Odpowiedz
Member
m0rfi_91
Wiadomość 1 z 10 (213 Obejrzane)

1.0.5 Patch Wish List

Ciężka sprawa ale jak dla mnie patch 1.04 pogorszył sytuację z patcha 1.03

Proszę się o wypowiedzenie wszystkich którzy mają jakieś uwagi, spotrzeżenia.

Do poprawy jest kilka rzeczy:

* nieszczęsne granaty i granatniki które zabijają w niemożliwych okolicznościach (samobójstwa)

* podczas PartyMode wywala z serwera, wyskakuje lobby serwera, gdzie dołączają gracze, nakłada się na to radar oraz wybór broni, nic się nie da zrobić i trzeba wyjść i wejść od nowa

* były problemy z połączeniem się na klanówkach, non stop wyskakiwał komunikat " Drużyna zajęta" bądź czasem wywalało z serwera poczas meczu klanowego całkowicie

* gdy wywali podczas klanówki nie można do niej dołączyć, ewentualnie gdy ktoś musi wyjść inny (rezerwowy) klanowicz powien móc zająć jego miejsce podczas gry, niestety tak się nie dzieje (nie da się)

* przydałoby się aby na meczach klanówych dowódcy bądź założyciele lobby klanowego mieli możliwość wyboru swojej mapy klanowej grając na tym samym trybie (losowe mapy na trybach publicznych, na klanówkach wybór)

* granat błyskowy dobrze działa w Counter Strike Source, w SOCOMie natomiast jest to błysk jak na choince :smileysurprised:

-----

spiderku i inni,

pomóżcie mi dopisać jak najwiecej uwag :smileyhappy:

Share
Prosimy używać zwykłego tekstu
Community Team Leader
Cassiopaea
Wiadomość 2 z 10 (204 Obejrzane)

1.0.5 Patch Wish List

Panowie piszcie, a ja będę 'notować' :smileywink:

Share
Member
suchyman
Wiadomość 3 z 10 (193 Obejrzane)

Re: 1.0.5 Patch Wish List

Jestem po kilku dniowym poście od konsoli..

No moim zdaniem jest nieco lepiej po 1.03. Ale tak..:

1. Rozłącza podczas gry, mi zdarzyło się już kilkanaście razy, podczas meczu, albo po prostu wychodzi do głównego menu, albo j.w - pojawia się ekran pauzy i widać mapę na której się poruszamy, robi się taka platformówka :smileyhappy:

2. Czasami postać po przebiegnieciu kilku metrów wraca do pozycji sprzed 2-3 sek. Wygląda to jak duży lag, ale nigdy lagów nie miałem w tej grze. Trzeba się zatrzymać, rozejrzeć i można pobiec dalej.

3. Po respawnie nagminnie zdarza się że później się odradzamy gdy inni zaczynają już grę.  Nie widać postaci tylko celownik.

4. Wybuchy powodujące samobójstwa od granatów/granatników. Ostatnio zdarzyło mi się grać saperem i przy każdym strzale z granatnika, celując nawet w niebo wybuchał obok mnie. KAŻDY POCISK.

5. Nigdy nie mogę się pogodzić z tym że lekkie karabinki są o wiele lepszą bronią od karabinów szturmowych. Karabiny szturmowe są celniejsze niż snajperki. Na Batmana Króla Polski! Jak można tak to zrobić!!!

6. Nie wiem jak Wy, ale celoniki zbliżeniowe w snajperkach są ogromne, często przysłaniają cel, albo przeszkodę za która się ktoś chowa. Chodzi mi  o żółty krzyżyk na środku, jest zbyt gruby.

7. Granaty błyskowe są do wyrzucenia z gry.

8. Czesty problem ekwipunku - wybrane granaty i bronie, po respawnie zamieniają się na inne.

Chyba tyle, sorki za powtórzenie błędów jw. ale trochę irytujące są te rzeczy.

Jak coś mi się przypomni to napiszę.

Share
Member
m0rfi_91
Wiadomość 4 z 10 (189 Obejrzane)

[ Edytowany ]

suchy dobrze pisze..

ode mnie jeszcze:

* nie można dość często zmienić broni i ekwipunku bo poprostu nie się nie da, zostaję broń poprzenia

* kiedyś kilka razy zdarzyło mi się grać w rebeliantach a potem na następnej mapie w siłach specjalnych i broń z rebeliantów została mi w siłach specjalnych, tak nie powinno być

* cofanie postaci bardzo W*******!!, suchy zapomniałem o tym napisac, wygląda to tak jak duży lag!

