Odpowiedz
MVP
Rympal
Wiadomość 1 z 5 (229 Obejrzane)

Resident Evil: Operation Racoon City

resident-evil-operation-raccoon-city-officially-announced-gets-winter-release.jpg

Wielkimi krokami nadciąga Resident Evil: Operation Racoon City. Czuć to już w aktualizacjach plusa i PSStore. Nareszcie powrót do korzeni. Po odbiegającej grubo od tradycji części poprzedniej której akcja toczyła się w Afryce powracamy do znanych miejsc w Raccoon City. Moim zdaniem to dobry ruch który ożywi serie. Przypomni wielu od czego się zaczęło bo akcja przenosi się do 1998 roku
a kierować będziemy co ciekawe członkami grupy specjalne Umbrelli. Nie zabraknie zapewne smaczków bo pojawia się postacie z części drugiej czyli Leon.
Rozgrywka się trochę zmieniła bo teraz będzie można biegać i strzelać :smileyhappy:. To na co wiele osób narzekało. Multi będzie na czterech więc czego chcieć więcej. Będzie mrocznie, niebezpiecznie i będą moje ulubione Lickery. O tak nigdy nie zapomnę mojego pierwszego spotkania z tym bydlakiem, zrobiłem tylko wielkie wow w trakcie sceny w której się pojawił.

Dla osób które nie śledzą wydarzeń mały wstęp do tego co się będzie działo w postaci wizualnej. A dla tych którzy śledzą małe przypomnienie :smileyhappy:.
Zapraszam na krótki seans.

http://www.youtube.com/watch?v=BPTriQse5Ck
http://www.youtube.com/watch?v=Qo8EhtHRK_0

A Wy co sądzicie o zmianach i kierunku serii. Podzielcie się odczuciami.

Unit13-Wyzwanie DniaOFPS UnchartedOFPS Resistance 3OFPS Killzone 3OFPS News
Share
Prosimy używać zwykłego tekstu

Re: Resident Evil: Operation Racoon City

Must Have roku 2012. Wiadomo kiedy dokładnie premiera? Nie wiem kiedy brać urop...

Mały restart dobrze zrobi - niepie#dalanka - tego nigdy nie było w RE. No i moze Alber Wesker tyż będzie...

Share
MVP
Rympal
Wiadomość 3 z 5 (127 Obejrzane)

[ Edytowany ]

Nowe video z gameplayem, pychotka :smileyhappy:

http://www.youtube.com/watch?v=xUoY24UdEeU&fmt=18

Share
xWisnia_PL
Wiadomość 4 z 5 (117 Obejrzane)

No fajne fajne ale to już całkiem nie jest ten klimat co w częściach od 1 do 3... Teraz to typowa strzelanka z elementami Residenta.

Dlatego większość machaczy to faceci...
Share
MVP
Rympal
Wiadomość 5 z 5 (109 Obejrzane)

Wydaje mi się, że dodanie dynamiki serii nie zaszkodzi a może znacząco ją odmulić. Rozumiem sentyment bo też się na tym łapię ale czasy się zmieniają i klimat zależy od odpowiedniego budowania napięcia które znakomicie można wprowadzić również w tego typu rozgrywce. Dodatkowym magnesem będzie co-op na 4 osoby.

Z tego co kojarzę to nie jedyny RE nad którym pracują. Bo ma wyjść część 6. Chyba, że to jest część szósta :smileytongue:.

Share
Ogłoszenia

Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!

Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.