z 20-06-2011 09:21 PM
http://forums.socom.com/t5/SOCOM-4-Issues-and-Expl
Może dorzucimy coś od siebie?
Dlaczego na POLSKIM OFICJALNYM FORUM nie ma osoby która by się tym zajeła ?!
Ja nie znam angielskiego na tyle żeby tłumaczyć tematy, wypowiedzi itp a chętnie z graczami polskimi napisalibyśmy co miłoby zobaczyć w patchu 1.04.
w 20-06-2011 10:55 PM - last edited on 20-06-2011 10:56 PM
Nie moge edytować postu....
Więc pisze nowy
jeszcze ten cholerny granat ?!?!?
http://www.youtube.com/watch?v=Ph33iwmPDIY
http://forums.socom.com/t5/SOCOM-4-Issues-and-Expl
fix pls
z 22-06-2011 06:51 AM
w 22-06-2011 11:23 AM - last edited on 22-06-2011 11:25 AM
Kronic21 na forum zagranicznym napisał
- Remove Noobtube from classic and clan challenges
- Concussions are Grenades ADMIT IT! / Flashbangs seemingly do nothing
- Can we fairly play the (one sided) maps by allowing us to play on both sides! I feel like I play on one side the whole night sometimes!
- No Camera options? Left or right shoulder option( hold left or right on dpad to switch) maybe? or a classic camera angle or BOTH!!
- My Mussel break seems to be unmotivated to do its job and STAY EQUIPPED!
- Make enemy Proxy chat a different color from teammates!
- Why does it seem SMGs always win a gun fight short or long range?
- Instead of having to hold L2 to switch firing options switch it to one of the no used buttons like hmm idk DOWN on the dpad
- Why let the game continue after a team is mathematically eliminated! All those extra rounds are unnecessary and time consuming! I know this is true for a lot of classic game modes.
- Clan Challenge lobby's are still glitchy. Names of clans don't appear / still sometimes doesn't show number of clan members in invite / kicks out members of clan when you accept invite and they cannot return
2. Można się zgodzić że flash ma znikome skutki, nie opłacalny jest,
4. Nie grałem w inne gierki więc nie wiem jak to jest z kamerą. Może ktoś się wypowie?
7. Też mam coraz częściej wrażenie że moja M4 na MOD5 nie ma szans z pistolecikiem maszynowym ![]()
9. To bezsens grać kolejne rundy, jeżeli zostanie osiągnięta przewaga np. 6 rund z 10 albo 7 z 12
10. Lobby klanowe strasznie się wiesza, odświeżanie, i może jakiś czat między klanami żeby umówić konkretną grę oraż mapę? Bo na mapę nie ma się większego wyboru, a powinno się mieć jeśli się kogoś wyzywa!
To co suchyman napisał jak najbardziej się z tym zgadzam.
-jakieś 4 - 5 razy gra mi się zacieła od 20 maja do dzisiaj, nie wiem czym to było spowodowane
-granaty - każdy wie o czym mowa
-nie wiem jak wygląda lobby w mag'u ale na pewno obecne lobby socoma jest do poprawy i to natychmiastowej
-odświeżanie obowiązkowe
-mapki? nigdy ich nie zaszkodzi, byle darmowe! i zawarte w patchu, nie kodach
z 22-06-2011 11:46 AM
Akurat z punktem kamery, że można sobie ją przestawiać na lewo i prawo od postaci (jak było w Confronation) to się nie zgadzam. Powoduje to podglądanie przez ścianę. To jest nierealne, stoi się za rogiem i nie wychylając się widzi się co biegnie itp. Tutaj w PSS jest to dobrze zrobione, bo prawie zawsze kogoś widać jak się zbliża do rogu.
Co to jest "Noobtube" ??
Zmiana granatów w przytrzymaniu L2 i wybraniu ich jest w moim zdaniu jak najbardziej także na miejscu - zawsze trzeba pogrzebać by wybrać granat a nie w 1 sek wybrać i rzucić.
Właśnie o tym pomyślałem, często grając snajperką zestrzeliwuje mnie koleś z dużej odległości z CKM'u. No co to ma być???
Zmniejszyć celność CKM'ów!!!
Następne rundy przy 4:7 na 12 rund, są uzasadnione w przypadku gdy zostały one wzięte pod uwagę w naliczaniu punktów za mecz. Nie znam zasad rankingowania klanów dlatego nie wiem jak to ma się do tego.
