Odpowiedz

SOCOM 4 kolejna nieudana produkcja?

[ Edytowany ]

SOCOM 4 jest kolejną grą, którą ze sprawą poprzednich części kupiło wielu graczy i zarazem wielu z nich się rozczarowało. Z każdym dniem czytam kolejne opinie niezadowolonych graczy i przyznam, że mają rację, SOCOM 4 długo nie pociągnie.

Na pierwszy rzut oka jest to świetny tytuł, możliwość skoordynowanych działań zespołowych, dobre pole do popisu ze strony taktycznej, i na tym koniec. Pogoń za pieniądzem psuje zabawę graczom.

Drogie ZI, liczy się jakość, a nie ilość! CoD nie ma najlepszej opinii żeby iść w ślady tej serii. Chcecie, stwórzcie grę dla casual'owych graczy, ale po co psuć dobrą serię? Nie rozumiem:smileysad: Sam nakręciłem się na ten tytuł za sprawą filmików z poprzednich odsłon, chyba tylko po to, żeby dołączyć do grona rozczarowanych. Wspólne serwery dla wszystkich regionów to w ogóle jakiś żart, żeby jeszcze był wybór jak w Killzone, ale nie ma co potrafi mocno wkurzyć.

LAGi potrafią popsuć humor najbardziej wytrwałym. Grając z kimś z drugiego końca świata ma się wrażenie, że jest nieśmiertelny.

Przeciwni, którego nie widzimy przed nami nagle się pojawia jakby z teleportacji korzystał. Zwrócony tyłem do nas potrafi zaaplikować nam kulkę w łeb (chyba tyłkiem strzela). Upgrade broni jak i jej wybór to totalna porażka. System klanowy mocno kuleje, trzeba się w sporą dawkę cierpliwości uzbroić, aby przebrnąć przez falę błędów. Często mam wrażenie, że poziom energii gracza nie jest stały, a losowy. Jedni padają po krótkiej serii, inni zaś potrafią przyjąć cały magazynek i jeszcze dają radę się wybronić. Najbardziej jest to odczuwalne w przypadku sapera w trybie Bomb Squad. Taki brak równowagi jest bardzo nie fair i tylko zniechęca do dalszej gry. W nasze napędy trafił produkt mocno niedopracowany i nawet jeśli ukażą się jakieś porządne poprawki to raczej nie uratuje sytuacji w jakiej aktualnie znajduje się SOCOM 4.

Gracze uciekają drzwiami i oknami, część wraca do poprzednich odsłon, część do innych tytułów i tylko czekać, aż znikną całkowicie przy okazji premiery Battlefield'a 3 czy innego shooter'a. 

Share
Prosimy używać zwykłego tekstu
Member
m0rfi_91
Wiadomość 2 z 16 (218 Obejrzane)

Re: SOCOM 4 kolejna nieudana produkcja?uszę

Muszę przyznać spiderowi rację w 100%. Pomimo, iż jestem stosunkowo mało doświadczonym graczem i swą przygode z PS3 zaczałem niedawno, dostrzegam rażące niedopracowanie i irytujące, wręcz wkurzające błędy - z resztą jak każdy gracz grający w ten tytuł.

Myślę, że ZI powinno wypuścić jak najszybciej, jak najobszerniejszą łatkę, która pozwoli zatrzymać przy tym tytule już tylko pozostałość, garstkę graczy. Jeżeli tego nie zrobi, to nie wiem kto chcąc dobrze się bawić podczas gry odpali SOCOMa, chyba tylko ślepiec...

To tyle ode mnie.

Share
Member
suchyman
Wiadomość 3 z 16 (210 Obejrzane)

Dokładnie. Co gorsza, moim zdaniem z dnia na dzień jest jeszcze gorzej. W ostatnich 2 dniach jest kompletna masakra. Może coś kombinują na serwerach, nie wiem, ale chyba skończy się to tym że się wymieni tą grę (o ile ktoś będzie ją chciał).
Gra jest tak samo fajna jak irytująca. Tak jak napisał Spider, ma za dużo błędów, wykonanie niektórych rzeczy jest po prostu spartolone. Obyśmy się jak najszybciej doczekali porządnej łatki, choć sam w to nie wierze że coś to pomorze.
Ja chyba tak samo jak Spider, gram bo dobrze mi się gra z ludźmi, jest kontakt, jeśli byście się chcieli przerzucić na jakąś grę to piszcie. W BFBC2, MW2 grałem, niestety jakoś nie wciągnęła mnie ta gra, może przez to że nie miałem do niej znajomych.
Jeśli macie jakieś pomysły to pisać.
Share
Member
m0rfi_91
Wiadomość 4 z 16 (206 Obejrzane)

Mam sentyment do tej gry, tylko gdyby nie te błedy...

