z 02-12-2010 01:05 PM
Witam , ostatnio kupiłem najnowszego nfs-a i pograłem w niego z jakieś 2 dni a później zaczęło coś odwalać tzn. nie moge wbić się w ogóle do gry , Przy logowaniu do autologu (nie to żeby się zacinało) , tylko konsola myśli ,myśli i nic
Nie wiem w czym tkwi problem . A bratu na osobnym koncie śmiga bez problemów . proszę o pomoc !!
z 08-12-2010 11:14 PM
Ehh, mam ten sam problem, nie wiem czym to jest spowodowane, ale z tego co szukałem to bardzo niewiele osób ma z tym problem. Nie mogę przez to pograć online, a głównie po to chciałem tą gre mieć ;o
Jedynie mogę Ci napisać, że jak chcesz grać w singlu to wystarczy że się wylogujesz z psn i załączysz grę (nie próbuj logować się do autologu bo gra zaliczy "zwieche").
z 09-12-2010 01:16 PM
No to ja poproszę pozostałych forumowiczów, którzy tu zaglądają i spotkali się z podobnym problemem o jakieś informacje i postaramy się to zgłosić do odpowiedznich ludzi ![]()
z 09-12-2010 10:27 PM
w 09-12-2010 10:29 PM - last edited on 09-12-2010 10:30 PM
Też mam ten problem. Od wczoraj. Przez dwa tygodnie NFS chodził cacy, a wczoraj coś się zwaliło ( w ten dzień co był update firmware'u ). Przy łączeniu z autologiem następuje freeze i koniec, nic nie da się zrobić.
Sprawdzałem na innym koncie - gra działa. Bardzo niefajnie. Znajomy ma ten sam problem, z tymże on od początku jak grę kupił ( czyli jakieś dwa tygodnie temu ). - o właśnie, cześć Hysz ![]()
Próbowałem zasięgnąć pomocy od supportu ea, ale dostawałem porady typu - sprawdź połączenie z internetem, wyciągnij i włóż płytkę z grą, zaloguj się do psn przed włączeniem gry itp. Tak więc, nieciekawie.
z 13-12-2010 06:53 AM
To jest szansa że bedzie to zgloszone czy nie?
z 13-12-2010 10:36 AM
Tak, sprawa została przekazana.
Mam nadzieje, że już wkrótce doczekamy się rozwiązania.
z 16-12-2010 03:42 PM
Wiadomo już coś? u mnie już około 2 tyg. minęło od tego problemu i ja oraz inni gracze nie możemy sobie po ludzku online pograć.
Nie widzi mi się zakładanie nowego konta, kupowanie online passa i przechodzenia gry od nowa.
z 16-12-2010 05:07 PM
Ja tylko dodam że support prowadzi politykę spychologii - każą zakłądać nowe konto i z chęcią dają nowe online passy tylko żeby im dać spokój i się od nich odczepić.
No i na koniec ładne ultimatum: możemy Ci dać nowy pass ale zakładaj nowe konto lub dawwaj login i hasło PSN to my to sprawdzimy i naprawimy - nie wspomne że to niezgodne z warunkami umowy Playstation...
z 16-12-2010 05:11 PM
Ok, Ea leci w mola. Gadam z nimi od tygodnia. Wkleję Wam trzy ostatnie wiadomości od nich:
"Thank you for contacting EA Support regarding your connection issue with Need for Speed: Hot Pursuit. You can create a new Playstation ID, and I can give you a new online pass code to use for this new account. Something corrupted your Yaevinn account somehow. In order to solve it, we will need to create a new ID.
Once you create a new account, reply to this email and I can give you a new online pass code."
Pomarudziłem, że nowe konto to żadne rozwiązanie i oto następna wiadomość:
"Thank you for contacting EA Support regarding your connection issue with Need for Speed: Hot Pursuit. If you wouldn't like to create a new Playstation ID, I can send this account to our studio to investigate it further. There should be no reason why it isn't working. From what I can see here, your account looks fine.
If you wouldn't like to create a new account, I can look into it further."
Znowu pomarudziłem i odpisano mi tak:
"Thank you for contacting EA Support regarding your connection issue with Need for Speed: Hot Pursuit. So, there are two things we can do:
1) Fix your account
2) Generate you a new online pass to use on a different account
The new online pass would be the quickest resolution. But if you would like for us to look into your original account further, then please reply back to this email with the password for your PSN ID, so we can re-create the issue on our end."
Oczywiście odpisałem im, że hasła im nie podam.
Generalnie pewnie skończy się tak, że dadzą mi nowy online pass i będzie według nich po sprawie, czyli żadne rozwiązanie. Męczy mnie już to.
Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!
Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.
Website ©2011 Sony Computer Entertainment Europe
Cała zawartość, tytuły gier, nazwy handlowe i/lub wizualna postać gier, znaki handlowe, grafika i związane z nimi zdjęcia, są znakami handlowymi i materiałami objętymi prawami autorskimi, należącymi do ich prawowitych właścicieli. Wszelkie prawa zastrzeżone. [więcej informacji]