z 08-09-2011 03:42 PM
Wielkimi krokami nadciąga Resident Evil: Operation Racoon City. Czuć to już w aktualizacjach plusa i PSStore. Nareszcie powrót do korzeni. Po odbiegającej grubo od tradycji części poprzedniej której akcja toczyła się w Afryce powracamy do znanych miejsc w Raccoon City. Moim zdaniem to dobry ruch który ożywi serie. Przypomni wielu od czego się zaczęło bo akcja przenosi się do 1998 roku
a kierować będziemy co ciekawe członkami grupy specjalne Umbrelli. Nie zabraknie zapewne smaczków bo pojawia się postacie z części drugiej czyli Leon.
Rozgrywka się trochę zmieniła bo teraz będzie można biegać i strzelać
. To na co wiele osób narzekało. Multi będzie na czterech więc czego chcieć więcej. Będzie mrocznie, niebezpiecznie i będą moje ulubione Lickery. O tak nigdy nie zapomnę mojego pierwszego spotkania z tym bydlakiem, zrobiłem tylko wielkie wow w trakcie sceny w której się pojawił.
Dla osób które nie śledzą wydarzeń mały wstęp do tego co się będzie działo w postaci wizualnej. A dla tych którzy śledzą małe przypomnienie
.
Zapraszam na krótki seans.
http://www.youtube.com/watch?v=BPTriQse5Ck
http://www.youtube.com/watch?v=Qo8EhtHRK_0
A Wy co sądzicie o zmianach i kierunku serii. Podzielcie się odczuciami.
z 17-09-2011 07:25 PM
w 17-11-2011 12:00 PM - last edited on 17-11-2011 12:00 PM
z 17-11-2011 05:37 PM
z 18-11-2011 10:04 AM
Wydaje mi się, że dodanie dynamiki serii nie zaszkodzi a może znacząco ją odmulić. Rozumiem sentyment bo też się na tym łapię ale czasy się zmieniają i klimat zależy od odpowiedniego budowania napięcia które znakomicie można wprowadzić również w tego typu rozgrywce. Dodatkowym magnesem będzie co-op na 4 osoby.
Z tego co kojarzę to nie jedyny RE nad którym pracują. Bo ma wyjść część 6. Chyba, że to jest część szósta
.
Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!
Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.
Website ©2011 Sony Computer Entertainment Europe
Cała zawartość, tytuły gier, nazwy handlowe i/lub wizualna postać gier, znaki handlowe, grafika i związane z nimi zdjęcia, są znakami handlowymi i materiałami objętymi prawami autorskimi, należącymi do ich prawowitych właścicieli. Wszelkie prawa zastrzeżone. [więcej informacji]