Odpowiedz
Member
MartinessPL
Wiadomość 1 z 21 (1,946 Obejrzane)

Need for Speed: Shift - Wasze opinie

[ Edytowany ]
:smileyhappy: jak wam się podoba :smileyhappy: czekam na wasze opinie :smileyhappy:
tag.png
Message Edited by Cassiopaea on 02-11-2009 12:49 PM
Share
Prosimy używać zwykłego tekstu
Member
Bartkowski
Wiadomość 2 z 21 (1,884 Obejrzane)

Re: Need for Speed: Shift - Wasze opinie

Witam

Jak dla mnie to gierka cacy.

Ile może zdziałać zmiana pracowników którzy mają inne wizje a nie na jedno kopytko.

Jak na taką zmianę to całkiem spore osiągnięcie.

Ja chyba jestem jedynym w stajni polskich kierowców (Shift) który maluje samochody w jedne barwy - czarny cukierkowy z flagami polski i nie spotkałem się jeszcze z polakiem którego bym poznał po fladze na aucie a frajda jest taka iż każdy kto widzi moje samochodziki to odrazu komentaż (negatywny co do polski albo pozytywny)

Warto malować auta. 

Share
Member
grysik
Wiadomość 3 z 21 (1,810 Obejrzane)

siema,grałem demo wrażenia spoko ,jednak lepszy był undecover i mostwanted:Lol:
Share
Member
OBoloG
Wiadomość 4 z 21 (1,335 Obejrzane)

Ja maluję auta w dwóch kolorach przednia połowa auta biała a druga połowa auta czerwona ale nie każdy model można pomalować identycznie poprostu gra na to nie pozwala więc jak się nie da przód i tył osobno to zawsze da się lewą albo prawą stronę na dwa kolory. Ogólnie to mało kto mnie lubi bo niemalże zawsze wygrywam a francuzi i włosi na nich zawsze uważam bo grają nie fair tak samo jest w grid nie wiem czemu nas Polaków tak nie lubią, niemcy zdarzyło mi się że kilka razy zagrali nie czysto ale to sporadycznie poprostu jak wygrywałem raz za razem każdy wyścig to im widać nerwy puszczały, z ruskimi też jest problem po chamsku grają wyznają zasadę że jak nie mogą wyprzedzić to należy kogoś zepchać z toru, amerykanie od czasu do czasu też się znajdzie kilku takich co zepchną z toru albo wjadą w kufer ale są bardzo nie wytrwali jak im nie idzie to nie próbują więcej niż 2 razy i wychodzą z serwera, Hiszpanie no cóż 60% na tak reszta na nie dobrzy gracze ale czasem lubią pójść po bandzie. Tak czy inaczej wstydu naszemu krajowi na e-wyścigach nie przynoszę. ;-)
Share
Member
filipyaycarz
Wiadomość 5 z 21 (1,032 Obejrzane)

[ Edytowany ]

Według mnie spoko! Dobrym rozwiązaniem są serie uliczna itp. Super samochody i tuning za lojalnośc a nie za kase[:smileytongue:]. Ogólnie 9/10[Grafika ;]]

Oczywiście na PSP :smileytongue:

[center]Gram Legalnie! Kupuję UMD![/center]
Share
Member
qdlaty_
Wiadomość 6 z 21 (873 Obejrzane)

Witam!

Zakupiłem tą grę.

Zrobiłem to pod wpływem haseł w stylu:

Kolejnym elementem jest profil zawodnika, dzięki któremu bez reszty wcielisz się w rolę kierowcy wyścigowego. Na podstawie umiejętności i stylu jazdy gracza każdy zawodnik zyskuje niepowtarzalną osobowość, mającą wpływ na odblokowanie samochodów, postępy kariery oraz dobór przeciwników podczas gry w sieci. W Need for Speed SHIFT sposób jazdy to nie tylko element strategii, ale i narzędzie tworzenia osobowości kierowcy!

