Odpowiedz
Member
krzysiek-pleya3g
Wiadomość 1 z 167 (1,321 Obejrzane)

NADUŻYCIA NA HOME

Witam chciałbym poruszyć temat wulgaryzmu i chamstwa na home.Jestem tu krótko a w mojej obecności trzykrotnie już małolaty wyzywały od najgorszych kobiety które przekroczyły 20 lub 30.Chciałbym tę sprawę nagłośnić bo to co wyprawiają tu dzieci przechodzi samych dorosłych.Uważam że takie zachowanie psuje nasz wizerunek w oczach użytkowników z innych krajów.
Share
Prosimy używać zwykłego tekstu
xWisnia_PL
Wiadomość 2 z 167 (1,290 Obejrzane)

Re: NADUŻYCIA NA HOME

Niestety ale tak było, jest i będzie... Jedyne co można robić to wysyłać raporty na takie osoby poprzez wciśnięcie Select i opcje Send Raport czy coś takiego...

Dlatego większość machaczy to faceci...
Share
Member
weszka_1989
Wiadomość 3 z 167 (1,277 Obejrzane)

Dokładnie zgadzam się z Wiśnią...tak było, jest i będzie:smileysad:

Jedyne co my możemy zrobić to zgłaszać raporty...jeżeli taki użytkownik zachowuje się w ten sposób nagminnie to możemy jeszcze interweniować u moderatora. Co do wieku użytkowników home i ich wulgarności...hmmm to niestety temat rzeka...bo za dziecko odpowiedzialny jest rodzic.

Pozdrawiam!:Stupid:

Share
Member
krzysiek-pleya3g
Wiadomość 4 z 167 (1,265 Obejrzane)

Również się z wami zgadzam i większości przypadków rodzice są winni tego jak zachowują się ich kochane pociechy.Owszem zdarzają się kłótnie między dorosłymi ale to rozchodzi się po kościach i dzisiaj się pokłócimy a jutro w najlepsze rozmawiamy i jest okey.Inna sprawa z małolatami potrafią być nachalni i dlatego uważam że powinno się na nich pisać raporty być może to ich czegoś nauczy.
Share

To są skutki wiecznego lewactwa w naszym kraju :smileyvery-happy: Popieram poprzedników, raportować to i wsio. Sam byłem świadkiem niekontrolowanych sytuacji w roli głównej z gówniarzem ale nie pochodził on z naszego kraju na szczęście.
Share
Member
weszka_1989
Wiadomość 6 z 167 (1,240 Obejrzane)

No ale nie generalizujmy, bo czasem sami dorośli zachowują się jak dzieci :smileyvery-happy:
Share
Member
Gwelezemba
Wiadomość 7 z 167 (1,208 Obejrzane)

Na Home dziala glownie jedna banda z ktora to wlasnie Krzysiek mial nieszczescie sie spotkac, ile ja juz sie na nich raportow nawysylalam i nic zablokowalam ich i jeszcze gorzej, chodzili za mna tygodniami i wyzywali od najrozniejszych. Sledzili po lokacjach i jak ktorys mnie znalazl zaraz zwolywal cala reszte, mimo ze mialam ich zablokowanych to lazili za mna wyzywali i grozili. Cos te raporty sa chyba zbyt poblazliwie traktowane bo mimo okropnych wyzwisk i grozb nadal istnieja na Home. W moim przypadku jedynie zgloszenie sprawy do prokuratury na policje i powiadomienie o tym przywodcy bandy jakos pomoglo. Dlaczego wyslanie raportu nic nie daje pomimo ze ci osobnicy zlamali prawo publicznie mnie obrazajac, zastraszali i grozili uzywajac przy tym strasznie wulgarnych wyrazow, na dodatek przesladowali mnie na Home przez okres okolo miesiaca mimo ciaglego wysylania przeze mnie raportow. Byc moze raportami zajmuje sie jakis anglik ktory nawet nie rozumie co ta osoba do mnie wypisuje? Ja rozumiem ze ta banda to dzieci w wieku 11-14 lat ale niech sobie nie mysla ze im wszystko wolno, poblazanie w tym wypadku bedzie skutkowalo jedynie wiekszym poczuciem bezkarnosci w ich przypadku. Przedstawicieli bandy znam z nicku jak i z imienia i wieku wiec sa mi znani i wiem ze nawet ostrzezenia nie dostali. Zawieszenie konta dalo by im do myslenia, niestety oni nadal uwazaja ze im wolno wszystko a przeciez to co robia to na to jest paragraf, wiem bo sie dowiedzialam w prokuraturze i wiem rowniez ze byla by wieksza i szybsza skutecznosc gdyby zebralo sie wiecej osob zglaszajacych raporty niz ja sama. Naprawde nie ma na co czekac i myslec ze to im przejdzie tylko slac raport od razu, w kilka osob to zadziala.

Share
xWisnia_PL
Wiadomość 8 z 167 (1,201 Obejrzane)

Osobiście też kilka razy miałem styczność z tego typu osobami. W większości skutkowało olewanie ich zachowania i nie reagowanie. Jednak nie były to tylko dzieci. Pomagać też może przeniesienie się do innej lokacji i powrót do tej samej bo często powoduje to zmianę serwera.
Nie zmienia to jednak faktu że takie bandy grasują na Home. Teoretycznie jeśli zakładają konta z realnym wiekiem to nie mogą wchodzić na niektóre lokacje. Niestety wiemy jak jest i nawet jeśli ktoś ma 10 lat w koncie ustawi sobie 20 żeby mieć pełen dostęp do wszystkich gier, dodatków i innych pierdół.

PS: Gwelezemba Może podaj tu nicki tych osób żebyśmy wiedzieli kogo unikać...

Dlatego większość machaczy to faceci...
Share
Member
weszka_1989
Wiadomość 9 z 167 (1,197 Obejrzane)

Wooow..potraktowałam ten temat z przymróżeniem oka, bo myślałam, że chodzi jak zwykle o małolata, który prędzej czy pózniej znika...ale widzę że sprawa jest poważniejsza.

Ode mnie brawa dla koleżanki, że odważyła się pójść z tą sprawą dalej.To dobry przykład dla innych użytkowników i bardzo mądre słowa padły, że brak reakcji na takie zachowanie daje przyzwolenie na więcej!

Życzę wszystkim miłego buszowania po HOME:smileyhappy:

P.S.  Wisienka dopiero dziś rozszyfrowałam Twój podpis hehe :smileytongue: zawsze myślałam, że to uszy :Stupid:

Share
Beta Tester
Przem_2010
Wiadomość 10 z 167 (1,192 Obejrzane)

@Gwelezemba

Raportami nie zajmuje się Anglik, lecz osoba, która ostatnio ma wiele na głowie, poza moderowaniem Home. Jednak możesz być pewna, że od następnego tygodnia, ta osoba przyjrzy się tej sprawie bliżej:smileywink:

Pozdrawiam.

***"Autor postów nie odpowiada za ich treść"***
Share
Ogłoszenia

Witajcie na Oficjalnym Forum                          Społeczności PlayStation!

Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.