstorm_series?view=discussions - amerykańskie forum Playstation.
Masz tam wszystkich: Cirrusa, crittera, blackwolvesa, dawga i innych ludzi którzy nadal grają.
Phenom_Evolution tam się pojawia od czasu do czasu, ale nic nie pisze. Ostatni post napisał na amerykańskim, jak i naszym tutejszym forum 3 miesiące temu.

'mam taką wizje jaki mógłby być MS4'
MSPR2, z kilkoma nowościami i drobnymi zmianami? Z pewnością zamówliłbym edycję kolekcjonerską.

P-P-P-P POWER!!
Share
Member
giesiek
Wiadomość 7 z 52 (216 Obejrzane)

Tak właśnie widze tego MSRC jak opisałeś wyżej.

Mimo wszystko jak cena będzie przystępna łykne gre choćby dlatego żeby wesprzeć twórców ... I w przyszłości zobaczyć prawdziwego Hita od EVO.

Co do mojej wizji to wziąłbym silnik i fizyke z pacyfika dał 13 klas i perki (odpowiednio zbalansowane by nie było jednego i słusznego ustawienia).Natomiast trasy rozmieścił w różnych zakątkach naszego globu, nie obraziłbym się na połączenie klimatów wszystkich części jakie wyszły wraz z częscią na PSP.

Można powiedzieć że to MSPR2 ale nie ograniczający się do samej wyspy (ten klimat został dosyć mocno wyeksploatowany w pacyfiku) plus te wszystkie rzeczy z MSA których zabrakło w PR typu kustomizacja , więcej klas, perki, mozliwość zobaczenia czasów globalnych na poszczególnych trasach w rankedzie.

Pewnie trochę się powtarzam ,ale o takim MS marze od dłuższego czasu i preorder byłby u mnie na kolekcjonerke złożony w pierwszych dniach pojawienia się oferty bez wachania.

Share
Member
Alcaa
Wiadomość 8 z 52 (214 Obejrzane)

Moim zdaniem 13 klas to za dużo, 10 powinno wystarczyć - supermini oraz ścigacze/supersamochody nie pasują mi do PR.
'mozliwość zobaczenia czasów globalnych na poszczególnych trasach w rankedzie' - Tak, o ile EVO tym razem o nie zadba. W MSA musiałeś być w ścisłej czołówce żeby zobaczyć kto jest najszybszy, ponieważ te prawdziwe zaczynały się na niektórych trasach w okolicach 200 miejsca, czasy typu 0.00.00 są na rankingach prawie od początku. Chyba tylko raz skasowali kilka takich czasów.
kustomizacja - ja chcę korzystać z tego co EVO dla nas namalowało - ja nie mam talentu, przez co moje pojazdy brzydko wyglądają, te wszystkie naklejki itd. sprawiają że większość pojazdów online wygląda po prostu tandetnie. Ucieszyłbym się jeśli mielibyśmy obie opcje do wyboru.

Lokalizacja kolejnego festiwalu - kopuła na księżycu - sztuczny krajobraz, zróżnicowanie, no i ta księzycowa grawitacja z MSPR będzie w sam raz.

P-P-P-P POWER!!
Share
Member
giesiek
Wiadomość 9 z 52 (210 Obejrzane)

Oj tam te pojazdy mogłyby być ciekawą alternatywą w wadze lekkiej i średniej odpowiednio dla bike/chopper/atv i buggy/rally/racing truck na zasadzie coś kosztem czegoś w statystykach(stabilność,spalanie boosta,predkość,kąt skrętu,lepsza gorsza reakcja na wode błoto czy co tam sobie evo by wymyśliło).

Co do kustomizacji były też standardy w MSA chyba z tego co pamiętam.Ale tak jak piszesz defaultowy wygląd pojazdów wymyślony przez EVO też byłby ok.

Jako bonus 1 trasa na księżycu z inną grawitacją nie byłaby zła ot takie odejście od założeń MS w końcu to arcade z jajem a nie jakiś symulator ala GT5.

Share
Member
Alcaa
Wiadomość 10 z 52 (206 Obejrzane)

Chodziło mi o to że osoby skarżące się na księżycową grawitację w MSPR nie miały by niczego do powiedzenia tym razem.
Standard w MSA jest, ale tylko 1. Musisz mi przyznać że wiele pojazdów w MSPR wygląda naprawdę ładnie, zwłaszcza mój Patriot V8. :smileywink:

P-P-P-P POWER!!
Share
Ogłoszenia

Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!

Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.