Dlaczego tak? Niepowtarzalna osobowość  każdego zawodnika, dobór przeciwników Online na podstawie osobowości  itp. Brzmi obiecująco. Nie gram długo w szczególności w ściganki online, ale jak wyobrażę sobie hordę idiotów która pierwsze co robi wali mi w samochód zaraz po starcie eliminując tym samym przeciwnika to jestem na nie. W związku z tą myślą Shift sprawiał wrażenie gry dla mnie. Nauczę się jeździć może nie będę kozakiem od razu ale przy spokojnej jeździe niekoniecznie  wygrywając można nauczyć się prowadzić wirtualne auto w sposób poprawny, z „wyścigową manierą” dohamowując przed zakrętami a nie je tnąc, nieocierać się o przeciwników i zachowywać się jak na prawdziwym torze.

Zagrałem w demo dostępne w psstore – zachwyt. Wale w bande i nie widze nic – prze dłuższą chwile jestem wyeliminowany z konkurencji – czyli tak jak powinno być walisz – nie jedziesz.

Dźwięki samochodu omg! powalają charakterystyczne rzężenie zeszperowanej skrzyni biegów…

Nie słyszysz nic poza tym co słychać w realnym samochodzie wyścigowym.

Zachowanie samochodu z tylnym napedem – powala jedziesz za  szybko w zakrecie – nie pojedziesz bo tył wyprzedzi przód- tak jak powinno być.

Myśle sobie – kupuje…

Jakież było moje zdziwienie jak zobaczyłem wersję finalną…

Pogralem troche offline, aby obyć się ze sterowaniem, z zachowaniem auta – nauczyć się jeździć. Stwierdziłem dobra ide online zobacze jak to jest z innymi i … ustawiam się do wyścigu ja lvl 15 poza mną 4 innych „kierowców” 50lvl złote odznaczenia za precyzję ok. 500 wygranych online, kilkanaście przegranych – no mysle sobie nieźli kozacy… Startujemy – oni potworami, ja evo – wyglądającym bardzo biednie… startujemy, oczywiście zostaje na starcie oni daaaaleko przede mną. Pierwszy zakręt widzę kocioł przebijam się jadąc poprawnym torem nie obijając się o kocioł z aut. Jestem na 2 pozycji.

Nieźle myślę – ludki wypadli,  mi udało się nie wypaść i odzyskałem trochę straty ze startu. Kolejny zakręt – hamuje aby nie wypaść - bum. Któryś z pro playerow wali we mnie wypychając w pułapkę piaskową. Mysle – no dobra przeliczył się ze swoimi możliwościami. Niestety jak się później okazało takie bum dostaje przy każdym wyścigu jeśli tylko znajde się przed pro playerem – jest to po prostu metoda na eliminowanie przeciwnika – bum i po przeciwniku…

No dooobra może źle trafiałem. Któryś kolejny wyścig – pro playerzy super samochody i nazwijmy ją Lilian /aby nie używać prawdziwych nazw graczy/. Lilian – kobieta/miała headseta/ 50lvl zlota odznaka za precyzję. Jedzie evo – moim ulubionym autem zresztą na złoto pomalowanym. Mysle sobie – no może w końcu normalny gracz… startujemy, ja zostaje na starcie, pierwszy zakręt – kocioł Lilian jedzie za mna… Myślę nie będzie tak źle, kobitka nie jedzie pro autem tylko jakimś pierdzikółkiem ma złotą precyzje i … kolejny zakręt wali we mnie wypychając na pobocze.

Z czasem zauważyłem ze pro playerzy jeśli mają przegrać nawiewają z gry /nie wiem jak są liczone statystyki / wiec najprawdopodobniej mój zachwyt na kogoś kto miał ponad 500 wygranych i kilkanaście przegranych to fikcja – po prostu nawiewał z gry gdy miał przegrać…

Reasumując klasyfikacja kierowców to fikcja… nie trafiłem jeszcze na wyścig w którym nie zostałem wypchnięty z drogi – ale skąd u tych ludzi odznaki za precyzję?

Walenie w bariery energochłonne – było tak pięknie - ciemność w oczach uniemożliwiająca dalszą jazdę – teraz już tak nie jest – nie ma ciemności tylko mgła, która umożliwia jechanie nadal.

Kara za cięcie zakrętów - śmieszne – jadę za „pro” niemal zderzak w zderzak. Szykana – on tnie ja dohamowuje, jadę poprawnym torem. Zanim pokonałem szykanę on już dawno pojechał.

