z 13-02-2012 07:04 AM
Jeśli pytanie jest do mnie to tak, kupiłem. Ostatecznie zdecydowałem się na EA Sports Active 2. W tej chwili cena jest bardzo atrakcyjna, bo w granicach 80-100zł, a biorąc pod uwagę, że zawiera też zestaw czujników i specjalną rozciągliwą gumę (do ćwiczeń bardziej siłowych) to myślę, że nie ma się nad czym zastanawiać (cena premierowa wynosiła ok. 300zł). Gumę można zastąpić hantlami i uwzględnić ich wagę w ustawieniach programu, jeśli dla kogoś jej opór będzie zbyt mały (dla wielu mężczyzn może być).
Demo Move Fitness niestety nie zachęciło mnie do kupna tego tytułu. Po tych recenzjach, które znalazłem moje ogólne wrażenie jednak było zdecydowanie lepsze w przypadku EA. Począwszy nawet od pudełka i sposobu opakowania tytułu, po wykonanie czujników, oszczędną oprawę graficzną, itd. W przypadku MF miałem trochę wrażenie obcowania z grą imprezową, coś na kształt Start the Party!, a nie programu do systematycznego wyciskania potu.
Nie bez znaczenia są tu także wolne ręce. Raczej ciężko wykonywać np. pompki jednocześnie trzymając w rękach różdżki. Na pewno odpadają też ćwiczenia, które wykonuje się na leżąco i tylko przy użyciu nóg. Są takie ćwiczenia, co do których nie widzę możliwości śledzenia ruchów ciała przy pomocy kontrolerów Move. Program musi wierzyć, że to robimy, bo nie ma jak tego sprawdzić; inna sprawa, że bez sensu byłoby oszukiwać, przecież nie po to kupuje się program fitness. Tym niemniej wydaje mi się, że zdecydowaną przewagę dokładności kontroli ma tutaj rozwiązanie zastosowane przez EA.
Jednym słowem: polecam. Program budzi zaufanie jakością wykonania i podejściem twórców do tematu. Dla mnie to strzał w 10 i jestem zadowolony.
Jedyną przeszkodą dla niektórych może być brak polskiej wersji językowej. Myślę jednak, że w podstawowym stopniu każdy da sobie radę, a każde nowe ćwiczenie zaczyna się tutorialem video, więc nie ma możliwości utknięcia z powodu niezrozumienia poleceń.
A przy okazji, jeśli ktoś ma ten program i chciałby porównywać swoje postępy z kimś kto dopiero zaczął ćwiczenia to zapraszam do grupy PLbeginPS3 (hasło: uwiadstarczy). Na razie jest w niej nas dwóch, a wolnych miejsc jeszcze dziesięć, więc zachęcam
.
z 14-02-2012 07:09 AM
Upss... właśnie zauważyłem, że nie zacytowałem fragmentu posta adamlubina, a właśnie jego pytania odnośnie mojego wyboru programu dotyczyła moja wypowiedź.
Sorry za post pod postem, ale nie wiem czy na tym forum jest opcja edycji starszych wypowiedzi. Nie znalazłem.
z 17-02-2012 04:34 PM
Witajcie
a ja muszę się pochwalić, otóż od marca rusza konkurs z gazety Shape, i właśnie na Movie Fitness będzie wszystko się rozgrywać, przez miesiąć na tej grze mam ćwiczyć i tracić na wadze
mam nadzieję, że to co piszecie to prawda i ta gra jest naprawdę fajna
życzcie mi powodzenia ![]()
z 05-03-2012 10:32 PM
Czesc! Mnie move fitness wciagnął równiez, ale mam jeden problem. Nie potrafię podłożyć własnej muzyki. Stworzyłem playliste, zaznaczam w programie własna muzyka i.... cisza. Co może byc przyczyną?
z 12-03-2012 05:41 PM
Czy u was też sie gubią kontrolery, u mnie przy ćwiczeniach z wymachiwaniem rekami co chwila sie czerwona dioda świeci na czerwono.
z 19-04-2012 06:45 PM
Możesz mieć problem z oświetleniem, ja miałem podobnie...
U mnie przy oświetleniu z góry jak podnosiłem kontrolery to się gubiły, wszczególności przy pojacykach...
Rozwiązanie: gasiłem światło, ponowna kalibracja i było git...
A w dzień jak dawało ostro światlo to praktycznie przy każdych ćwiczeniach...
Rozwiązanie: zasłaniałem rolety, ponowna kalibracja i git...
Zobacz czy u Ciebie to pomoże...

Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!
Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.
Website ©2011 Sony Computer Entertainment Europe
Cała zawartość, tytuły gier, nazwy handlowe i/lub wizualna postać gier, znaki handlowe, grafika i związane z nimi zdjęcia, są znakami handlowymi i materiałami objętymi prawami autorskimi, należącymi do ich prawowitych właścicieli. Wszelkie prawa zastrzeżone. [więcej informacji]