Nie chce rezygnować całkiem z SOCOMa i nie chce się go pozbywać...

Ale kupić inny tytuł zawsze można- zastanowić, uzgodnić, spróbować...

Share

Re: SOCOM 4 kolejna nieudana produkcja?

No proszę Spiderek, a jednak zmieniłeś zdanie ? :smileywink: a tak mocno się dziwiłeś, jak puściłem ten tytuł dalej w świat bo przecież miały wychodzić jeszcze patche :smileywink: muszę przyznać, że jednak miałeś bardzo dużo cierpliwości grając tak długo w ten tytuł :smileywink:

Share

rabsonek, bo to jest dobra gra, ale niedorobiona:smileywink: I nadal mam zamiar grać, tylko musiałem gdzieś pokazać swoje niezadowolenie, ostatnio ciężko o dobre tytuły. Za szybko chcą zarobić, ścigają się z konkurencją i puszczają niedoróbki. Były beta testy, błędy zostały zgłoszone, poprawili conieco, ale zamiast dać poprawkę do sprawdzenia testerom dali ją graczom, którzy płacą za możliwość wskazania błędu. To naprawdę wygląda jak płatna beta w ostatnio ukazujących się tytułach.
Share

Mi się spodobał singiel i online co-op. I chyba tylko to. Ale i tak daleko im do ideałów. W singlu poziom intelektualny naszych przeciwników jest równy ZERU. Przykład: nawalam z moim oddziałem do jakiegoś budynku a tam przeciwnicy stoją jakby mieli nas w d**pie. Mogę sobie spokojnie do Chińczyka podejść i mija dosyć długi czas, kiedy zareaguje. :smileysad:

Multi jest do bani :/ Zagrałem jakoś dwa razy w dedmecza, z czego za pierwszym razem nie wywaliło z gry, a za drugim dostałem kilka kulek od jakiegoś przyczajonego kampiorza. Tyle moja przygoda z tą grą.

Na dłuższy czas nikomu nie polecam. Ta gra jest wg. mnie tylko po to, aby przejść singla ew. trochę pograć w co-opa i TYLE! Multi jest chyba tylko dla jakiś fanatyków tej serii. :/
Share
Member
m0rfi_91
Wiadomość 8 z 16 (188 Obejrzane)

moim zdaniem mylisz się i to grubo, to multi jest właśnie dobry, a singiel jest taki sobie, i wszyscy chyba z nas wolą multi od singla, odstraszają tylko zbugowane granaty, lagi i zwieszone serwery <bezradny>

ale jeżeli wszedłeś na supression gdzie gra 32 graczy i każdy kampi gdzie chce to Ci się nie dziwie; wejdź na klasyczny tryb (16 graczy) z celem mapy: bomba, sektor, dane a nie totalną nawalanka jaka jest supression... i w każdej grze znajdziesz kamperów

Share
Member
suchyman
Wiadomość 9 z 16 (177 Obejrzane)

[ Edytowany ]

"Zagrałem jakoś dwa razy w dedmecza.."

Jak można ocenić grę, typowo sieciową po 2 meczach???

Po drugie, coopa grałeś pewnie na easy, do tego piszesz że intelekt przeciwników równy zeru, ale to Ci sie podobało..

eeeeee?

Morfi: Ja nie mówię o tym żeby kompletnie z niej rezygnować, ale można się spotkać w innej grze, może nie było by tyle nerwów :smileyhappy: Ale to już chyba nie na tym forum..

Share

Ok, wyjaśnię dalej.

Kampanię SOLOWĄ przeszedłem na normalu. Spodobała mi się cała rozgrywka, zarządzanie oddziałem, a fabułą tragiczna nie była.
W co-opa grałem na najtrudniejszym poziomie z dużym natężeniem przeciwników wysokim, i co mi to daje jak wszyscy gracze wejdą do jakiegoś magazynu, a przeciwnicy nie potrafią do niego wejść i strzelają w ściany? Hmm...

O multi nie będę się więcej wypowiadać, bo to co powiedziałem wcześniej starczy.

Gra jest słaba. Niestety.
Share
Ogłoszenia

Witajcie na Oficjalnym Forum Społeczności PlayStation!

Aby uzyskać najnowsze wiadomości i aktualizacje o tym, co dzieje się w Społeczności PlayStation, zapoznajcie się z poszczególnymi działami, zwracając uwagę na Ogłoszenia i Wydarzenia. Jeśli jesteście chętni do czynnego udziału w dyskusjach, koniecznie zalogujcie się na Forum używając Waszych PlayStation®Network Sign In ID i hasła. Jeśli jeszcze nie posiadacie takiego konta, kliknijcie tutaj aby dokonać rejestracji w PlayStation® Network.