Ogłoszenia i wydarzenia

Odpowiedz
Community Manager
Cassiopaea
Zarejestrowane: ‎26-11-2008
Wiadomość 1 z 11 (653 wyświetleń)

Odkryj nowy wymiar grania dzięki monitorowi 3D dla PlayStation®3

Możliwość gry w 3D plus oraz wyjątkowa technologia SimulView teraz dostępne w całej Europie.

Sony Computer Entertainment Europe ogłosiło dziś, że monitor 3D dla PlayStation®3 będzie dostępny w całej Europie. Gwarantuje on możliwość rozgrywki w 3D oraz rozgrywki wieloosobowej na niespotykanym poziomie, a wszystko to na 24” ekranie w rozdzielczości 1080p.

Monitor jest dostępny w zestawie, który zawiera wszystko, czego potrzebujesz do zrewolucjonizowania swojego kontaktu z PlayStation: 24” monitor 3D z podstawką, dwie pary okularów 3D, kabel HDMI i dwa wielokrotnie nagradzane hity na PS3 – Killzone®3 Platinum i Gran Turismo®5 Platinum.

24” ekran full HD z aktywnym 3D o częstotliwości 240Hz zapewnia najlepszą jakość stereoskopowego 3D, które zagwarantuje ci niezapomniane doznania. Monitor ma kontrast 5000: 1, kąt widzenia 176°, dwa wejścia HDMI oraz wejście component, dzięki któremu można bez problemów podłączyć konsolę PlayStation®2 i system PlayStation®Portable.

Wyjątkowe okulary 3D firmy Sony zasilane są akumulatorami (ładowanymi za pomocą USB) i ważą zaledwie 47g.

Poza możliwością grania w trzech wymiarach monitor 3D dla PS3 ma dodatkowo technologię SimulView, która umożliwia dwóm graczom rozgrywkę na jednym monitorze bez korzystania z funkcji podzielonego ekranu. SimulView rozdziela obraz 3D na dwa oddzielne obrazy 2D – po jednym dla każdego gracza. Oznacza to, że wszyscy gracze będą widzieli cały ekran podczas rozgrywki wieloosobowej.

Każdy zestaw zawiera dwie dostępne wyłącznie na PS3 gry, aby gracz mógł natychmiast doświadczyć tego, co granie w 3D ma do zaoferowania. Wywalcz sobie drogę z Helghanu, wcielając się w żołnierza ISA w Killzone 3® Platinum, i rywalizuj o pierwsze miejsce w najlepszym symulatorze wyścigowym – Gran Turismo® 5 Platinum.

PS3 zostało niedawno nagrodzone przez International 3D Society za wykorzystanie technologii 3D oraz za ponad 30 tytułów na PS3, włącznie z Uncharted 3: Oszustwem Drake'a, które już wykorzystują technologię 3D. Nie ma lepszego sposobu na doświadczenie wspaniałego świata 3D niż z PlayStation.

Monitor 3D dla PS3 będzie sprzedawany w cenie 499 €. To najbardziej opłacalna opcja dla osób pragnących poczuć pełnię doznań płynących z gry.

Prosimy używać zwykłego tekstu

Re: Odkryj nowy wymiar grania dzięki monitorowi 3D dla PlayStation®3

Dla mnie bomba :Thumbs:

Level 3

Level 3
ps_placek
Zarejestrowane: ‎07-12-2009
Wiadomość 3 z 11 (617 wyświetleń)

noo elegancki monitorek :smileywink:
Beta Tester
Rympal
Zarejestrowane: ‎21-11-2009
Wiadomość 4 z 11 (614 wyświetleń)

Fajny tylko cena zabije ten produkt. Za te pieniądze plus co nieco dokładając wolałbym kupić coś większego z 3D.

[ Edytowane ]

@Rympal

Myślę, że cena jest dobra jak na taki TV. Na dodatek 2 pary okularów :smileywink:

Opcja SimulViem dla mnie wygrywa :Thumbs:

PS. Trochę się na niego napaliłem :smileytongue:

Hmm... dwie pary okularów mają zachęcić do wieloosobowej rozgrywki przy 24" ? :smileywink: To tak jak już wcześniej zostało wspomniane, tą ceną nie ściągną wielu osób. Niektórzy będą woleli dołożyć i mieć więcej cali i lepszy komfort podczas zabawy z kimś.

