z 16-01-2012 11:04 AM
Poszukuje fajnego zestawu słuchawek z mikrofonem kompatybilnych z PS3 oraz PC. Mogę przeznaczyć na nie oko. 200 zł.
z 11-02-2012 12:35 PM
z 11-02-2012 12:54 PM
A może kup "normalne" słuchawki z mikrofonem i podłącz je do plejki o tak: http://www.youtube.com/watch?v=aKflD1XR7yA
Właśnie zamówiłem taką zewnętrzną kartę muzyczną na usb . Jak to przetestuję to dam znać jak się sprawdza.
z 15-02-2012 01:38 PM
Przetestowałem taki zestaw jak z mojego linka (post powyżej) i wszystko działa. Za niewielkie pieniądze możesz sobie podłączyć słuchawki do PS3 i do PC.
Musisz się zaopatrzyć w dowolne słuchawki z mikrofonem. Najlepiej żeby posiadały możliwość regulacji głośności. Ja używam Creative Fatal1ty MKII. Do tego dokupujesz kartę muzyczną na usb (za około 5 zeta + koszt przesyłki na znanym serwisie aukcyjnym
) oraz adapter jack na 2x chinch żeńsko - żeński (koszt < 2 zeta).
Potem postępujesz tak jak gościu instruuje w filmiku czyli:
- do złącza AV MULTI OUT na plejce podłączasz kabel AV, który miałeś w zestawie z konsolą,
- do adaptera podłączasz chinche z audio (biały i czerwony) oraz jack'a od słuchawek,
- do portu usb na plejce podłączasz kartę muzyczną a następnie do karty podpinasz jack'a od mikrofonu,
- wchodzisz w Ustawienia > Ustawienia dźwięku i wybierasz Złącze wejściowe audio / SCART / AV MULTI
- w menu Ustawienia > Ustawienia akcesoriów > Ustawienia urządzenia audio wybierz USB AUDIO dla urządzenia weściowego, Domyślne urządzenie wyjściowe dla urządzenia wyjściowego oraz poziom mikrofonu jaki Ci odpowiada.
Aby uzyskać najnowsze informacje i aktualności o tym, co dzieje się w społeczności PlayStation, zaglądnijcie do działu Ogłoszenia i Wydarzenia na naszym forum. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation® Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj, aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.
Website ©2011 Sony Computer Entertainment Europe
Cała zawartość, tytuły gier, nazwy handlowe i/lub wizualna postać gier, znaki handlowe, grafika i związane z nimi zdjęcia, są znakami handlowymi i materiałami objętymi prawami autorskimi, należącymi do ich prawowitych właścicieli. Wszelkie prawa zastrzeżone. [więcej informacji]