Odpowiedz
Member
ps_placek
Wiadomość 1 z 14 (884 Obejrzane)

Residen Evil 5 GE - a playstaiton move

Co sądzicie o wykorzytaniu mova w tej grze ?? Ktoś grał już ? Jak Wam się podoba ?? :smileywink:

Share
Prosimy używać zwykłego tekstu

Re: Residen Evil 5 GE - a playstaiton move

Pierwszy epizod to koszmar opanowywania, navi & move, ale z czasem doszedłem do wprawy i powiem szczerze, że robi się interesująco.

Nie mam porówania z gramiem na ds3, bo od razu zacząłem grać z move, ale jak na jeden z piewszych tytułów z wykorzystaniem move to "dobry początek"

Share
Member
ps_placek
Wiadomość 3 z 14 (818 Obejrzane)

Czy tylko gold edition kompatybilne jest z move'em ???????????? Czy starsza wersja po aktualizacji też ? :smileywink:
Share

Rozsądnie myśląc to starsza wersja po aktualizacji też powinna działać z Move, ale ja tego nie sprawdze.

Share
MVP
Rympal
Wiadomość 5 z 14 (801 Obejrzane)

Tylko wersja Gold wspiera kontroler Move.

Unit13-Wyzwanie DniaOFPS UnchartedOFPS Resistance 3OFPS Killzone 3OFPS News
Share
Member
dwamaliki
Wiadomość 6 z 14 (644 Obejrzane)

W końcu odpaliliśmy z żonką tę grę - wcześniej się baliśmy :smileywink:

Żonka gra samym padem, ja próbuję opanować parę pad + move. Na razie przeszliśmy 1 rozdział i rzeczywiście ciężko jest... Aha, gramy na poziomie amator :smileyvery-happy:

Jeśli chodzi o samego mova, to jedna rzecz jest BARDZO denerwująca. Kiedy tnę nożem (ruch w poziomie movem - to jest ekstra! :smileyhappy:) i jednocześnie chcę podejść do przodu (lewy analog do przodu), to czasami kamera głupieje i pokazuje prawie samo niebo (tak jakbym ruszył prawy analog, ale nie ma takiej możliwości, gdyż nie posiadam trzeciej ręki). Jest to bardzo irytujące i przeszkadza w rozgrywce, czytaj cięciu nożem zombiaków :smileyhappy:

Poza tym ekstra, dość szybko się można przyzwyczaić do tego, że lewa i prawa ręka obsługuje zupełnie inny sprzęt i w innym miejscu są przyciski. Sterowanie celowniczkiem jest bardzo precyzyjne i szybsze niż w klasycznym wykonaniu.

Share
MVP
Rympal
Wiadomość 7 z 14 (621 Obejrzane)

Twój problem z nożem wynika z tego, że nie można jednocześnie poruszać się i atakować. Jak na Move naciśniesz 'T' i ruszysz lewym analogiem będziesz miał taki sam efekt. Trochę to na początku irytuje ale można się przyzwyczaić. 

Nie wiem co kierowało producentami pozostawiając w tej produkcji archaiczne sterowanie z czasów PSXa. Może są bardzo "sentymenalni" ;p albo pozostawili to jako element charakterystyczny serii. W czasach gdy gra była w widoku izometrycznym to się sprawdzało ale w dobie grafiki trójwymiarowej już średnio bo się gracze odzwyczaili. 

Share
Member
dwamaliki
Wiadomość 8 z 14 (617 Obejrzane)

Hmm... jestem pewien, że T nie naciskam, ale dzięki, zwrócę na to uwagę :smileyhappy: Z drugiej strony ciężko atakować nożem nie podchodząc :smileytongue: Czasem ręka mnie już boli od tych soczystych wymachów movem/nożem, które tylko tną powietrze zarówno w grze jak i w rzeczywistości :smileyhappy:

Share
MVP
Rympal
Wiadomość 9 z 14 (612 Obejrzane)

Z tym 'T' chodziło mi o ruch lewym analogiem przy strzelaniu bo tam też jest taka akcja z kamerą w górę. Z tego co kojarzę to nóż można wywołać również którymś przyciskiem ale nie pamiętam którym chyba L1 i wtedy nie złapiesz się na tym, że chcesz zrobić krok machając Movem stosując nóż a tu kamer w górę. 

Share
Member
ZNDHjio8709
Wiadomość 10 z 14 (322 Obejrzane)

Można grać 2 dildosami w trybie co-op na splitscreenie? Czy jest tu takie same ograniczenie jak w killzone 3?

Share
Ogłoszenia

Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!

Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.