z 22-10-2010 09:22 PM
z 25-10-2010 11:25 PM
z 28-10-2010 10:57 AM
z 28-10-2010 07:30 PM
z 28-10-2010 09:44 PM
z 29-11-2010 01:18 PM
W końcu odpaliliśmy z żonką tę grę - wcześniej się baliśmy ![]()
Żonka gra samym padem, ja próbuję opanować parę pad + move. Na razie przeszliśmy 1 rozdział i rzeczywiście ciężko jest... Aha, gramy na poziomie amator ![]()
Jeśli chodzi o samego mova, to jedna rzecz jest BARDZO denerwująca. Kiedy tnę nożem (ruch w poziomie movem - to jest ekstra!
) i jednocześnie chcę podejść do przodu (lewy analog do przodu), to czasami kamera głupieje i pokazuje prawie samo niebo (tak jakbym ruszył prawy analog, ale nie ma takiej możliwości, gdyż nie posiadam trzeciej ręki). Jest to bardzo irytujące i przeszkadza w rozgrywce, czytaj cięciu nożem zombiaków ![]()
Poza tym ekstra, dość szybko się można przyzwyczaić do tego, że lewa i prawa ręka obsługuje zupełnie inny sprzęt i w innym miejscu są przyciski. Sterowanie celowniczkiem jest bardzo precyzyjne i szybsze niż w klasycznym wykonaniu.
z 30-11-2010 01:26 PM
Twój problem z nożem wynika z tego, że nie można jednocześnie poruszać się i atakować. Jak na Move naciśniesz 'T' i ruszysz lewym analogiem będziesz miał taki sam efekt. Trochę to na początku irytuje ale można się przyzwyczaić.
Nie wiem co kierowało producentami pozostawiając w tej produkcji archaiczne sterowanie z czasów PSXa. Może są bardzo "sentymenalni" ;p albo pozostawili to jako element charakterystyczny serii. W czasach gdy gra była w widoku izometrycznym to się sprawdzało ale w dobie grafiki trójwymiarowej już średnio bo się gracze odzwyczaili.
z 30-11-2010 01:48 PM
z 30-11-2010 02:03 PM
Z tym 'T' chodziło mi o ruch lewym analogiem przy strzelaniu bo tam też jest taka akcja z kamerą w górę. Z tego co kojarzę to nóż można wywołać również którymś przyciskiem ale nie pamiętam którym chyba L1 i wtedy nie złapiesz się na tym, że chcesz zrobić krok machając Movem stosując nóż a tu kamer w górę.
z 20-03-2011 09:35 AM
Można grać 2 dildosami w trybie co-op na splitscreenie? Czy jest tu takie same ograniczenie jak w killzone 3?
Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!
Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.
Website ©2011 Sony Computer Entertainment Europe
Cała zawartość, tytuły gier, nazwy handlowe i/lub wizualna postać gier, znaki handlowe, grafika i związane z nimi zdjęcia, są znakami handlowymi i materiałami objętymi prawami autorskimi, należącymi do ich prawowitych właścicieli. Wszelkie prawa zastrzeżone. [więcej informacji]