Share
Member
m0rfi_91
Wiadomość 5 z 10 (177 Obejrzane)

Nie mogę edytować postu więcej niż jeden raz więc pisze nowy.

* nie da się zaprosić na PartyMode jeśl ktoś jest juz w grze SOCOM na jakimś serwerze, da się tylko gdy jest w menu gry ewnetualnie w innej grze niż SOCOM, raczej lepiej by było aby zawsze można zaprosić.

* gdy np w PartyMode jest nas 3 gramy sobie np na Uplink Klasyczny, dołącza do nas kolega z klanu, który nie zdążył dołączyć do PartyMode, wtedy też powinno się dać go zaprosić np przy zmianie mapy

Share

Re: 1.05 Patch Wish List

Rzeczywiście przyda się nieco poprawek:smileyhappy:

-od kiedy jest możliwość wejścia większą grupą do zwykłej gry liczba aktywnych klanów w lobby klanowym odczuwalnie spadła, ciężej przez to znaleźć chęttnych do gry z taką samą ilością graczy, kolejnym minusem tej zmiany jest to, że dołączając do gry nieklanowej trafiamy na sytuację gdzie przeciwna drużyna składa się niemal w całości z członków jednego klanu, co psuje nieco grę, jako klan mogą być zgrani, drużyna przeciwna to losowa zbieranina z marnymi szansami na wygraną. Moja propozycja, aby tą sytuację poprawić jest taka, wprowadzenie limitu dla ilości osób mogących dołączyć do party lobby, jeśli jest na tyle ludzi żeby zagrać mecz klanowy to niech grają mecz klanowy, a nie wyżywają się na losowo dobranych graczach, zwiększy to też liczbę dostępnych klanów w lobby klanowym.

-jak już wspomniano wyżej przydałaby się możliwość wysłania zaproszenia do osoby, która aktualnie jest w trakcie gry, jeśli gra w coś innego niż socom, lub jeśli w nic nie gra zaproszenie jest wysyłane w formie wiadomości, natomiat jeśli gra w socom to zaproszenie może zostać wysłane jedynie jeśli gracz znajduje się w menu gry i nie jest w trakcie rozgrywania misji, co wymusza napisanie do niego wiadomości z prośbą o wyjście z gry i informacją o tym, że mamy zamiar go zaprosić.

-równoważenie drużyn nie działa zbyt dobrze, przykładowo ostatnio weszliśmy do gry w trójkę, na serwerze było 9 osób, a po rozpoczęciu gry przyszło nam zagrać 3 przeciwko 6, możliwe że w 6 osób dołączyli za pomocą party lobby, ale sądząc po różnicach językowych (część francuzi część anglicy) to raczej mało prawdopodobne

-również zostało już wspomniane, ale mi też to nieco przeszkadza więc dorzucę:smileywink: czasami przy rozpoczęciu nowej gry startujemy z domyślnym uzbrojeniem, to co ustawiliśmy wcześniej się resetuje, niejednokrotnie niemamy możliwości zmiany tego uzbrojenia na takie jakiego byśmy chcieli, objawia się to tym, że przy próbie zmiany i zatwierdzeniu powraca ona do poprzedniego stanu

-w trybie bomb squad grając jako saper mamy do dyspozycji jedynie granaty błyskowe i dymne, kiedy rozpoczyna się kolejna runda czasami te granaty zostają (powinny wrócić te które sobie wybraliśmy) i też czasem nie można tego zmienić na takie jakbyśmy chcieli.

-samobójcze granaty/granatniki.. hmm nadal nie wiem co tak naprawdę jest tego przyczyną, ale ludzie na to narzekają już od dawna i niestety, ale problem nadal się powtarza

-ładunki PE4 mają zbyt szybki czas uzbrajania, według mnie powinno dać się je zdetonować dopiero po upływie jakiegoś czasu, a nie zaraz po ich podłożeniu, bo aktualnie wygląda to tak że gracze detonują je w biegu kiedy ładunek nawet nie spadnie na ziemię co bywa uciążliwe.

