Odpowiedz
Member
Rafik1979PL
Wiadomość 41 z 55 (951 Obejrzane)

Re: PETYCJA-USŁUGA VidZone DLA POLSKIEGO UŻYTKOWNIKA PS3 SZYBCIEJ

Ja mam Vidzone i wcale z tego nie korzystam ponieważ jakość obrazu a zwłaszcza dzwięku jest do doopy.Jeszcze Sony do streamingu HD jak jest na Xbox 360.Niestety wciąż traktują Vidzone po macoszemu a co do dostępności Vidzone w Polsce to wątpie by kiedyś do tego doszło ze względu na pazerny ZAIKS.

Share
Prosimy używać zwykłego tekstu
Member
xBarbarian
Wiadomość 42 z 55 (904 Obejrzane)

Betreff: PETYCJA-USŁUGA VidZone DLA POLSKIEGO UŻYTKOWNIKA PS3 SZYBCIEJ

ja mieszkam w niemczech i musze przyznac ze vidzone to jest kicha.... nie zebym jeczal jak kazdy tutaj :smileywink: ale klipy maja rozdzielczosc max 400x200 czy jakos tak - wyglada to ok na psp ale na telweizorze masakra.... 

Share
Member
RJ_romario
Wiadomość 43 z 55 (893 Obejrzane)

Mnie by bardziej interesowały ipla i iplex zamiast vidzone

http://www.romario07.republika.pl

Share

VidZone będzie ?
Share
Member
KoSzNik
Wiadomość 45 z 55 (709 Obejrzane)

temat juz chyba zostal wyczerpany:smileywink: wystarczy jeden skrót ZAiKS :smileywink:

-------------------
"We must travel in the direction of our fears"
Share

Od jeżeli się nie mylę dwóch lat jak tylko pojawia się nowy wpis na blogu europejskim w sprawie VidZone, w komentarzach zawsze można znaleźć pytania "When Poland ?" itd. Po ostatnim wpisie na blogu, który miał miejsce 20 maja Polacy zaszaleli i takich wpisów pojawiło się bardzo dużo a jeden (coomoo) na dokładkę dowalił to:

"Thank you for ignoring every “When Poland?” post. Come on… it is almost 2 years already since the VidZone’s start and since then every reply to our questions is like “Sorry, we can’t say anything about VidZone in your country”. Please, stop ignoring our queries and just say “Yes, you will get VidZone, Poland” or “No, sorry, but your country will never get VidZone”. Giving evasive answers is just the worst."

czyli:

Dziękuję za ignorowanie wszystkich postów "Kiedy Polska?". Dajcie spokój... to już prawie dwa lata od wprowadzenia VidZone i od tego czasu na każde nasze pytanie odpowiedź jest mniej więcej taka "Przepraszamy, ale nie możemy powiedzieć nic na temat VidZone w Twoim kraju". Proszę przestańcie ignorować nasze pytania i powiedzcie po prostu "Tak, otrzymacie VidZone" lub "Nie, przepraszamy, ale Twój kraj nigdy nie otrzyma VidZone". Dawanie wymijających odpowiedzi jest najgorsze.

No i doczekaliśmy się odpowiedzi od Ben Creasey:

Hi Coomoo

The reason I very rarely give an answer to you “When Polanders” is that I have no answer for you and I do hate giving you vague answers because we would love to bring VidZone to Poland. We love that you are all so passionate about it on the blog, more passionate then any other country. The truth is, we have not ruled out Poland as a territory for Vidzone and if we were to add more countries Poland would be near the top of the list, but we need to be sure that we can make money from VidZone in Poland and this takes a long time especially with all the other exciting things we have planned. I know it has been almost 2 years since you started asking for VidZone and I would plead you to keep asking but I still can’t give you a definitive answer.

I can’t wait for the day that I can say “Now Poland” but until then keep up the “When Poland”

Ben

czyli:

Dlatego bardzo rzadko odpowiadam na "Kiedy Polanders (co oznacza Polanders ? :smileywink:)", ponieważ nie mam odpowiedzi dla was i nienawidzę dawać niejasnych odpowiedzi, ponieważ chcielibyśmy wprowadzić VidZone do Polski. Kochamy to, że wszyscy się tak tym pasjonujecie na blogu, bardziej niż inne państwa. Prawda jest taka, że nie wykluczamy Polski z VidZone i gdy tylko dodamy więcej krajów Polska będzie w górnej części listy, ale musimy być pewni, że będziemy mogli zarabiać na VidZone w Polsce i to zajmie sporo czasu zwłaszcza ze wszystkimi innymi ekscytującymi rzeczami które zaplanowaliśmy. Wiem, że to już prawie 2 lata od kiedy zaczęliście pytać o Vidzone i ....... (nie wiem jak to przetłumaczyć :smileywink:) ale wciąż nie mogę udzielić ostatecznej odpowiedzi.

