Odpowiedz
MVP
Schemat
Wiadomość 1 z 7 (198 Obejrzane)

Zagraj na PS Vita już teraz!

PlayStation Polska na swoim kanale FB przedstawiło listę sklepów, w których od dnia wczorajszego możecie osobiście sprawdzić jak ostatecznie prezentuje się PS Vita i na dodatek pograć w niektóre gry (jeden z informatorów, który miał okazję sprawdzić już PS Vita, przekazał mi, że są to dema :smileywink: )! Poniżej pełna lista lokalizcji, w których zostały umiejscowione standy z konsolami:

Żródło: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=279852018748963&set=a.214096465324519.52993.205010466233119&...

(kanał FB PlayStation Polska)

Pomijając fakt, że zabrakło kilka miast (Bydgoszcz, Bydgoszcz? :smileyhappy: ) chciałbym Was zapytać o zdanie na temat takiej możliwości przetestowania konsoli w nszym kraju jeszcze przed jej premierą :smileyhappy: Ja muszę przyznać, że odczucia mam pozytywne i troszkę przypomina mi to swego czasu PS3 Truck, tylko, że wydane w mniejszej formie. Za to być może dłuższej bo jednak ciężarówka musiała zmieniać swoje położenie, a tutaj standy będą najprawdopodobniej dostępne aż do premiery konsoli (a pewnie i dłużej).

Share
Prosimy używać zwykłego tekstu

Re: Zagraj na PS Vita już teraz!

Jak zwykle mojej wiochy nie ma na tej liście...

Dlatego większość machaczy to faceci...
Share
MVP
Rympal
Wiadomość 3 z 7 (191 Obejrzane)

To dobry pomysł tylko ciekaw jestem czy będzie dostępna sieć w tych konsolach. Ostatecznie zrobię hotspota z telefonu i sprawdzę sobie przeglądarkę bo na niej najbardziej mi zależy. Chyba, że FW w tych konsolach to też demo :smileytongue:.

Unit13-Wyzwanie DniaOFPS UnchartedOFPS Resistance 3OFPS Killzone 3OFPS News
Share

[ Edytowany ]

Hmmm. Szkoda, że akcja nie jest prowadzona również w Sony Centre (aż się dziwię). Wtedy miałbym możliwość sprawdzenia co to cudeńko potrafi.

Mimo, że lista długa, to tylko około 10 miast (a w Łodzi wszystko pod tym samym adresem). Można było te egzemplarze puścić gdzieś indziej :smileysad:.

Share
MVP
Schemat
Wiadomość 5 z 7 (126 Obejrzane)

[ Edytowany ]

Byłem, zobaczyłem, zagrałem. Bardzo fajnie, że tych dem jest naprawdę sporo! Ale tam gdzie ja byłem nie było niestety Uncharted... :smileysad: Natomiast największe wrażenie zrobił na mnie Wipeout! Wooow! W to aż chce się grać! Spoko grało mi się też w LittleDeviants, choć zobaczymy jak będzie z rozbudowaniem tej gry. Sprawdziłem też FIFKĘ :smileywink: To rozwiązanie z tylnym panelem (cały tył imituje nam bramkę i zależnie gdzie przyciśniemy (prawy górny róg - "okienko", prawy dolny róg (po ziemi) ) w ten sposób zostanie oddany strzał! Fajnie! Ale czy to nam trochę nie za bardzo ułatwi celności? No i ta czułość tego dotykowego ekranu na początku troszkę mi utrudniała grę (syndrom: "sam strzelił" :smileywink: ). Ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia. Chociaż na dobrą sprawę na "kieszonsolce" postawię pewnie na PES'a :smileywink:

Niemniej fajnie, że Sony dało nam taką możliwość. Preorder zakupiony :smileywink: Ano właśnie...

Share

Grałem w Sony Store w Arkadii. Bardzo fajnie, tylko szkoda, że to są demostracyjne konsolki, zero ustawień i brak możliwości obejrzenia oprogramowania, tylko demka i nic więcej. Ten Wipeout jest jakiś przekłamany! Bo za dobrze mi szło, na PS3 nigdy tak dobrze mi się nie jechało :smileyvery-happy: Reality Fighters super się prezentuje. I super analogi :smileyhappy: Kupuję :smileyvery-happy:

Share
MVP
Rympal
Wiadomość 7 z 7 (107 Obejrzane)

[ Edytowany ]

Ale u mnie zaszaleli całe jedno stanowisko. Zagrałem w prawie każdą grę i wniosek mam jeden. Tak dla Fify i dodatkowo do tego Super Stardust. Chociaż ta druga gra ma jakby mniej detali niż ta z PS3 i proszę aby w pełnej wersji jednak działały polskie czcionki bo to trochę wstyd.

Gry które wykorzystują dotyk i tilta jakoś na mnie nie działają. W Majkelu J. nie udało mi się prawidłowo zrobić żadnego ruchu a w Little Deviant lecąc w powietrzu średnio dawał się sterować.

Ciekawą sytuacją którą zaobserwowałem jest to, że ładowanie Vity nie pozwala na spokojne granie. Vita pobiera więcej prądu niż jest w stanie przekazać jej ładowarka. Fajnie za to wygląda piorun w baterii gdy na 1/4 :smileyhappy:. PRawy analog jest za blisko przycisków trzeba się do tego przyzwyczaić.

Konsola jest tak podłączona, że się nie da podgłosić więc dźwięki z niej płynące nie bardzo docierają do grającego.

Ogólnie rzecz biorąc utwierdziłem się w zakupie wersji wifi bo i tak przez 3G nie da się grać w FIFE więc 200pln wolę przenieść na np. gripa z dodatkową baterią.

Unit13-Wyzwanie DniaOFPS UnchartedOFPS Resistance 3OFPS Killzone 3OFPS News
Share
Ogłoszenia

Witajcie na Oficjalnym Forum                Społeczności PlayStation!

Zapoznajcie się z najnowszymi     wiadomościami i aktualizacjami, o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenie. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj, aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.