Odpowiedz
Member
Gwelezemba
Wiadomość 1 z 10 (390 Obejrzane)

Błędy na Home

Witam
Postanowiłam założyć temat związany z błędami pojawiającymi się na Home, głównie w grach tam znajdujących się.

Na pierwszy ogień leci lokacja aurora i gra tam znajdująca się czyli Sky Fishing.

Jakiś czas temu gra działała bez zarzutu, pomijając błąd na samym początku polegający na nieprzyznawaniu zakupionych usprawnień do tej gry.

Za wyłowienie tzw. potworów czyli wielkiej meduzy i ryby z lampką są dwie gwarantowane nagrody które jakiś czas temu były przyznawane. Obecnie już nie, niestety nie załapałam się na czas kiedy gra działała poprawnie.

Na lokacji aurora to już nie pierwszy błąd, wcześniej nie nie były przyznawane nagrody za poziomy w zbieraniu baniek. Ja tego osobiście nie doświadczyłam ale słyszałam. Po naprawieniu błędu każdy nawet ci którzy już nagrody mieli dostali je jeszcze raz.

Zachęcam do dzielenia się na forum spostrzeżeniami związanymi z błędami na Home.
Pozdrawiam Ania

Share
Prosimy używać zwykłego tekstu

Re: Błędy na Home

W sklepie w lokacji Novus Prime, nie wyswietlaja mi sie obrazki kategorii przedmiotów :smileytongue:
Share
Member
Gwelezemba
Wiadomość 3 z 10 (333 Obejrzane)

Dziwne ale koleżanka dzisiaj mówiła mi że nie dostała prezentu za poziom na lokacji aurora za gre, to zbieranie kolorowych baniek, tam co piąty poziom jest nagroda.
Na razie tego nie mogę potwierdzić czy i ja również nie dostanę ponieważ dość sporo mi brakuje z 63 na 65 poziom.
Rybnych prezentów w Sky Fishing nadal brak.

Share
Member
Gwelezemba
Wiadomość 4 z 10 (321 Obejrzane)

Niestety od kilu juz osob slyszalam ze nie sa przyznawane nagrody za co piaty poziom na aurora. Dodatkowo zauwazylam pewna rzecz o sprawdzenie ktorej poprosilam przyjaciol, mianowicie w dziwny sposob lokacje Uncharted i Sodium sa ze soba polaczone bledami, tj. na Sodium wyskauje blad polaczenia z serwerem, taka mala ikonka w prawym dolnym rogu ekranu, w tym samym czasie kiedy Sodium nie dziala Uncharted rowniez wariuje uniemozliwiajac uruchomienie gry, oczywiscie chodzi mi o Uncharted na home. Zwykle awaria jest w godzinach popoludniowych, rano i w nocy dziala kazdemu. Codziennie po kilkugodzinnym zwisie lokacje wracaja do normalnego trybu, niestety aurora ma awarie stala.

Share
Member
yukiai01
Wiadomość 5 z 10 (275 Obejrzane)

Witam.

Przed aktualizacją Home, która odbyła się 17 listopada, w lokacji Aurora 1.3 miałem 32 (albo 33 niepamiętam dokładnie) poziom w zbieraniu kulek.

Po aktualizacji, dzisiaj wchodzę i okazuję się że nagle mam 49 poziom.

Czy to jest błąd?

Czy może wszyscy dostali taki bonus?

------------------------------------------------------------------------------------
Ja i Ty
Hej, zostańmy motylami
Share
Member
Gwelezemba
Wiadomość 6 z 10 (223 Obejrzane)

[ Edytowany ]

Błąd po aktualizacji konsoli:

z home zniknął dom który dostałam jako nagroda w grze na sklepach, taki podwodny domek (Underwater apartment).
Problem z brakiem tego domu ma wiele osób.
Nie wiem dlaczego ale go skasowało.
Plik z domem figuruje na dysku w dziale stanów gier a w liście domów na home ludzie go nie mają.

Błąd ogólnie dotyczy tej gry na sklepach:
np. mam wszystkie wędki i przynęty czyli gra nie wygląda na zreseowaną, ryby przed chwilą w dziale złowionych miałam wszystkie ale jak zagrałam zniknęły.

Wnerwiłam się bo fajnie urządziłam ten domek a tu go nie ma.
Koleżance z domu zniknęło kilka mebli, musiała ustawiać od nowa, dobrze że całkowicie jej nie zniknęły.

Za każdym wejściem do gry pokazuje po staremu że mam wszystko wyłowione, po wyłowieniu jakiejkolwiek ryby na liście pokazuje się tylko ona tak jak bym zaczynała grę od samego początku.

Po ponownym wejściu na home i uruchomieniu gry pokazuje po staremu że mam wszystko a domu nie ma.

Share
Member
krzysiek-pleya3g
Wiadomość 7 z 10 (209 Obejrzane)

Hej.Gwelezemba ma rację też utraciłem tę lokację po ostatnim aktualizowaniu oprogramowania konsoli.Proszę o wyjaśnienie tego problemu.Pozdrawiam.
Share
Member
Diter_25_pl
Wiadomość 8 z 10 (197 Obejrzane)

no ja też coś tam widziałem ale spoko chodzi mi o gry z WELCOME BACK były za darmo teraz trzeba płacić ale lipę odwalili myślałem ze sony to konkret korporacja ale z tego co widziałem to zmieniłem zdanie obiecanki cacanki karwasz twarz :smileyhappy: :smileyhappy::smileyhappy::smileyhappy::smileywink::smileyhappy::smileyhappy::smileyhappy::smileyhappy::smileyhappy::smileyhappy::smileyhappy: a zapowiadało się tak elegancko .POZDRAWIAM
Share
Member
krzysiek-pleya3g
Wiadomość 9 z 10 (153 Obejrzane)

Czy ktoś wyjaśni dlaczego zniknął wodny apartament?
Share
Member
krzysiek-pleya3g
Wiadomość 10 z 10 (61 Obejrzane)

Witam.Od dwóch tygodni spora część użytkowników home ma problem ze sklepami.Wchodząc di#o sklepu zamiast ceny jest tylko napis ERROR.Czy ktoś wie w czym tkwi przyczyna?Pozdrawiam.

Share
Ogłoszenia

Witajcie na Oficjalnym Forum                          Społeczności PlayStation!

Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.