Nie mogę się doczekać dnia, kiedy będę mógł powiedzieć "Teraz Polska" ale do tego czasu musimy pozostać przy "Kiedy Polska"

Podsumowując, jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze :smileywink: a biorąc pod uwagę nasz kraj, VidZone nigdy na siebie nie zarobi i raczej go nigdy nie zobaczymy :smileywink:

Jeżeli gdzieś zrobiłem błędy w tłumaczeniu lub coś pomyliłem to przepraszam, ale angielski to moja pięta achillesowa :smileywink:

Share
Member
MaxiM_82
Wiadomość 47 z 55 (486 Obejrzane)

Czytałem te posty na blogu i też specjalnie nie robię sobie nadziei. Z drugiej strony z tego co czytam o jakości teledysków to nie ma za czym tęsknić, chociaż występ The Prodigy na żywo nawet w takiej chętnie bym obejrzał.

The reasonable man adapts himself to the world; the unreasonable one persists in trying to adapt the world to himself. Therefore, all progress depends on the unreasonable man.

~George Bernard Shaw
Share

Jak wiadomo Polanders starali się także o polskie fonty w PSP, bo przeglądanie internetu w PSP to katorga. Tej kwestii też skomentowali. Pewnie też czekają, kiedy na tym będzie można u nas na tym zarobić.

Bo lubię zjawisko popkulturowe. Lubię filmy zwłaszcza życiowe. Romantyczne, o miłości. O mojej i Twojej ułomności!
Share

[ Edytowany ]

Co prawda ten temat dotyczy petycji ale co tam.... :smileywink:

Bynajmniej właśnie dla takich rzeczy chciałbym mieć tą aplikację w swojej PS3: Watch Highlights Of The Prodigy’s Biggest Live Show Ever On VidZone For FREE.... aj.. aj... :smileywink: Przy okazji, jak ktoś ma VidZone to for free oznacza tylko darmowe oglądanie czy ściągnięcie też to obejmuje ? :smileywink: Jak darmowe ściągnięcie to może ktoś to pobrać i mi w jakiś sposób podrzucić ? :smileytongue:

Share
Member
coomoo
Wiadomość 50 z 55 (307 Obejrzane)

[ Edytowany ]

Cóż, od dawna męczyłem gości z VidZone o odpowiedź czemu tak ciężko wprowadzić tą usługę w Polsce. Chciałem szczegółów, czegoś w stylu co muszą zrobić przy wprowadzaniu VidZone na inny rynek. Na blogu dostawałem zwykle krótkie i wymijające odpowiedzi. Napisałem więc maila z nadzieją na dłuższą wypowiedź. Po paru chwilach taką właśnie dostałem:

Hey Paul

You want long and boring, you got it! No but seriously there are many reasons that VidZone should be in Poland, but also a lot of constraints/hard work that we have to deal with too. I hope the following helps explain.

First of all to answer your question about VEVO. VEVO is an ad funded Music video service like ourselves, the difference between the two is that although VidZone works closely with Sony, it is a completely different company, a small company of about 20 employees, who are soley responsible for its own income, but very nicely Sony have made their PS3 portal available to us and give us as much promotion as they can (as it helps them sell PlayStations) which we love them for. VEVO is a company owned by Sony Music, Universal Records (amongst others) and monetised and broadcast over Google’s YouTube platform (Google take a cut of the advertising revenue for this).  The two biggest music labels in the world supported by the highest valued software company in the world. This leaves us at a multi billion pound disadvantage to VEVO.

Now this doesn’t mean we can’t compete, but it does mean we have to think more carefully about things and carefully work out how we can make money in each country that we launch in.  In order to launch in a new country, we have to
·         Talk to all the labels to license their music in Poland (we deal with over 2000 labels on a day to day basis)

·         Signing new, Polish music labels to get the most relevant content for you

·         Create editorial for all features in Poland (Featuring what Polish people like)

·         Agreeing with Sony the Launch promotion in the country.

·         Promoting ourselves to you with advertising and social media

·         Translating every bit of text on the service (as well as the features) to Polish

And most importantly
·         Setting up key advertising partnerships so we can actually make money from a service that is free to it users.