Lobby w MAG'u jest prawie genialne - wchodzisz sobie ze znajomymi do "grupy" (odpowiednik lobby klanowego w Socomie - ale UWAGA: tu nie musisz mieć ich min 4 i nie muszą oni być w klanie. Mogą być tylko znajomymi znajomych!!!").
Po wejściu do takiej grupy możesz nadal poruszać się płynnie po menu gry, możesz rozdawać punkty umiejętności, możesz zapraszać do klanu, grupy itp.
Lobby powinno być także tworzone na poziomie wchodzenia do zwykłej gry, nie koniecznie klanowej, żeby można było wspólnie pograć w normalne, nierankingowe gry z mieszanką innych ludzi.
Ja się obawiam że Socom PSS zostanie niedopracowany, zbyt wiele rzeczy jest do zrobionia ;/
z 22-06-2011 11:56 AM
No ale producent takiej gry ma MASĘ LUDZI do jej tworzenia więc powienien mieć również MASĘ do jej aktualizowania/poprawiania.
Zipper liczymy na Was !
Jeszcze gorąca prośba - nie wiem do kogo ją kierować.
Abyśmy nabierząco dostawali informacje SPOLSZCZONE czy to na forum czy to na blogu:
http://www.socom.com/pl-pl/Blog
Z góry dzięki.
w 22-06-2011 03:24 PM - last edited on 22-06-2011 03:28 PM
Do czasu wypuszczenia patch'a 1.04 raczej nie ma co liczyć na wiele. Ale temat dobry, to i ja dorzucę swoje trzy grosze.
Lobby klanowe:
-od jakiegoś czasu na liście aktywnych klanów widoczne są klany, które już raczej nie są aktywne, ciągle z tą samą liczbą graczy, z tą samą liczbą punktów, nie można rzucić wyzwania i wygląda to tak jakby coś się zawiesiło
-w przypadku niektórych klanów nie jest wyświetlana ich nazwa, jedynie rating i liczba graczy
-brak opcji "odśwież listę klanów"
-często po wyjściu z meczu klanowego i powrocie do lobby menu nakłada się na siebie, widać menu główne wraz z menu lobby klanowego co utrudnia korzystanie z opcji, często można poruszać się jedynie po menu, które jest w tle zamiast po menu lobby przez co nie można powrócić do poprzedniego ekranu i najczęściej kończy się to ponownym uruchomieniem gry, dodam że dzieje się to już od czasu beta testów gdzie błąd był napewno zgłoszony.
-brak możliwości wysłania zaproszenia do lobby członka klanu.
Gameplay
-błędy przy wyborze broni podczas gry, zmiana ekwipunku podczas oczekiwania na odrodzenie czasami nie daje oczekiwanych efektów (na co już mam pewien sposób, ale przydałoby się to poprawić)
-samobójcze granaty/granatniki, nie wiem co jest powodem, wiem jednak że potrafi to nieźle wkurzyć.. widać jak granat leci tam gdzie go rzucamy, widać jak wybucha, czasem nawet ktoś od niego ginie, a po chwili sami od niego padamy, bardzo przeszkadza przy Bomb Squad (granatnik sapera)
-zła synchronizacja odrodzenia przy starcie misji, gracze pokazują się na mapie z opóźnieniem gdy część drużyny już może już sobie zająć jakieś pozycje, w trybach standardowych to akurat mało przeszkadza, ale w w trybach classic jest to nieco niesprawiedliwe
-w meczach classic gdzie gra się 11-12 rund czasami nie odradza jednego lub więcej graczy po rozpoczęciu kolejnej rundy co osłabia jedną ze stron na czas tej rundy, a gracz musi przeczekać rundę do końca
-miny potrafią nie reagować na przechodzących po nich graczach, lub wybuchać z opóźnieniem
-zgodzę się z tym, że przydałaby się możliwość zakończenia meczu po uzyskaniu decydującej o zwycięstwie liczbie punktów, przykładowo przy 11 rundach wynik 6:3 jest już nie do pobicia
Na co to ja jeszcze narzekałem, a nie wspomniałem tutaj? Jak sobie przypomnę to dorzucę![]()
z 23-06-2011 10:32 AM
z 05-07-2011 03:57 PM
Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!
Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.
Website ©2011 Sony Computer Entertainment Europe
Cała zawartość, tytuły gier, nazwy handlowe i/lub wizualna postać gier, znaki handlowe, grafika i związane z nimi zdjęcia, są znakami handlowymi i materiałami objętymi prawami autorskimi, należącymi do ich prawowitych właścicieli. Wszelkie prawa zastrzeżone. [więcej informacji]