z 04-02-2012 10:18 AM
PlayStation Polska na swoim kanale FB przedstawiło listę sklepów, w których od dnia wczorajszego możecie osobiście sprawdzić jak ostatecznie prezentuje się PS Vita i na dodatek pograć w niektóre gry (jeden z informatorów, który miał okazję sprawdzić już PS Vita, przekazał mi, że są to dema
)! Poniżej pełna lista lokalizcji, w których zostały umiejscowione standy z konsolami:

(kanał FB PlayStation Polska)
Pomijając fakt, że zabrakło kilka miast (Bydgoszcz, Bydgoszcz?
) chciałbym Was zapytać o zdanie na temat takiej możliwości przetestowania konsoli w nszym kraju jeszcze przed jej premierą
Ja muszę przyznać, że odczucia mam pozytywne i troszkę przypomina mi to swego czasu PS3 Truck, tylko, że wydane w mniejszej formie. Za to być może dłuższej bo jednak ciężarówka musiała zmieniać swoje położenie, a tutaj standy będą najprawdopodobniej dostępne aż do premiery konsoli (a pewnie i dłużej).
z 04-02-2012 10:36 AM
z 04-02-2012 04:16 PM
w 05-02-2012 10:01 PM - last edited on 05-02-2012 10:05 PM
w 11-02-2012 09:56 AM - last edited on 11-02-2012 09:56 AM
Byłem, zobaczyłem, zagrałem. Bardzo fajnie, że tych dem jest naprawdę sporo! Ale tam gdzie ja byłem nie było niestety Uncharted...
Natomiast największe wrażenie zrobił na mnie Wipeout! Wooow! W to aż chce się grać! Spoko grało mi się też w LittleDeviants, choć zobaczymy jak będzie z rozbudowaniem tej gry. Sprawdziłem też FIFKĘ
To rozwiązanie z tylnym panelem (cały tył imituje nam bramkę i zależnie gdzie przyciśniemy (prawy górny róg - "okienko", prawy dolny róg (po ziemi) ) w ten sposób zostanie oddany strzał! Fajnie! Ale czy to nam trochę nie za bardzo ułatwi celności? No i ta czułość tego dotykowego ekranu na początku troszkę mi utrudniała grę (syndrom: "sam strzelił"
). Ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia. Chociaż na dobrą sprawę na "kieszonsolce" postawię pewnie na PES'a ![]()
Niemniej fajnie, że Sony dało nam taką możliwość. Preorder zakupiony
Ano właśnie...
z 11-02-2012 12:49 PM
Grałem w Sony Store w Arkadii. Bardzo fajnie, tylko szkoda, że to są demostracyjne konsolki, zero ustawień i brak możliwości obejrzenia oprogramowania, tylko demka i nic więcej. Ten Wipeout jest jakiś przekłamany! Bo za dobrze mi szło, na PS3 nigdy tak dobrze mi się nie jechało
Reality Fighters super się prezentuje. I super analogi
Kupuję ![]()
w 12-02-2012 04:30 PM - last edited on 12-02-2012 04:32 PM
Ale u mnie zaszaleli całe jedno stanowisko. Zagrałem w prawie każdą grę i wniosek mam jeden. Tak dla Fify i dodatkowo do tego Super Stardust. Chociaż ta druga gra ma jakby mniej detali niż ta z PS3 i proszę aby w pełnej wersji jednak działały polskie czcionki bo to trochę wstyd.
Gry które wykorzystują dotyk i tilta jakoś na mnie nie działają. W Majkelu J. nie udało mi się prawidłowo zrobić żadnego ruchu a w Little Deviant lecąc w powietrzu średnio dawał się sterować.
Ciekawą sytuacją którą zaobserwowałem jest to, że ładowanie Vity nie pozwala na spokojne granie. Vita pobiera więcej prądu niż jest w stanie przekazać jej ładowarka. Fajnie za to wygląda piorun w baterii gdy na 1/4
. PRawy analog jest za blisko przycisków trzeba się do tego przyzwyczaić.
Konsola jest tak podłączona, że się nie da podgłosić więc dźwięki z niej płynące nie bardzo docierają do grającego.
Ogólnie rzecz biorąc utwierdziłem się w zakupie wersji wifi bo i tak przez 3G nie da się grać w FIFE więc 200pln wolę przenieść na np. gripa z dodatkową baterią.
Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!
Zapoznajcie się z najnowszymi wiadomościami i aktualizacjami, o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenie. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj, aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.
Website ©2011 Sony Computer Entertainment Europe
Cała zawartość, tytuły gier, nazwy handlowe i/lub wizualna postać gier, znaki handlowe, grafika i związane z nimi zdjęcia, są znakami handlowymi i materiałami objętymi prawami autorskimi, należącymi do ich prawowitych właścicieli. Wszelkie prawa zastrzeżone. [więcej informacji]