This last one is the ultimate cog in the machine of how we can afford to give you the service we need to pay for the following out of selling advertising on our service.
·         Bandwidth costs are astronomical (which is why VEVO is very lucky to have Google as they own their own bandwidth)

·         We have to pay our labels for every stream of every video,

·         pay publishing (a % that goes directly back to the artist in return for us using their content)

·         Promotion costs (keeping people aware of what we have coming up)

·         20 peoples salaries

·         Other normal business costs.

We know it is possible to run a successful VOD (Video on Demand) service in Poland because others do it. But we need to get the specific deals in place (mainly with people willing to advertise on our service) and that is a little more difficult in Poland than other European counties (but easier than other countries in the world)  as the advertising networks that we use don’t always cover Poland so we have to find a lot of the advertising for ourselves which is a big long time consuming deal for us.

Having said all that, as I have said before on the blog, that Poland is a country that is literally crying out for the service, and behind the USA pretty much the next country on our wish list to support. We have plans to try to support every country, but we also have to develop the current service so our current users stay happy and we keep making money out of them (else we have a real problem).

So no, I can’t give you an answer to “When Poland” but I can say that we are committed to be in as many countries as we can and Poland is right up there near the top of our list.

I hope this answers all your questions. We try and be as honest with our users (and wannabe users) as possible.

Thanks

Ben Creasey
Head of Production.

Tłumacząc to lekko to skróce, bo nie chce mi się dosłownie wszystkiego przytaczać :smileytongue: :

Na początku zapytałem o różnicy pomiędzy VEVO a VidZone, a dokładniej czemu filmiki z tej pierwszej usługi są u nas dostępne, mimo iż usługi nie ma w naszym kraju. Odpowiedź: koszty transferu - Google ze swoimi ogromnymi serwerami może sobie pozwolić na udostępnienie nam ich filmików. VidZone to dość mała firma i Sony nie udostępnia im miejsca na PSN za darmo. Muszą więc mieć pewność, że im się to zwróci, zanim pozwolą nam zużywać cenny transfer.

A co musi się stać, zanim usługa zostanie ogłoszona w naszym kraju? Cóż, całkiem sporo. Po pierwsze, muszą uzgodnić to z wszystkimi wytwórniami płytowymi (a jest ich całkiem dużo - ponad 2000). Potem ktoś musi zająć się badaniem rynku w Polsce, w celu ustalenia naszego gustu muzycznego. Muszą również ustalić z Sony, jak będą promować VidZone; wykupić reklamy. Tłumaczenie usługi na nasz język jest dość oczywiste, konieczne jest również znalezienie reklamodawców, jako że serwis ma na siebie zarabiać, mimo że użytkownicy nic za to nie płacą.

Jakie są koszty prowadzenia usługi?

-VidZone płaci za każde odtworzenie teledysku

-trzeba również płacić za reklamowanie VidZone w Polsce

Na samym końcu wspomniane jest, że są świadomi iż można w naszym kraju stworzyć serwis VOD który na siebie zarabia. Ale zanim to zrobią, musialiby chociażby podpisać umowy z agencjami reklamowymi, bo te, z którymi współpracują nie zawsze działają w Polsce. Jest to wbrew pozorom długotrwały proces.

Ale nie musimy tracić nadziei. Jak widać VidZone nie ignoruje Polski i zrobiło dokładne rozeznanie. Pamiętajmy również, że USA również czeka na premierę usługi w ich kraju, więc to nie jest tak, że jesteśmy jakimś krajem trzeciego świata. Po prostu to nieco inny rynek niż Zachodnia Europa i zanim na niego wkroczą, muszą mieć stuprocentową pewność, że nie przyniesie im to strat. Jednocześnie wciąż muszą prowadzić serwis w innych krajach i stale go rozwijać.

Podsumowując, możliwe, że nigdy nie dostaniemy VidZone, ale nie traćmy nadziei. Serwis jest finansowany GŁÓWNIE z reklam, więc to, że muzyka słabo się w naszym kraju sprzedaje, nie ma zbyt dużego znaczenia. VIVA i MTV jakoś mogą istnieć w naszym kraju, mimo że nie sprzedają empetrójek :smileyhappy:

To chyba powinno na długo odpowiedzieć na wszystkie pytania :smileyhappy:

Share
Ogłoszenia

Witajcie na Oficjalnym Forum                          Społeczności PlayStation!

Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.