-ładunki PE4 i ich detonacja, można je zdetonować będąc za ścianą w odpowiedniej odległości tak, aby nadajnik miał zasięg, za to jużkiedy jesteśmy za zasłoną (przyklejeni do ściany, skrzynki czy czegokolwiek) nie mamy już takiej możliwości i musimy się od niej odkleić ewentualnie wychylić z tym, że przy wychyleniu detonacja jest możliwa dopiero po pojawieniu się ikony na ekranie, a pojawia się ona nieco za wolno, przez co przeciwnik szybciej zareaguje na nasze pojawienie się w polu widzenia niż zdołamy odpalić ładunek.

Więcej błędów nie pamiętam (tyle ich jest, że spamiętać trudno), a jak sobie przypomnę to się podzielę.

Share
Member
m0rfi_91
Wiadomość 7 z 10 (155 Obejrzane)

* dosyć często nie zalicza mi tańców zwycięstwa tzn, tańcze do samego końca, i nie dostaje ani PD ani komunikatu, tak jakbym nie zatańczył w ogóle lub nie do końca.

Share
Member
suchyman
Wiadomość 8 z 10 (145 Obejrzane)

Z tymi tańcami to jest tak że musisz poczekać na trupem 2-3 sek. żeby wyświetlił się napis z informacją jak wykonać ten taniec. Dopiero wtedy możesz wcisnąć to kółko. W przeciwym wypadku jak się pośpieszysz to taniec "przepadnie". Przynajmniej u mnie tak działa.

Przypomniałem sobie jeszcze jedno, problem samobójstw.

Czasami zdarza się że podczas rozpoczęcia rundy, lub zakończenia kilku członków drużyny z niewiadomych przyczyn popełnia samobójstwo. Wygląda to jak trafiony w kilka osób nalot, choć tego nalotu nie było.

Czołganie się ze snajperką. Po odejściu od celownika z zoomem, ponowne włączenie go powoduje opóźnienie lub ponowne odchylenie się od niego. Dosyć dziwne, tak jakbym nie trzymał mocno L1, a ja na nim prawie siedze hehe.

Strzelanie przez blachę, osłonę - nie zawsze działa. Na mapie z portem, na statku znajdują się osłony na tyle statku. Chyba środkowa przepuszcza pociski, a 2 kolejne już trzymają.

W sumie to mały błąd, albo celowe rozwiązanie.

Powinni trochę zrównoważyć tryby gry pod kątem expa. Na upliku zarabiam 700-900 xp za jedną grę, zaś np. na Suppresion 100-300.

Ja bym jeszcze wprowadził zamianę stron podczas meczu. Cały mecz gra się jedną stroną, gdzie powinno się zmieniać strony w następnej rundzie żeby było sprawiedliwie.

Share
Member
m0rfi_91
Wiadomość 9 z 10 (119 Obejrzane)

* wcześniej pisałem już o problemach ze zmianą broni albo broń z rebeliantów która zostaje nawet podczas gry następnej mapie w siłach specjalnych. Tutaj chce nadmienić również że będąc SAPEREM w kolejnej, nastpęnej rundzie po byciu saperem, grając już normalną postacią, granaty zostają z ekwipunktu sapera, a powinny wracać do poprzedniego ustawienia ( działa to losowo, raz zmienia/ raz zostawia ekwipunek sapera. to bardzo wkurza i powinno zostać poprawione.

* gra niereankingowa powinna zostać zmieniona na ilość osób minimum 4 albo jeszcze mniej (obecnie jest 8), gra nierankingowa pozoliła by na poznanie mapy i trening klanów

* bardzo ale to naprawdę bardzo ciężko jest połączyć się w party mode jeśli jest nas 2-4, trzeba 7-8 osób żeby stworzyć praktycznie swoją drużynę na trybie publicznym i żeby wtedy w party mode móc "dołączyć" (stworzyć samemu) do gry razem

Share

Dorzucam prośbę o umożliwienie utworzenia prywatnej gry nierankingowej bez wymaganego minimum graczy i bez auto-równoważenia frakcji. Dlaczego nie mogę sam sobie pochodzić po mapie? Nie zawsze jest 7 graczy pod ręką do wymaganego minimum. Automatyczny podział w grze prywatnej jest zbędny, chciałbym mieć możliwość równego podziału graczy czy też wrzucenie wszystkich do jednej drużyny żeby każdy mógł słyszeć rozmowy podczas takiego zwiedzania. Map taktycznych poza tymi, które ukazały się za czasów beta testów brak, więc trzeba pokazać o jakie miejsce chodzi w grze, co nie jest łatwe pod ostrzałem.
Share
Ogłoszenia

Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!

Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.