w
26-09-2009
09:00 PM
- last edited on
02-11-2009
12:49 PM
przez
Cassiopaea
z 01-10-2009 11:44 AM
Witam
Jak dla mnie to gierka cacy.
Ile może zdziałać zmiana pracowników którzy mają inne wizje a nie na jedno kopytko.
Jak na taką zmianę to całkiem spore osiągnięcie.
Ja chyba jestem jedynym w stajni polskich kierowców (Shift) który maluje samochody w jedne barwy - czarny cukierkowy z flagami polski i nie spotkałem się jeszcze z polakiem którego bym poznał po fladze na aucie a frajda jest taka iż każdy kto widzi moje samochodziki to odrazu komentaż (negatywny co do polski albo pozytywny)
Warto malować auta.
z 01-11-2009 01:47 AM
z 26-04-2010 12:21 PM
w 03-08-2010 02:02 PM - last edited on 03-08-2010 02:04 PM
Według mnie spoko! Dobrym rozwiązaniem są serie uliczna itp. Super samochody i tuning za lojalnośc a nie za kase[
]. Ogólnie 9/10[Grafika ;]]
Oczywiście na PSP ![]()
z 16-09-2010 11:25 AM
Witam!
Zakupiłem tą grę.
Zrobiłem to pod wpływem haseł w stylu:
Kolejnym elementem jest profil zawodnika, dzięki któremu bez reszty wcielisz się w rolę kierowcy wyścigowego. Na podstawie umiejętności i stylu jazdy gracza każdy zawodnik zyskuje niepowtarzalną osobowość, mającą wpływ na odblokowanie samochodów, postępy kariery oraz dobór przeciwników podczas gry w sieci. W Need for Speed SHIFT sposób jazdy to nie tylko element strategii, ale i narzędzie tworzenia osobowości kierowcy!
Dlaczego tak? Niepowtarzalna osobowość każdego zawodnika, dobór przeciwników Online na podstawie osobowości itp. Brzmi obiecująco. Nie gram długo w szczególności w ściganki online, ale jak wyobrażę sobie hordę idiotów która pierwsze co robi wali mi w samochód zaraz po starcie eliminując tym samym przeciwnika to jestem na nie. W związku z tą myślą Shift sprawiał wrażenie gry dla mnie. Nauczę się jeździć może nie będę kozakiem od razu ale przy spokojnej jeździe niekoniecznie wygrywając można nauczyć się prowadzić wirtualne auto w sposób poprawny, z „wyścigową manierą” dohamowując przed zakrętami a nie je tnąc, nieocierać się o przeciwników i zachowywać się jak na prawdziwym torze.
Zagrałem w demo dostępne w psstore – zachwyt. Wale w bande i nie widze nic – prze dłuższą chwile jestem wyeliminowany z konkurencji – czyli tak jak powinno być walisz – nie jedziesz.
Dźwięki samochodu omg! powalają charakterystyczne rzężenie zeszperowanej skrzyni biegów…
Nie słyszysz nic poza tym co słychać w realnym samochodzie wyścigowym.
Zachowanie samochodu z tylnym napedem – powala jedziesz za szybko w zakrecie – nie pojedziesz bo tył wyprzedzi przód- tak jak powinno być.
Myśle sobie – kupuje…
Jakież było moje zdziwienie jak zobaczyłem wersję finalną…
Pogralem troche offline, aby obyć się ze sterowaniem, z zachowaniem auta – nauczyć się jeździć. Stwierdziłem dobra ide online zobacze jak to jest z innymi i … ustawiam się do wyścigu ja lvl 15 poza mną 4 innych „kierowców” 50lvl złote odznaczenia za precyzję ok. 500 wygranych online, kilkanaście przegranych – no mysle sobie nieźli kozacy… Startujemy – oni potworami, ja evo – wyglądającym bardzo biednie… startujemy, oczywiście zostaje na starcie oni daaaaleko przede mną. Pierwszy zakręt widzę kocioł przebijam się jadąc poprawnym torem nie obijając się o kocioł z aut. Jestem na 2 pozycji.
Nieźle myślę – ludki wypadli, mi udało się nie wypaść i odzyskałem trochę straty ze startu. Kolejny zakręt – hamuje aby nie wypaść - bum. Któryś z pro playerow wali we mnie wypychając w pułapkę piaskową. Mysle – no dobra przeliczył się ze swoimi możliwościami. Niestety jak się później okazało takie bum dostaje przy każdym wyścigu jeśli tylko znajde się przed pro playerem – jest to po prostu metoda na eliminowanie przeciwnika – bum i po przeciwniku…
No dooobra może źle trafiałem. Któryś kolejny wyścig – pro playerzy super samochody i nazwijmy ją Lilian /aby nie używać prawdziwych nazw graczy/. Lilian – kobieta/miała headseta/ 50lvl zlota odznaka za precyzję. Jedzie evo – moim ulubionym autem zresztą na złoto pomalowanym. Mysle sobie – no może w końcu normalny gracz… startujemy, ja zostaje na starcie, pierwszy zakręt – kocioł Lilian jedzie za mna… Myślę nie będzie tak źle, kobitka nie jedzie pro autem tylko jakimś pierdzikółkiem ma złotą precyzje i … kolejny zakręt wali we mnie wypychając na pobocze.
Z czasem zauważyłem ze pro playerzy jeśli mają przegrać nawiewają z gry /nie wiem jak są liczone statystyki / wiec najprawdopodobniej mój zachwyt na kogoś kto miał ponad 500 wygranych i kilkanaście przegranych to fikcja – po prostu nawiewał z gry gdy miał przegrać…
Reasumując klasyfikacja kierowców to fikcja… nie trafiłem jeszcze na wyścig w którym nie zostałem wypchnięty z drogi – ale skąd u tych ludzi odznaki za precyzję?
Walenie w bariery energochłonne – było tak pięknie - ciemność w oczach uniemożliwiająca dalszą jazdę – teraz już tak nie jest – nie ma ciemności tylko mgła, która umożliwia jechanie nadal.
Kara za cięcie zakrętów - śmieszne – jadę za „pro” niemal zderzak w zderzak. Szykana – on tnie ja dohamowuje, jadę poprawnym torem. Zanim pokonałem szykanę on już dawno pojechał.
Lipa. Wszystko co spowodowało, że ta grę kupiłem to fikcja.
Nigdy nie lubiłem nfs. Często wyścig polegał na tym aby wiedzieć gdzie walić aby się dobrze odobić trafiając spowrotem w tor jazdy. W Shift może tego nie ma ale i tak rywalizacja sieciowa to bardziej walka o życie niż rywalizacja.
Trochę przydługo i pewnie z błędami, albo przynajmniej niegramatycznie :/ no trudno – oto moja opinia o Shift.
br c.
z 05-05-2011 12:50 PM
z 05-05-2011 06:35 PM
z 05-05-2011 07:08 PM
z 13-05-2011 07:32 PM
Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!
Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.
Website ©2011 Sony Computer Entertainment Europe
Cała zawartość, tytuły gier, nazwy handlowe i/lub wizualna postać gier, znaki handlowe, grafika i związane z nimi zdjęcia, są znakami handlowymi i materiałami objętymi prawami autorskimi, należącymi do ich prawowitych właścicieli. Wszelkie prawa zastrzeżone. [więcej informacji]