Poza tym coraz mniej tytułów wychodzi w 3D ze względu na możliwości PS3. Jak już wychodzą to zazwyczaj gry "średniej klasy". Oczywiście są wyjątki, ale.....

@rabsonek

Po pierwsze to chcialbym dodac ze TV jest firmy SONY, a nie SAMSUNG taniej produkcji (z czystym sercem teraz to moge napisac) :smileywink:

Jak tak zaczniemy "dokladac" to wydamy kolejne 500€ :smileyvery-happy:

Miom zdaniem jest to idealny TV, ktory mozna wszedzie zabrac ze soba :smileytongue:

Tak, faktycznie zaleta jak mi w głowie zakiełkowała, był fakt, że to cacko być może będzie mobilne :smileyhappy: A to wiąże się... z organizowaniem serii turniejów sponsorowanych przez Sony, ze stanowiskami wyposażonymi w nowe telewizory :smileyhappy: I tutaj upatruję duży plus tego rozwiązania i liczę na właśnie taką promocję ze strony Sony :smileywink:

Bo dla mnie rozmiar telewizora jednak ma znaczenie i w dobie coraz popularniejszych telewizorów o przekątnej co najmniej 42', telewizor 24' (od razu przypomniałem sobie jaki błąd popełniłem przy okazji relacji z targów Gamesom hehe :smileywink: ) wzbudza moim zdaniem zasłużone kontrowersje. No bo cena no aż taka niska też nie jest...

Niemniej jeżeli chodzi o gry w 3D to tutaj akurat upatruję bardzo duży potencjał, ponieważ moim zdaniem ten segment rynku akurat mocno się rozwija. Wystarczy poczytać kilka recenzji klasyków HD, w których zaimplementowane 3D sprawia, że w odmienny sposób możemy cieszyć się starym tytułem. Do mnie to przemawia i powiększa mój apetyt na te tytuły. O ponownym przechodzeniu gier takich jak U3 już nawet nie wspominam bo aż chce mi się grać (a przecież niejednokrotnie przechodzimy tytuły po kilka razy - odblokowany wyższy poziom trudności, trofea), więc dla mnie 3D jest bardzo fajnym urozmaiceniem.

Uploaded with ImageShack.us

Psycho, jak bym miał kupować kolejny TV to na 100% bym znów kupił ten "taniej produkcji" jak to nazwałeś. Jak mam dopłacać za markę a kupić to samo taniej z innym logo, to wolę to drugie. Jedynie czego nie ma Samsung, to współpracy z PS3. Tego mi akurat nie brakuje. Patrząc teraz na tanią markę i 3D to niewiele trzeba dopłacić by mieć praktycznie to samo z większym ekranem :smileywink:

Schemat, co do gier w 3D to również uważam że to fajny efekt i dopiero się to rozwija. Niestety na tej generacji konsol za wiele nowego już nie zobaczymy. Z ostatnich lepszych tytułów jakie wyszły to chyba tylko U3 miał 3D. Grać w odświeżane kotlety też ile można ? Tak naprawdę przy PS4 i konkurencji dopiero będzie można zainteresować się 3D. Może już dopracują technikę bez okularów ? :smileywink:

@rabsonek

Jak bym kupował TV to też min 42' lub 46', chodzi mi o TV tzw. "podręczny", który mogę wszedzie zabrać ze sobą tzn. do znajomych lub za granicę. Dla mnie by był idealny chociaż żeby zabrać go na zbliżający się zlot OFPS.

A co do SONY i SAMSUNG to za dużo się nasłuchaliście lub naczytaliście za przeproszeniem głupot, że jedna drugiej firmie robi matryce itp. itd. Zresztą te firmy już ze sobą nie wsołpracują.

Ten widżet nie mół zostać wyświetlony.
Ogłoszenia

Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!

Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.

Ostatnie wiadomości