Lipa. Wszystko co spowodowało, że ta grę kupiłem to fikcja.

Nigdy nie lubiłem nfs. Często wyścig polegał na tym aby wiedzieć gdzie walić aby się dobrze odobić trafiając spowrotem w tor jazdy. W Shift może tego nie ma ale i tak rywalizacja sieciowa to bardziej walka o życie niż rywalizacja.

Trochę przydługo i pewnie z błędami, albo przynajmniej niegramatycznie :/ no trudno – oto moja opinia o Shift.

br c.

Share

Cisnę w Shifta 2 około tygodnia... i stwierdzam, że nie umiem grać na padzie grę z 'takim' sterowaniem. Dziwne zachowanie podczas skrętów, konkretnie pewien lag między skrętem na padzie a skrętem w grze - którego nie potrafię opanować. Często się także ślizga, nawet na małych prędkościach. Jadąc powiedzmy 80tką chcę lekko skręcić aby ustawić się na idealnej linii jazdy, skręcam powiedzmy w prawo i będąc na linii do której chciałem dojechać, odbijam lekko 'pykając w lewo' aby wykontrować skręcanie. W tym momencie już słyszę poślizg opon i.... albo się uda wyjść z poślizgu albo wyląduję na bandzie przy nadciągającym zakręcie.
Druga rzecz. Tuning i jak on ma się do przeciwników.
W drugim czy trzecim etapie jest taki krótki wyścig przez miasto - z ostrym pierwszym zakrętem w lewo około 100-150 metrów za startem. Jadąc Seatem niepodrasowanym wyciągnąłem tam coś około 3:20 i byłem drugi. Na starcie bez problemu mogłem zmieścić się między dwóch jadących przede mną przeciwników. Teraz nieco podrasowałem furę i postanowiłem wrócić do feralnego wyścigu. Okazało się, że teraz zajęcie 4tego miejsca jest nie lada wyczynem. Na starcie już nie jestem w stanie nawet zbliżyć się do dwóch pierwszych samochodów. Nie mówiąc o tym jak szybko się oni oddalają. z każdą sekundą. Podczas wyścigu stosunkowo coraz bardziej się oddalają, a inni przeciwnicy jadąc znacznie agresywniej teraz spychają mnie na bandę. Kompletnie nie jestem w stanie dobić nawet do drugiego miejsca, chociaż swój dotychczasowy czas pobiłem o około 15 sekund. Mam wersję Limitowaną - kodów nie użyłem (bo PSN leży) - w sumie chyba nie użyję bo zdaje się, że to nie gra dla mnie i się jej wkrótce pozbędę. Jednak wolę coś dynamiczniejszego z większymi prędkościami :smileywink:

ps. mam drobne pytanie przy okazji do tych co potrafią jeździć. Jak skręcać? Obecnie 'pykam' grzybkiem na padzie w danym kierunku w który chcę skręcać, mam się uczyć 'analogowego' delikatnego wychylenia? To niezbędne?

GreatAnubis Trophy Card
Share
Member
tata_arek
Wiadomość 8 z 21 (314 Obejrzane)

Na starcie starasz się mieć wskaźnik biegu na zielono? Przed startem wrzucasz 1. bieg? Ja skręcam odchylając analoga do oporu w stronę zakrętu. Poślizgi są w tej grze czymś normalnym- nie trzeba kontrować, bo i tak Cię nie obróci, chyba że wjedziesz autem z napędem na tył na tarkę na pełnym gazie. Musisz być tak agresywny, jak przeciwnicy, trzeba się wpychać między nich i mocno opóźniać hamowanie. Jeżeli będziesz miał problemy, to możesz obniżyć poziom trudności:smileywink:
tata_arek Trophy Card
Share

Dzięki za hinty. Jeszcze dziś dokonam sprawdzenia. Szczególnie ruszanie. Pozdrawiam
GreatAnubis Trophy Card
Share
Member
tata_arek
Wiadomość 10 z 21 (212 Obejrzane)

Podobno wraz z patchem 1.02 usunięty został input lag
tata_arek Trophy Card
Share
Ogłoszenia

Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!

Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.