Odpowiedz
Member
m0rfi_91
Wiadomość 1 z 3 (120 Obejrzane)

Format dysku a SOCOM4?

Witam,

Jestem w kłopocie, i muszę się kogoś poradzić, ponieważ nie wiem co zrobić.

W SOCOM4 gram praktycznie od premiery. Ostatnimi czasy bardzo wolno mnie łączyło z serwerami, a gdy klikałem z menuy gry dołącz do znajomego wyświetlał tylko czarny obraz loadingu oraz muzyka która zawsze leci w tle zacinała się.

Zgodnie z radą krzyśka z naszego klanu, uruchomiłem Recovery Menu oraz włączyłem opcję Restore PS3 System. Zgodnie z tą opcją sformatowało mi się wszystko na dysku twardym (savy sobie zgrałem).

Instalacja FIFY12 przebiegła szybko i bezproblemowo.

Nadszedł czas na instalację SOCOM - pobiera pliki: 1/4 - 2/4 - 3/4 - 4/4 aż w końcu dochodzi do obrazu: Trwa instalacja 0% i to już koniec, dalej nie idzie nic się nie dzieje?

Wyłączyłem konsole, włączyłem jeszcze raz SOCOM. Pobrało jakieś pliki 1/2 - 2/2 i znowu instalacja 0%.

Wkurzyłem się, pomimo iż płyta była czysta dla pewności wyczyściłem ją  łądnie, usunąłem wszystko co pobrało się z SOCOM'a i włączyłem grę jeszcze raz. Znowóż pobierało pliki 1/4 - 2/4 - 3/4/ - 4/4 i znowóż staneło na instalacji 0%.

Dodam że na płycie znajduję się drobna ryska, ale nigdy mi ona w niczym nie przeszkadzała bo mam ją od dłuższego czasu (3-5 miesięcy, dokładnie nie wiem).

Co robić?

Share
Prosimy używać zwykłego tekstu
Member
m0rfi_91
Wiadomość 2 z 3 (113 Obejrzane)

Re: Format dysku a SOCOM4?

Mój problem ma więcej osób:

http://community.us.playstation.com/message/37259346#37259346

Pomożecie :smileyindifferent: ??

Share
Member
m0rfi_91
Wiadomość 3 z 3 (98 Obejrzane)

Re: Format dysku a SOCOM4?

Wyczyściłem płytkę taką ściereczką bardzo droga, nawet nie wiem z czego dokładnie jest.

Po czym instalka ruszyła na 28 % (to już coś, poprzednio za każdym razem było 0%).

Usunąłem całą zawrtość gry z dysku i ponownie włączyłem grę. Pobrało, zainstalowało, i działa bez problemów.

Rysa + ewentualne zabrudzenia blokowały mi możliwość gry oraz instalcji.

Więc przestroga dla innych - dbajcie o płyty.

Share
Ogłoszenia

Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!

Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.